Skrita alergija na hrano (Nutritivna intoleranca)

Ars Cosmetica Forum OSTALO ZDRAVJE IN PREHRANSKA DOPOLNILA Skrita alergija na hrano (Nutritivna intoleranca)

Ta tema vsebuje 2 odgovora, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of someone someone 2 let, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6663
  Profile photo of Divine
  Divine
  Udeleženec

  Je kdo izmed vas opravil test – Nutritivne intolerance? Reče se ji tudi “skrita alergija”.
  Pri tej vrsti alergije se reakcija na hrano ne pojavi takoj, ampak počasi in prikrito, tako da človek niti ne posumi, da se v njegovem organizmu dogaja prava imunska vojna, z počasnimi vendar opaznimi posledicami.

  Nutritivni test na intoleranco se izvaja s posebnim postopkom, ki omogoča natančno odkrivanje zelo majhnih količin protitelesc v vaši krvi. Ena kapljica krvi zadostuje za potrditev ali zavrnitev prisotnosti sestavnih delov hrane. Test odkrije reakcijo vaših protitelesc IgG4 na izbrana hranila. Pred preizkusom vam ni potrebno postiti – še najbolje je, da svojih prehrambenih navad ne spreminjate, saj se prekomerna občutljivost odrazi na stopnji zaznanih protiteles v krvnem vzorcu.

  Torej… ker imam tudi sama težave z določeno prehrano, kljub temu da nimam potrjene nobene prave alergije, se odločam, da bi opravila ta Nutritivni test. Nekaj mojih prijateljic je že opravilo ta test in so kar šokirane nad tem, koliko hrane dejansko ne bi smele uživati (recimo: soja, vse vrste sira, paradižnik, indijski oreščki, pomaranče, banane, pira, šampinjone, artičoke, paprika, določene čaje kot so ameriški slamnik, kamilica, meta itd…). Test se opravi za 85 različnih živil.

  Nutritivna intoleranca lahko povzroča resne zdravstvene probleme kot so bolečine v želodcu, napenjanje, sindrom vzdraženega črevesja (IBS), težave zaradi cvetnega prahu, glavobol, slabokrvnost, zaprtje/driska, zakisanost, revmatski artritis, kronova bolezen, kandida, migrena, depresija in še mnogo več.

  Ta test je nekaj podobnega, kot če bi sledili dieti po krvnih skupinah… vendar je ta test BOLJ specifičen, saj testirajo točno vašo kri, vaša proti telesa in sestavo vašega imunskega sistema.

  Če je slučajno kdo med vami, ki je to že opravil, bi bila vesela, če bi sporočili, kje ste to opravili in kaj ste slišali v povezavi s tem? Osebno sem slišala za en test, ki ga opravlja nek Nemec (Dr. Wohlman) v Ljubljani… za test vzame eno epruvetko krvi, jo pošljejo v Nemčijo na preiskave in potem po treh tednih dobiš rezultat in seznam vseh živil, ki jih lahko oz. ne smeš uživati. Obstajajo pa tudi centri, kjer ti vzamejo samo eno kapljico krvi in je rezultat že v 10 ali 30 minutah…

  Na internetu lahko o tem še več preberete. Lahko pa si preberete tudi nekaj teh člankov:

  • Nutritivna intoleranca oz. skrita alergija na hrano
  • Test na alergije
  • Skrite intolerance na hrano

  #162931
  Profile photo of Morena
  Morena
  Udeleženec

  Zanimivo, ne bi bilo slabo tole enkrat probat.

  Sicer pa če imaš intoleranco na sojo je kar problem, ker se praktično uporablja povsod (ali pa vsaj sojin lecitin jaz vidim na večini deklaracij :think: ).

  Moj brat je bil pred leti na nekem testu, samo mislim da je bil splošni za alergije, ima milejšo alergijo na svinjsko meso.

  #162932
  Profile photo of someone
  someone
  Član

  Moja prijateljica se je dala testirati na skrite alergije na hrano. Te preiskave delajo v nekem laboratoriju na Viču oz. Dolgem Mostu. Enostavno so ji vzeli kri, naredili test in zelo hitro (mislim, da v roku 2 dni) je že dobila izvid. Je rekla, da je bila zelo presenečena kaj vse so ji ugotovili..zgleda, da je res nekaj na tem :) moram še jaz sprobat ;)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico