Sladkorna bolezen/diabetes pri mačkah in psih

Ars Cosmetica Forum OSTALO KOTIČEK ZA ŽIVALI IN RASTLINE Sladkorna bolezen/diabetes pri mačkah in psih

Ta tema vsebuje 4 odgovori, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of rabarbara rabarbara 8 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #7031
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  tole temo odpiram z namenom ozaveščanja, da diagnoza sladkorne pri živalskih ljubljenčkih ni nič groznega in da se da zdraviti.

  moje izkušnje bodo za mačke – od mojega fantka Gerija
  prva stvar, ki bi jo rada poudarila, je ta, da prosim ne dajajte caninsulina, ne vztrajajte, če ne bo pomagal. moj maček ima inzulin levemir, ki je za ljudi … in mislim, da če bi vztrajali pri caninsulinu, da bi se mu zdaj že “slabo pisalo”.
  mislim da pri nas večina veterinarjev da kot zdravilo prvega izbora caninzulin in mi res leži na duši … ko pomislim na vse boge mačke, ki jim to ne pomaga in v nedogled vztrajajo s tem inzulinom. tako da menjajte! in ne vztrajajte, če ne pomaga. jaz sem morala odmerek skoz povečevati s tem da tudi pri zelo visokem odmerku vrednosti glukoze niso bile ok.

  Geri je zdaj z doze 3 enot zvečer in 2 enot zjutraj pristal že na 1 enoti zjutraj in 1 zvečer … vrednosti glukoze pa ima trenutno idealne oz. občasno celo prenizke in kakšen odmerek izpustim.
  pa naj se nihče ne ustraši injekcij, prisežem, da je 1000x lažje kot dajanje tablet :)

  če bova pri volji, bova z Gerijem posnela še kakšen kratek tutorial za dajanje inzulina in merjenje glukoze v kapljici krvi iz ušeskov – kar po nekem čudnem naključju prav obožuje, verjetno misli, da je to nek “najin postopek” … mogoče celo del igre

  #168968
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Nina, lepo da pišeš tudi o takih težavah z našimi živacami :yes: .
  Sama k sreči nimam izkušenj z diabetesem, imam jih pa z dajanjem injekcij. In res je, kot praviš: rajši injekcije kot tablete, vsaj pri naših mačkonih so tablete no go :no: .
  Boni je imela pred kakima dvema letoma dvakrat zapored vnet mehur in sem ji dajala vsakič 10 dni injekcije. Sem bila že prav zverzirana :lol1: . Ko pa je bilo treba dajati tablete – kdaj prej že, kateremukoli od treh mačkonov, ki smo jih imeli oz. jih še imamo – to je bilo pa katastrofa. Nobena finta ni pomagala in če smo že spravili kako tableto po grlu, so jm kar pene prišle na gobček in kmalu so vse zbruhali. Stokrat raje dam injekcije, vsaj vem, da res dobi zdarvilo.

  #168969
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  jap, pri mačkih so tablete nočna mora :lol1:
  pol je pa imela verjetno kar konkretno vnetje? Geri je namreč imel malo vneta sečila ob diagnozi sladkorne (kar je pogosto), ampak je bila ena injekcija pri vetu dovolj.

  kar se tiče injekcij (brizga + igla) so pa daleč najboljše od caninsulina. sicer so malo dražje, dobijo se v škatli po 30 kosov, ampak so res super. igla je dovolj tanka, pa brizga se enakomerno napolni – brez mehurčkov :thumbsup:

  #331278
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Geri je ponosno podedoval paket inzulina in igel :flower2: od preminule muce … “našli smo se” s tem prispevkom na forumu:)

  pa še poziranje, of course;)

  • Ta odgovor je spremenil/a Profile photo of Nina Nina 11 mesecev, 2 tednov nazaj.
  Attachments:
  1. Geri_darilo_1
  #331637
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Hjoj, je lep! Sploh s tole rutko je pravi šarmer :sendlove:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico