SALLY HANSEN – Double Duty Strengthening Base & Top Coat

Ars Cosmetica Forum COSMETOTEST CosmetoTest: Dekorativa Laki za nohte SALLY HANSEN – Double Duty Strengthening Base & Top Coat

Ta tema vsebuje 2 odgovora, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Gejba Gejba 8 let, 2 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3802
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj


  VIR

  Sestavine: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Tosylamide/Formaldehyde Resin, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, SD Alcohol 3-A, Isopropyl Alcohol, Water, Etocrylene, Benzophenone-1, Panthenol, Nylon-12, Violet 2.

  Jaz bi ga rada uporabljala kot podlak. Kako škodljiv je Tosylamide/Formaldehyde Resin? Malo je hecno, ker trdijo da so big 3 free.

  #44709
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kemijsko je Tosylamide/Formaldehyde Resin polimer toluensulfonamida s formaldehidom.

  Zakaj ga oglašujejo kot “big 3 free”?..razlogi, ki jih navajajo so, da po tvorbi polimera ne vsebuje več prostega formaldehida..vendar kolikor sem zasledila (in po moje bo kar držalo) po tvorbi polimera še vedno ostane nekaj formaldehida – pač kot ostanek oz. nečistota.
  Te koncentracije so sicer običajno zelo nizke, vendar se mi vseeno ne zdi prav, da ga oglašujejo brez formaldehida – če kupec želi imeti izdelek brez določene sestavine, potem naj to tudi dobi – če že obljubljajo, da ga ne vsebuje, potem naj ga res ne..ne pa da ga vsebuje malo..npr. 0,5% namesto 5%.

  #44710
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Hvala. :hug:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico