Trajno barvanje las in beljenje las

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA NEGA IN OBLIKOVANJE LAS Trajno barvanje las in beljenje las

Ta tema vsebuje 0 odgovorov, ima 1 glas, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 8 let, 3 mesecev nazaj.

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #3753
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Razlika med trajnim barvanjem las in beljenjem:

  TRAJNO BARVANJE LAS
  Pri trajnem barvanju las imamo dvokomponentni sistem, in sicer:
  1. raztopino oksidanta
  2. brezbarvne prekurzorje (primarne intermediate in sekundarne intermediate)
  Pri združitvi obeh komponent (1. in 2.) se primarni intermediati (primeri: p-fenilendiamin, metilfenilendiamin, diaminofenoli) oksidirajo, nastali produkti pa naprej kondenzirajo s sekundarnimi intermediati v želeno barvo. Pri omenjenih prekurzorjih je potrebno upoštevati največjo dovoljeno koncentracijo, na etiketi pa mora biti natisnjeno opozorilo, da lahko izdelek povzroči alergično reakcijo.

  BELJENJE
  Pri beljenju se uporablja oksidant (npr. vodikov peroksid) v alkalnem mediju. Pri nanosu oksidanta melanin depolimerizira v produkte, ki so topni v vodi in jih s spiranjem odstranimo. Oksidant pri beljenju ne vpliva samo na melanin, temveč tudi na keratin – ga poškoduje. Če izdelek vsebuje vodikov peroksid mora biti na embalaži označeno, da ga izdelek vsebuje in da takšen izdelek ne sme priti v stik z očmi.

  Pri trajnem barvanju las je prisotna možnost alergične reakcije, pri beljenju las pride do poškodbe keratina v laseh in tudi v koži (v povrhnjici). Neželene posledice oksidanta so v določeni meri seveda prisotne tudi pri trajnem barvanju las – odvisno od koncentracije dodanega oksidanta.

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico