Trda voda

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Yulee Yulee 3 let, 10 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6747
  Profile photo of Yulee
  Yulee
  Udeleženec

  Po 7-tedenskem potovanju izven Slovenije sem opazila, da je moja koža po telesu skoraj čudovita, lasje pa mehkejši, kljub marginalno sprejemljivi higieni (tuširanje v povprečju enkrat na dva dni z nekim fructis šamponom in občasna uporaba neke babylove kreme po celem telesu in obrazu).
  Koža na obrazu je približno enaka kot prej. Edino koža na rokah je sedaj v boljšem stanju, ker jo precej bolj negujem s kremami.

  Prej sem imela po nogah suho kožo, po hrbtu mastno, povsod pa zamašene pore (kljub uporabi nekomedogenih olj za vlaženje). Nosim oblačila iz naravnih materialov, ponavadi ohlapna, vsak dan se rekreiram, prehranjujem se relativno zdravo, dnevno popijem okrog 3 litre vode in zelenega čaja.
  Po treh tednih doma že občutim, kako se koža vrača nazaj v prvotno stanje.

  Predvidevam, da moj problem v največji meri povzroča topla, trda ljubljanska voda. Samo kaj, ko se je pozimi tako luštno nastaviti toplemu tušu :bath5:

  Druga možnost so najbrž meni ljubi mlečni izdelki, ki sem jih tam pojedla precej manj (no ja, sladoled sem imela skoraj vsak dan), čeprav nisem laktozno intolerantna.

  Kako se ve spopadate s problemom trde vode, če občutite kaj podobnega?

  #164818
  Profile photo of Deaaa
  Deaaa
  Član

  Hm, zanimivo, jaz osebno sicer ne opažam posebnih sprememb na koži oz laseh, zaradi trde vode, morda tudi zato, ker nisem ves čas v Ljubljani. Je pa res, da sem opazila samo razliko med vodo, ki teče iz pip v Ljubljani in v Šoštanju, saj se je izkazalo da je prva res veliko bolj trda. Po vsej verjetnosti bom v bodoči prihodnosti nabavila filter za vodo, to pa bo verjetno tudi vse. :)

  #164819
  Profile photo of Naima
  Naima
  Udeleženec

  Jaz sem opazila razliko,ko sem bila na Floridi (10 dni) in Dominikanski (12dni). Nisem sumila tolk na vodo,kot na vlažnost.Nohti in lasje so mi recimo rastli kot nori,in pri nohtih je bilo opazit,da so trši in močnejši.In če kaj,je bila vlažnost ekstremna.Pred FLO sem recimo bila bolj na SV ZDA pa se mi tam niso dogajale te spremembe. O blagodejnem vplivu dopusta na telo pa tak ne bi :naughty:

  Razliko,a na slabše,sem opazila tudi, ko sem iz vasi šla živet v mesto.Kljub isti negi,je bila koža na obrazu grozna.Tle sem sumila sicer na (študentsko) prehrano in na bolj umazan zrak-smog.Ampak mogoče je imela tud voda svoj vpliv.

  #164820
  Profile photo of Yulee
  Yulee
  Udeleženec

  Hm, sama sem bila v zelo suhi in prašni državi, pa se mi je koža izboljšala (da so lasje zgledali manj mastni, je bila posledica prahu, to mi je jasno, večina moje kože je bila pokrita).
  Če kopanje ne bi bilo tako neekološko potratno, bi se namesto tuša potunkala v blago limonado, haha.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico