Sladice

Ta tema vsebuje 654 odgovorov, ima 71 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Sasa Sasa 1 leto, 4 mesecev nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #3711
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Odpiram temo za klepetanje o sladicah :keks: – kupljenih, doma narejenih, zdravih, najbolj maščobnih in sladkanih :P ..

    #37019
    Profile photo of nejka
    nejka
    Član

    …torej, ker me je danes tako zelo zeblo, sem šla peč pecivo..še v trgovino se mi ni ljubilo, pa sem uporabila stvari, ki sem jih imela doma.
    In nastale so: Kokosove rezine s čokolado

    Sestavine:
    2,5 skodelice polnozrnate moke
    1 skodelica koruznega zdroba
    1 zavitek pecilnega praška
    0,5 č.žličke soli
    1,5 skodelice kokosove moke
    0,5 skodelice javorjevega sirupa ali 5 žlic trsnega sladkorja
    0,5 skodelice olja
    250 g tofuja
    1 skodelica vode
    100 g temne čokolade
    za glazuro:
    100 g temne čokolade
    5 j.žlic črne kave
    4 j.žlice trsnega sladkorja

    Pečico segrejemo na 180°C. V skledi zmešamo suhe sestavine. V mešalniku zmešamo tofu, javorjev sirup in olje v gladko maso. Tofujevo maso vmešamo v suhe sestavine in dodamo toliko vode, da se le te dobro navlažijo. Dodamo na drobne koščke nalomljeno čokolado in dobro premešamo. Naoljimo model velikosti 24×36 cm in ga napolnimo z maso. Pečemo 25 minut. Ko je pečeno, pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
    Medtem naredimo glazuro. V posodi z dvojnim dnom stopimo čokolado, dolijemo kavo in dodamo sladkor ter dobro premešamo. Pustimo, da se nekoliko ohladi in polijemo po ohlajenem pecivu. Počakamo, da se čokolada strdi, narežemo in ponudimo.

    Pecivo lahko uporabimo namesto običajnega biskvita za pripravo tort. :cake:

    #37020
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Sliši se slastno :tongue2:

    Jaz pa sem sunila Lindtovo bonboniero, ki jo je Ezz dobil za diplomsko darilo :candy: ..mislim, da je pms opravičljiv razlog :dontknow:..

    #37021
    Profile photo of nejka
    nejka
    Član

    Seveda…pms je tehtno opravičilo za vse! :yes:

    Lahko pa prideš k meni na kokosovo pecivo :wink1:

    #37022
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Za kakšen dan še prišparaj :P

    #37023
    Profile photo of Gejba
    Gejba
    Upravitelj

    Nejka – kako bi to zgledalo, če bi vrgla ven tofu in čokolado? :blush1:

    #37024
    Profile photo of nejka
    nejka
    Član

    Tofu uporabljam namesto jajc – nekako naredi testo bolj rahlo…ne vem, kako bi bilo brez, samo z mokom, morda bolj zbito. Tofu ne da nobenega okusa. To je res neke vrste biskvitno testo, ampak brez jajc.
    Čokolado lahko spustiš brez problema. :yes:
    Lahko daš not npr. mlete lešnike ali mandlje.

    #37025
    Profile photo of Gejba
    Gejba
    Upravitelj

    Mogoče bi lahko dala kak Hy Pro not. :think: Bom probala, kaj bo ratalo.
    :flower2:

    #37026
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    ..malo OT, ampak če ti je slučajno dober Hypro čokolada ti ga dam- nekajkrat sem probala, ampak jaz tega ne spravim po grlu :sick2:

    #37027
    Profile photo of Gejba
    Gejba
    Upravitelj

    Jaz tiste okuse, ki mi niso všeč uporabim za peko. Če pa ne boš pekla – potem se pa priporočam. :flower1:

    #37028
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Preden bom jaz kaj s hypro pekla :P ..
    Ti prinesem-nekaj ga manjka, ampak če ga uporabljaš, je boljše da ti ga dam-jaz ga samo prelagam po polici :flirt2:

    #37029
    Profile photo of nejka
    nejka
    Član

    Saj me je sram :blush1: , ampak kaj je to Hypro?

    #37030
    Profile photo of Gejba
    Gejba
    Upravitelj
    #37031
    Profile photo of nejka
    nejka
    Član

    aha..hvala

    #37032
    Profile photo of Nati
    Nati
    Udeleženec

    men se zdi, da bom na tem forumu še sladkorno staknila :))

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico