Spletna stran Skin Deep

Ta tema vsebuje 9 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 5 let, 1 mesec nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4684
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Prijateljica me je opozorila, da nekatere prodajalke po drogerijah zaskrbljeno gledajo spletno stran Skin Deep…in ker ne vedo točno zakaj se gre, mislijo da je ne vem koliko kozmetičnih izdelkov kancerogenih.

  Sem stvar prečekirala in ugotovila naslednje:
  – večina kozmetičnih izdelkov na tej spletni strani nima napisanih vse sestavin! ali pa so gor napačne sestavine
  – pri opisu sestavin ne upoštevajo količine sestavine v izdelku
  – alkohol in nekatere sestavine EO so označene kot kancerogene!!! Kar je seveda zavajanje..
  – pri lecitinu vnaprej predvidevajo da morda vsebuje toksične nečistoče….

  V glavnem…vse kar lahko rečem je, da je tale spletna stran super leglo kozmetičnega zavajanja… :roll:

  #108875
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  A to je TALE stran, kjer gre za kozmetične sestavine?

  #108876
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Ja..ta stran – lecitin dobi že v štartu ti. hazard točke, ker predvidevajo možnost nečistoč…za alkohol obstajajo študije da je kancerogen v večjih količinah peroralno – ne pa nanešen dermalno…potem sem ugotovila da če so sestavine eteričnih olj napisane posamezno so nekatere označene za kancerogene…kadar pa na izdeku piše samo da vsebuje EO pa jih v teh izračunih sploh ne upoštevajo – v glavnem katastrofa res :ermm:

  #108877
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  js bom nehala to spletno stran brat..ker sam živčna postajam :lol1:

  Kako še lahko nič hudega sluteči izdelek dobi rdečo luč :devil: – če vsebuje titanov dioksid kar povzamejo, da je kancerogeno, čeprav so kancerogeni in mutageni učinki odvisno od VELIKOSTI DELCEV in ne od same sestavine (raziskave so bile narejene in sumijo na to)…in nikjer na izdelku ne piše, da je TiO2 velikosti manjše od 100nm – ne vem no, to je zame totalna površnost in delanje neke sistematike, za katero ni nobenih osnov. Če imajo od proizvajalca velikost delcev, naj jo napišejo zraven pa potem odločajo o tem če je sporna ali ne.

  Potem rižev puder oz. rižev prah dobi srednjo oceno nevarnosti, ker LAHKO vsebuje ostanke pesticidov, težkih kovin – ne pozanimajo se pa o tem, da je mogoče izdelek certificiran in da je ta sestavina organska, kar pomeni da je bila pridelana na ekološki način brez uporabe pesticidov….

  pa vrjetno bi se našlo veliko takih primerov – v bistvu delajo sistematiko na netočnih podatkih na večih nivojih…sem sicer slišala za to stran in za podobne že prej, ampak danes sem prvič res šla gledat kako je s tem, ker so me vprašali za mnenje…
  Me prav zanima kdo to piše in kdo si je ta način vrednotenja zmislu :ninja:

  #108878
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Jaz sem že zdavnaj obupala nad to stranjo. Sedaj dobim podobne ošpice kot če vidim v seminarski kot vir navedeno Wikipedio. :devil:

  #108879
  Profile photo of Morena
  Morena
  Udeleženec

  Jaz uporabljam to stran za tako hitro oceno, sama dodam sestavine. Je pa res, da je zavajujoče, npr. tudi aloe vera po njihovem ni preveč zdrava :P

  #108880
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  V bistvu ni izvlečka, ki nima teoretično možno kakšnega negativnega učinka….tudi če se to zgodi pri enem od 5miljonov uporabnikov. Na tej strani pa zgleda da vzamejo v kalkulacije tist kar slučajno najdejo…nekje na netu pač :roll:

  Za info na splošno – ne govorim teh stvari kar tako na pamet (da ne bo kdo mislil, da obsojam druge spletne strani brez osnove)…ko sem delala prakso na URSK, sem res želela videt čimveč raziskav o sestavinah…in to takšnih, ki so kasneje tudi podlaga za spremembe v kozmetični zakonodaji. Tako da o kar precej sestavinah vem, kakšno je realno stanje glede tega in katere so ti. raziskave, ki služijo samo kakšni promociji in so plod dela nestrokovnjakov.
  Poglobila sem se o najnovejše raziskave o alkoholu, vitaminu E, raznih izvlečkih, nanodelcih…veliko tega je pač zaupne narave in pride samo na ministrstva posameznih držav. Čeprav vrjetno industrija te podatke že kako dobi….

  Ta stran bi bila uporabna edino za to, da bi pogledal določeno sestavino in potem videl če imajo napisane kakšne ti. hazard učinke..in bi to bil nek povod, da bi se sam pozanimal glede tega in poiskal raziskave da ugotoviš kaj je res in kaj ne.

  #108881
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj
  #108882
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Super razlaga. :thumbsup:
  Jaz to stran itak po defaultu ignoriram, vendar vem, da je nekaterim prav biblija. In potem me hočejo prepričat, da je TiO2 hudo rakotvoren … in to tak, ki je v kremi in ni mikroniziran. :mistake:

  #108883
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  če so si pa nadeli tako pompozno ime … kdo jim pa ne bi verjel :lol1:
  pa še v angleščini je (in ameriška spletna stran), kar sem že tudi slišala, da zna bit kriterij za kredibilnost :mistake:

  primer opisan v članku je žal le eden od njihovih mnogih cvetk :P

  veliko škodo delajo po krivičnem tako ugledu znamk kot seveda tudi nižajo dobiček nekaterim (in to totalno neupravičeno). ne rečem, da po resnici povedo, kjer so v izdelku res slabe sestavine … ti pa še en ubogi lecitin, ki se uporablja kot naravni emulgator označijo za hazard :unsure: (je biokompatibilen s kožo – in seveda dosti boljši kot kakšni agresivni emulgatorji)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico