Sophyto – certificirana organska kozmetika

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SPLOŠNE KOZMETIČNE TEME Sophyto – certificirana organska kozmetika

Ta tema vsebuje 14 odgovorov, ima 7 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 5 let, 5 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4488
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Pri Sophyto kozmetiki so bili navdušeni nad našim arsom :flirt1: ..in so me v sklopu sodelovanja prosili za krajšo predstavitev na forumu.
  V naslednjem besedilu so zajete nekatere splošne značilnosti linije:

  SOPHYTO, angleška certificirana organska kozmetika, je v Sloveniji NOVOST.

  SOPHYTO združuje izjemno visoko vsebnost organskih sestavin v izdelkih (v povprečju 95%+) in dermatološko učinkovitost produktov. SOPHYTO ima certifikat neodvisne angleške organizacije Soil Association.

  Prva linija, ki jo je SOPHYTO pred letom in pol predstavil trgu, je linija za nego obraza. S svojo izjemno visoko vsebnostjo biološko aktivnih organskih sestavin, antioksidantov, adaptogenih sestavin ter pH uravnovešenimi formulami, so SOPHYTO izdelki primerni za vse tipe kože ter uspešno obravnavajo različna stanja kože. Še posebej dobri rezultati so vidni na aknasti, zreli, suhi, občutljivi in neaktivni koži.

  SOPHYTO v celoti podpira naravne funkcije kože, saj s svojimi blago kislimi pH (4.6 – 5.0) formulami pomaga pri vzdrževanju naravnega zaščitnega sloja kože – hidrolipidne plasti, ki kožo ščiti pred zunanjimi dejavniki, rastjo bakterij in pred vnetji. pH uravnotežene formule zmanjšujejo občutljivost kože, zožijo folikle, učvrstijo kožo ter delujejo anti-bakterijsko. Drugi blagodejni učinki so: očistijo kožo nečistoč, ki se nabirajo na njenem površju, spodbujajo obnovo celic, stimulirajo tvorbo novega kolagena in dolgoročno vzdržujejo zdravje in lepoto vaše kože.

  V kratkem bodo predstavljene nove linije in sicer masažna masla, dekorativna linija (na osnovi rastlinskih pigmentov) ter sončne zaščitne kreme z ne-mineralnim (in ne-sintetičnim!) zaščitnim filtrom. Vse linije bodo ohranile visoko raven vsebnosti organskih sestavin ter bodo izdelane v skladu s smernicami organizacije Soil Association.

  Celotna linija je zasnovana tako, da je primerna za vse tipe kože ter da vsakemu posamezniku (ne glede na starost, spol, tip kože ter barvo polti) nudi optimalne rezultate. Iz tega razloga izdelki tudi ne vsebujejo eteričnih olj, ki so potencialni alergeni. Izdelki so zelo naravnega, nevtralnega vonja.

  Vsak izdelek ima na embalaži navedeno pH vrednost in delež organskih sestavin.

  #98180
  Profile photo of ally
  ally
  Član

  Izgleda prav vabljivo :yes:

  #98181
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Jaz sem že pregledala njihove sestavine (so tudi napisane na spletni strani: KLIK)…in me je zanimalo, kako je z alkoholom v izdelkih (sestavina grain alcohol). Sploh pri organskih in naravnih izdelkih se alkohol velikokrat dodaja zaradi konzerviranja – ker se določeni konzervansi pri certificirani kozmetiki ne smejo uporabljati. Vendar pa vseeno vemo, da alkohol v izdelkih ni najbolj zaželen, ker lahko kožo preveč izsuši..sploh kadar je v večjih količinah.

  Ker iz seznama sestavin ne zvemo procentualne sestave, me je zanimalo, če mi lahko posredujejo odgovor, koliko alkohola vsebujejo njihovi izdelki…

  “Odgovor glede vsebnosti alkohola v Sophyto izdelkih, ki ga navajam bo besedah kemika iz Sophyto laboratorija:
  …Vsebnost alkohola v nobenem izmed Sophyto izdelkov ne presega 1%. V naših formulacijah uporabljamo žitni alkohol (grain alcohol) organskega izvora.”

  ..sem bila zelo vesela tega odgovora :)

  #98182
  Profile photo of darksome
  darksome
  Član

  Tole je pa super :thumbsup: se sliši vse zelo dobro :lashing:

  #98183
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Nina, hvala za tvoje poročanje.
  Ravno tale žitni alkohol me je malo zmotil. Ampak če je tako majhen odstotek, najbrž ni panike. Me mika ta poskusni set…

  #98184
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Zato sem pa jaz že na začetku vprašala.. :wink1:

  Na sestanku je stekla tudi debata o stekleni in plastični embalaži (kaj je bolje za kozmetični izdelek, za kaj uporabiti eno ali drugo ipd.)..posredujem odgovor, kako je z embalažo pri Sophyto:

  “Posredujem odgovor ustanoviteljice podjetja SOPHYTO Karen Sinclair Drake glede uporabe plastične embalaže vs. stekleni:
  ..Stekla ni možno tako učinkovito reciklirati kot plastike. ‘The Glass Packaging Institute’ navaja, da je v povprečju poraba energije za recikliranje stekla 66% energije, ki bi bila potrebna za proizvodnjo novega stekla (če upoštevamo proizvodnjo enake količine recikliranega oziroma novega stekla). Za recikliranje plastike pa se porabi občutno manj energije kot za proizvodnjo nove plastike – le 10% energije, ki je potrebna za proizvodnjo nove plastike, se porabi za proizvodnjo enake količine plastike skozi postopek recikliranja.

  Prav tako je, na splošno, za proizvodnjo plastike potrebno manj enegrije, kot za proizvodnjo stekla.

  Vidiki porabe energije in skrbi za okolje se nam zdijo zelo pomembni, zato jih upoštevamo pri vseh procesih – od pridobivanja surove sestavine pa vse do dostave izdelkov končnemu uporabniku.

  Po drugi strani pa je določena vsebina v stekleni embalaži lahko bolj zaščitena. Prav tako ima steklo daljšo življensko dobo.

  Pri transportu izdelkov v plastični embalaži, zaradi nižje teže, ne nastaja toliko izpustov škodljivih plinov v okolje, kot bi jih pri transportu izdelkov v stekleni embalaži.

  Je pa uporaba plastične embalaže tudi bolj varna – v primeru, da nam izdelek v kopalnici pade na tla.

  Med plastično embalažo, ki jo uporabljamo, in Sophyto formulacijami ne prihaja do negativnih medsebojnih reakcij.

  Uporabljamo različne tipe plastične embalaže – odvisno od struktute embalaže, ki je za posamezen izdelek najbolj primerna; npr. mehka, trda, prosojna,..

  Ko smo izbirali embalažo za naše izdelke ter tehtali prednosti in slabosti ene in druge embalaže, smo se iz zgoraj navedenih razlogov odločili za uporabo plastične embalaže.

  Vso embalažo, ki jo uporabljamo, je možno reciklirati – tako kartonsko kot tudi plastično.

  Tekoče spremljamo kaj se razvija na področju biološko razgradljive plastike. Takoj, ko se bo pojavila možnost učinkovite uporabe bio-razgradljive plastične embalaže za kozmetične izdelke, bomo začeli uporabljati le-to.”

  #98185
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  jaz osebno imam plastično embalažo veliko raje kot stekleno – predvsem zaradi varnosti v kopalnici :thumbsup:

  #98186
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  Kako je pa kaj s testercki?

  #98187
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kako do testerjev :) : KLIK

  ..oz. kako do poskusnega seta izdelkov :cool: : KLIK

  #98188
  Profile photo of Alenka
  Alenka
  Udeleženec

  Glede hrambe kozmetike v plastični embalaži se mi v zadnjem času, ko prebiram o “dobrih” in “slabih” plastenkah za vodo in živila, porajajo vprašanja, oziroma dvomi, kako je s prehajanjem teh snovi v kozmetične pripravke. Sama uporabljam pretežno Sophyto kozmetiko in sem res zeloo zadovoljna. Sedaj pa me je zmotilo, ko sem pregledovala številke v trikotnikih, ki označujejo sestavo plastične embalaže in sem ugotovila, da je na plastenki obnvitvenega tonika in čistilnem gelu ti. slaba plastika (št.1 in 7). Ali mi lahko katera o tem kaj več pove?

  #98189
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  super tema – ja, dejstvo je, da embalaža vpliva na izdelek…bolj kot si ponavadi predstavljamo.

  bom pogledala kako je s Sophyto, a to si gledala stare embalaže? jaz mam kar nekaj novih doma..

  #98190
  Profile photo of Alenka
  Alenka
  Udeleženec

  Ja, embalaža od čistilnega gela je še iz stare linije (oziroma podobe), novo svilnato negovalno čistilo pa ima ti. varno plastiko (oznaka v trikotniku 2). Ima pa v novi embalaži obnovitveni tonik , ki sem ga kupila, ker trenutno nisem dobila purify&energize, na plastenki oznako 1 (kar naj bi bila kao najslabša možna plastika).

  #98191
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  tukaj je kar dobro povzeto kaj katera oznaka pomeni: what do the plastic numbers means

  na kratko: varne so 2,4,5, št. 1 pa je varna če ni ponovno rabljena (podobno kot plastenke z vodo, ki jih ni priporočljivo ponovno uporabljati).
  3,6,7 niso varne.

  #98192
  Profile photo of Alenka
  Alenka
  Udeleženec

  Nina hvala.

  #98193
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ni za kaj;)

  take oznake je dobro pogledati tudi takrat, ko prelivate tonike ipd. v drugo rabljeno embalažo.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico