Viroze

Ta tema vsebuje 8 odgovorov, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Athina Athina 2 let, 10 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6611
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  A je katera od vas kot odrasla oseba ze prebolevala adenovirozo? Res traja 3 do 4 tedne do popolne ozdravitve?

  Imam to smolo, da sem zbolela za adenovirozo, ceprav vecinoma za njo obolevajo otroci. In dan za dnem se kazejo novi simptomi, en bolj neprijeten kot drug :/. In potem zdravnik izjavi, da vecinoma trajajo 3 do 4 tedne.

  V resnici rabim samo malo tolazbe :lol1: , ker nisem nikoli bolna in se mi po 6 dnevih ze mesa …

  #162353
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Uf sočustvujem s tabo :flower1: , zoprna reč zna biti. Iz lastnih izkušenj sicer ne vem, ampak večinoma res pravijo, da zna trajat tam okoli 3 tedne, pa mislim, da bolezen poteka tako, da je enkrat že malo bolje nato spet slabše. Upam, da si v BS, ker znajo biti tovrstne viroze zelo izčrpajoče za telo.

  #162354
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  V BS?
  Pišuka, še na pamet mi je udaril tale virus :lol1:

  Edit: najbrž si mislila bolniško?

  Ma, fora je v tem, da sem sicer počutim OK, vsaj zaenkrat, razen hudih bolečin v grlu, ni panike. Glavobol je po prvih nekaj dneh minil. Kašelj par dni je, par dni ga ni. Enkrat je suh, drugič moker. Nosa nimam zamašenega. Vsaj večino časa ne.

  Sicer sem prelenarila pol petka in cel vikend, danes pa šla v službo, a ker imam čisto rdeče oči (vneta veznica) in je nekaj sodelavcev zagnalo paniko, smo se zmenili, da ostanem par dni doma.

  Tako da če so to tisti ta dobri dnevi, pol ta hude še pričakujem …

  Saj ne vem, kaj naj si mislim pri vsem skupaj. Res neprijeten feeling mi je le ta, da sem dan oz. dva tik pred izbruhom prvih znakov šla pogledat dve dojenčkasti pikolinki, pa tudi “doma” imamo enega 7-mesečnega korenjaka, do teh malčkov pa adenoviroza ni najbolj prijazna :unsure:

  #162355
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Ja, bolniško sem mislila.

  Kako si potem nadlogo prebolela?

  #162356
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Tako, tipično adenovirozno :lol1:

  Dejansko se jo preboleva, tako kot je bilo napovedano. Problem je le, da je december najbolj udaren mesec pri nas v službi in si nisem mogla privoščiti treh tednov odsotnosti, že trije dnevi frej so bili uau :) . Vnetje oči se je izboljšalo po 4 dneh, grlo je nehalo na ful (ampak res ful, tako kot pri kaki hudi angini) boleti po točno 18 dneh, 19. dan sem končno lahko prespala noč brez tablet proti bolečini, kašelj je ponehal po 4 tednih. Mogoče bi vse skupaj minilo kak dan prej, če ne bi imela zadnjih 10 dni v decembru ekstra hiter delovni tempo.

  Pa bankrotiraš skoraj … za grlo sem poskusila res čisto vse, kar je v prosti prodaji, problem pa je tudi v tem, da je skoraj vse z umetnimi sladili (večinoma z aspartamom), tako da sem imela med Božičem in Silvestrovim še dve migreni :mistake: (umetna sladila, predvsem aspartam, mi povzročajo težave in že kako leto ne uživam ničesar z umetnimi sladili, tako da je še taka mini doza čisto preveč, ker je telo prepucano, kar se tega tiče).

  Skratka zoprna, dolgotrajna in boleča viroza.

  Ampak zdaj sem kul :cheer: :cheer:

  #162357
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Off topic: kako ti uspe izogniti se sladilom?

  #162358
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Hm, komot :)
  Enostavno ne jem / pijem živil s sladili. Ne govorim o sladkorjih, samo o sladilih :)

  Ne vem, se mi zdi, da to sploh ni težko. Tudi sicer na splošno jem precej “prečiščeno” hrano, brez raznih aditivov, konzervansov ipd. Sicer ne jem eko in bio, jem pa precej čisto, ne vem, kako naj se izrazim.

  #162359
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  No, če se zavzameš verjetno gre, ampak tako generalno gledano se mi zdi, da so sladila praktično povsod.

  obljubim, da sem kočala z OT

  #162360
  Profile photo of Athina
  Athina
  Član

  Te bolezni sicer nisem prebolevala, sem pa bila vsako zimo do sedaj prehlajena ali bolna.
  Letošnja je edina zima, v kateri nisem imela še niti prehlada. Mislim, da se moram zahvaliti jemanju Neem-a :cheer:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico