Silikonska in druga olja za lase

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA NEGA IN OBLIKOVANJE LAS Silikonska in druga olja za lase

Ta tema vsebuje 4 odgovori, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Gejba Gejba 1 leto, 3 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #7028
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  zadnje čase sem ponovno testirala nekaj silikonskih olj za lase, po učinku bi na prvo mesto dala: moroccanoil in amika, potem moroccanoil light, malo slabši se mi je zdel macadamia healing treatment oil, najmanj učinka (res minimalno) pa sem opazila pri syoss glossing (roza barve na pumpico).

  #168964
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  sem gledala afroditina olja za lase in sem bila res razočarana nad sestavinami … se mi zdi kar malo zavajajoče za potrošnika, da se napiše arganovo olje ali pa orehovo olje … potem pa pogledaš sestavine in najdeš parafin, kakšno bolj poceni maščobno sestavino in mešanico rastlinskih olj (kar sicer ni nič slabega, ampak vseeno).

  #168965
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Meni se po videnem, nove zadeve sestavinsko dopadejo. Bi lahko bilo boljše? Seveda. Ampak pri poplavi dragih “arganovih olj”, ki jih sestavlja 99% silikon in 1% argan, mi je pa tole veliko boljša opcija. Edino ta parafin mi ne gre zraven.
  Verjetno je samoumevno, dabi si jaz želela neparfumirane verzije? :silly:

  #168966
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  meni se v prvi vrsti od vseh zdi zavajajoče, da pišejo arganovo olje – pa to ni čisto res, ker v resnici gre za mešanico … rastlinskih, parafinskih ali pa silikonskih olj. ok, če je samo dodana dišava + mogoče še malo karotena, da je bolj rumeno recimo .. to bi še šlo :)

  mene parafin res moti in ne bi kupila olja s parafinom, tudi če bi bil na zadnjem mestu, sem pa za silikone oz. me ne motijo niti približno tako kot parafini.

  glede na fotko sestavin zgoraj mi je kar žal, da so šli ta parafin noter tiščat :hurteye: .. je pa pohvalno, da je BHT nadomestil izvleček rožmarina :yes:

  #168967
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Bi se strinjala s teboj, če ne bi več kot 90% vseh arganovoih olj, ki so mi prišli pod roke, ne vsebovalo samo za kapljice argana. Zato vidim tole kot napredek.
  Jaz sem pa ravno kontra – mi je parafin v manjših količinah skoraj ljubši na laseh kot silikon. Ampak na koncu dneva uporabljam eno in drugo, ker od rastlinskih olj ni takšnega efekta. Še najbolj se je do sedaj obnesel Olaplex. :silly:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico