Seznam podjetij, ki NE testirajo na živalih

Ars Cosmetica Forum OSTALO KOTIČEK ZA ŽIVALI IN RASTLINE Seznam podjetij, ki NE testirajo na živalih

Ta tema vsebuje 12 odgovorov, ima 7 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 5 let, 7 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4444
  Profile photo of sarchy28
  sarchy28
  Član

  Seznam je sestavljen na podlagi bele liste Prijateljev životinja, ki ima strožje kriterije od PETE. Seznam se od Prijateljev životinja lahko razlikuje, saj je dopolnjen z imeni proizvajalcev, ki zatrjujejo, da ne testirajo svojih izdelkov in z imeni podjetij, ki so nam jih potrdili na DZZZ Ljubljana. Poudarek je predvsem (ne pa zgolj) na izdelkih, ki so lahko dobijo v Sloveniji.

  To je živa lista – kar pomeni, da se naj stalno dopolnjuje z vašo pomočjo.

  Če bi želeli dodati kakšnega proizvajalca ali pa kategorijo, ki smo ga tu izpustili, dobiti natančnejše informacije o konkretnih proizvodih ali pa prijaviti napako, se oglasite v temi VEGETARIJANCI IN VEGANCI.

  Seznam je bil zbrisan, ker uporabnica ni navedla vira in zaradi želje nove članice foruma, ki je v sporočilu zapisala, da je seznam (njeno) avtorsko delo. Administrator

  #96808
  Profile photo of Kopija
  Kopija
  Član

  zahtevam izbris teme, ker je kopirana iz drugega foruma, sestavljena s trudom uporabnice na drugem forum. A je kdo vprašal če lahko kopira text?

  #96809
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Z veseljem. Seznama mislim, da večina niti ni gledala, ker vsebuje kar nekaj netočnih podatkov.
  Kozmetika in testiranja na živalih niso tako preprosta stvar – veliko jih namreč testira sestavine na živalih, končnega izdelka pa ne..pa vseeno pišejo, da izdelek ni testiran na živalih.
  Člane, ki karkoli prepisujete ali kopirate pa naj še enkrat spomnim na pravila, ki jih imamo napisana TUKAJ

  #96805
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Dodajam še tole k zgornjemu komentarju – zakonodajni organi na področju kozmetike se trudijo, da bi izboljšali takšna označevanja. Pojavlja se predvsem problem v tem, da kakšno sestavino (naravnega izvora ali ne) ena kozmetična firma testira na živalih, druge pa se na te študije sklicujejo in same napišejo, da niso testirale na živalih. Tako da glede tega je res ogromno enih stvari, ki bi jih še bilo potrebno razčistit. Največ pa lahko naredijo novi razvijajoči se alternativni testi in pritisk nas posameznikov in skupin za preprečevanje testiranja na živalih.

  #96806
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Mislim, da sem ta seznam že 1x komentirala, a očitno ne na ARSu.

  Najbolj mi je hecno, da navedejo 5 Lorealovih blagovnih znamk in potem za 2 pravijo, da ne testirajo, 3 so pa med najhujšimi kršitelji.
  Kako pravijo – in potem svizec zavije čokolado. :silly:

  #96807
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Itak… tudi maybelline testira oziroma ima sestavine, ki so testirane na zivalih…
  L’Oreal naj bi tudi testiral, Chanel menda tudi ipd..

  #96811
  Profile photo of UG84
  UG84
  Član

  Vabljeni na drugo izobraževalno predavanje DZZŽ Ljubljana

  Tema: TESTIRANJA NA ŽIVALIH

  V drugem tematskem predavanju Društva za zaščito živali Ljubljana bomo glas nevidnih in neslišnih.

  Spregovorili bomo v imenu milijonov mučenih in zlorabljenih živali, ki so podvržene krutim in nepotrebnim testiranjem in o alternativnih metodah, s katerimi bi to trpljenje lahko ustavili. Spoznali boste kaj plačujete, ko kupujete izdelke, testirane na živalih, kateri so ti izdelki in kako lahko tudi vi prispevate k temu, da se ta praksa končno ukine.

  Prisluhnite nam v sredo, 18. maja ob 18. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča.

  Pol ure pred pričetkom predavanja, od 17.30. ure dalje, bomo pred dvorano postavili tudi informativno prodajno stojnico Društva, na kateri boste lahko kupili naše društvene izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca. Dobrodošli bodo tudi vaši prostovoljni prispevki, lahko pa si boste postregli tudi z brezplačnim informativnim gradivom. Celoten izkupiček od prodaje bomo namenili delovanju Društva ter oskrbi zapuščenih živali.

  V laboratorijih po svetu vsako sekundo umre 22 živali. Čas je za spremembo mišljenja! Če ne zdaj – kdaj? Če ne vi – kdo?

  Vstop je prost, vabljeni!

  #96812
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  super za predavanje in ozaveščanje;)

  pri kozmetičnih znamkah je veliko zlorabe na tem področju – veliko jih pod pretvezo znaka, da ne testirajo na živalih izdelkov, sestavine še vedno testira na živalih. ampak je to zamolčano.
  dogaja se tudi, da ena firma testira na živalih, ostale pa se pri sestavi svojih receptur sklicujejo na toksikološke teste, ki jo je naredila ta firma…same pa prodajajo pod znakom cruelty free. vsi pa morejo predložit oceno varnosti preden gre izdelek na trg – torej rabijo teste. če npr. ena naravna krema v svoji varnosti oceni (ki pa ni na vpogled) vsebuje toksikološke podatke, da testi na podganah niso pokazali nevarnosti za določeno sestavino…sama sicer ni testirala na podganah…je pa zato, da se izdelek lahko sploh prodaja, podala teste nekega drugega testa na živalih. v kakšni meri je to sporno? še vedno bolje kot da sami ponovno za to žrtvujejo živali, vendar še vedno ne dovolj odgovorno, ker sami niso izvedli testa. s tem, ko se taki testi potrebujejo…pa se vedno ustvarja potreba po njih…

  v glavnem – zelo težko je zagotovo vedet. najbolj odgovorno bi bilo, da bi znamke, ki dajo gor znakec, da ne testirajo na živalih, same izvedle vse teste na prostovoljcih ali se posluževale alternativnih testov: za končne izdelke in za sestavine.

  tudi preverjanja sestavin – v smislu, če se bodo dala iz zakonodaje ali ne…vedno potekajo na živalih. torej če je pritisk na zakonodajo, da kakšna sestavina ni dovolj varna in tudi če ta pritisk izvajajo kakšne naravne znamke – bodo na koncu toksikološka testiranja še vedno na živalih. žal.

  še vedno pa so vsa gibanja proti mučenju živali in podobne organizacije sploh začele premikati stvari na bolje…še vedno je porazno – ampak vseeno je nek začetek. če takega konstantnega pritiska ne bi bilo…se stvari same od sebe nikoli ne bi spremenile.

  #96813
  Profile photo of UG84
  UG84
  Član

  Nina prideš na predavanje? Bilo bi fino da pride čim več Arsovk. No, tui drugim, skratka želimo si čim večjo udeležbo.

  #96814
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  če bom uspela s časom, pridem;)

  #96815
  Profile photo of nusko
  nusko
  Član

  Ne pozabite – jutri ob 18h v Mestni Knjižnici Ljubljana (enota Otona Župančiča, Kersnikova 2; dvorana v 3. nadstropju) :yes:

  #96816
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  jaz delam do pol 8…
  poročajte, kako bo;)

  #96810
  Profile photo of nusko
  nusko
  Član

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico