Testo za pizzo

Ars Cosmetica Forum OSTALO DOM, KUHANJE IN HOBIJI Testo za pizzo

Ta tema vsebuje 30 odgovorov, ima 18 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Boogey Woman Boogey Woman 4 let, 9 mesecev nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #4732
    Profile photo of Willow
    Willow
    Član

    Ker je med vami mnogo odličnih kuharic, bi prosila, da napišete še kak recept za testo za pizzo.
    Bolj brskam po receptih za testo, bolj se razlikujejo med seboj … jaz bi pa kaj preprostega in preverjenega :blush1:


    VIR

    #110057

    Offtopic: hahahaha, ko sm vidla to temo sm se na eno smešno zadevo spomnila…smo mel en žur pa se je kolega od mojga ful hvalu kako dobro pizzo naredi in oh in sploh :) no, in pridemo mi do tega trenutka ko jo je treba narest in tip lepo reče: no, nekdo naj mi lepo testo naredi, jaz bom pa vse ostalo (namreč šunko in sir položit na pico je res zahetvno) :lol1: :lol1: hahahaha…ampak pice so ble useen odlične.

    #110058

    hej :)

    Jaz naredim pico tako (pa je odlična):
    -250g moke (če se le da, dam pirino moko, ker je bolj zdrava…ampak ok, tudi bela je ok, če ni druge)
    – 1/2 kvasa
    – ščepec soli
    – mlačna voda
    – dve žlički olj
    a (lahko tudi spustiš ta del – samo malce bolj se je potrebno potruditi, da se testo razvleče)

    Najprej polovičko kvasa raztopim v mlačni vodi (zmešam) in pustim, da kvas vzhaja. Moko razporedim v posodi tako, da v sredini naredim luknjico. Nato notri zlijem že vzhajan kvas, zmešam in dodajam mlačno vodo (po potrebi). Ne morem napisati točno kakšno količino vode porabim, ampak sej, če počasi vlivaš vodo v moko, vidiš, kdaj je dovolj….:). Pred vodo pa lahko dodaš še dve žlici olja.
    Nato v pekač položiš peki papir (da ne rabiš pekača mazati z oljem :yes: )

    Testo pustim vzhajati 1,5h (na toplem) in nato ga na mizi zvaljam ter položim notri v pekač. :)

    Sama naredim tudi paradižnikovo mezgo, da je vse malo bolj zdravo. 3 paradižnike s paličnim mešalnikom zmešam in dodam žličko soli in origano, baziliko…. :)

    Pico pečem 20 – 25 minut (toliko časa, da je spodaj testo lepo rumeno rjavo) na 200°C. Pečica mora biti že prej ogreta na toliko stopinj :3party:

    :)

    To je vse :sendlove:

    #110060
    Profile photo of tanca
    tanca
    Član

    recept moje pokojne zlate mamice in odlične kuharice..


    > http://www.kulinarika.net/recepti/8231/kruh/pizza-za-teden-dni/?offset=20
    :hug: :hug:

    #110061
    Profile photo of tigica
    tigica
    Udeleženec

    -300g moke
    -scepec soli
    -5g kvasa (tudi ce das vec ne bi smel bit nek problem)
    -cca 1,5dl vode

    Olje dam potem na vrh testa in razvlecem po pekacu..

    #110059
    Profile photo of elchy
    elchy
    Član

    Jaz sem prej skos sama delala testo, ampak odkar sem opazila, da ga imajo v Hoferju, ga sedaj tam kupujem. Testo samo odvijem, naložim gor kar pač želim in dam pečt. Pica narejena v 5 min pa še dobra je ful! :thumbsup:

    #110062
    Profile photo of Lyra
    Lyra
    Član

    Jaz ga kupujem v Intersparu, nevem točno kera firma je, je pa pravokotne oblike in se more razvit. Vem da je na ovitku babica narisana :lol1: Sama ga še nisem nikoli naredila, bi rabla en dober recept :yes:

    #110063
    Profile photo of Yulee
    Yulee
    Udeleženec

    Moj fant pa naredi testo samo iz polnozrnate, koruzne in prine moke ter vode. Pečena pica zgleda kot kreker z veeeliiiiko zelenjave, ampaj je hudo dobra in zdrava.

    #110064
    Profile photo of nikapika
    nikapika
    Udeleženec

    Moj recept (ajnfoh in poceni) za cel pekač:
    – 250 g moke,
    – ščepec soli,
    – pol zavitka kvasa,
    – mlačna voda,
    – 1-2 žlici olja.
    – obloga po okusu/odvisna tudi od zalog v hladilniku :wink2:

    #110065
    Profile photo of Dreamer
    Dreamer
    Član

    sol? :silly:

    #110066
    Profile photo of nikapika
    nikapika
    Udeleženec

    Ah seveda :mistake: .

    Sem popravila, hvala.

    #110067
    Profile photo of Lyra
    Lyra
    Član

    nikapika na koliko stopinj pa se pol peče tole testo? in koliko časa? :)

    #110068

    hehe:) sej je enak recept kot moj zgoraj;)

    Peče se na 200stopinj 20-25 minut:)….sicer pa se itak pogleda z nožem spodaj pod testo, da se vidi če je lepo zlatorumeno:)…

    #110069
    Profile photo of Lyra
    Lyra
    Član

    Hvala :flower2: Joj jaz zelo nerada šarim kaj po pečici ko je vroča, ker sem se že ogromnokrat popekla. Tako da kakaršnokoli sprobanaje odpade :lol1: Raje vem točen čas pa da ko dam ven je ziher pečeno :D

    #110070

    O ja:) poznam to:) ..hehehe …tudi sama sem tak štor, da se vedno opečem:) ….pa me še ni izučilo :) :wink1:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico