Ricinusovo olje (Ricinus communis)

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SESTAVINE V KOZMETIKI Ricinusovo olje (Ricinus communis)

Ta tema vsebuje 18 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 6 let, 1 mesec nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #4038
    Profile photo of darksome
    darksome
    Član

    Zanima me predvsem zakaj se uporablja to olje in če se ga da kje dobiti(jaz ga ne najdem :no: )?

    #64714
    Profile photo of amisa
    amisa
    Član

    mislim, da sem ga jaz kupila v lekarni

    #64715
    Profile photo of Morena
    Morena
    Udeleženec

    V lekarni se dobi, pa zadnjič sem videla da ga tudi na eni spletni strani prodajajo (imajo tudi trgovino na Lj. tržnici).

    #64716
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Ricinusovo olje je večinoma sestavljeno iz trigliceridov (80%), ima zelo majhen delež linolne, linolenske kisline. Trigliceridi v ricinusovem olju vsebujejo 12-hidroksi maščobno kislino, ki ima protivnetno delovanje.
    Večinoma se uporablja za tretmaje pri poškodovanih, lomljivih laseh. Za razliko od drugih olj je ricinusovo olje dokaj topno v alkoholu, zato se velikokrat dodaja v odstranjevalce lakov za nohte.

    #64717
    Profile photo of amisa
    amisa
    Član

    Nina bi bilo ok ce ga sama dodam v odstranjevalec laka?
    Jaz sem ga uporabljala za nego trepalnic, samo ni bilo nekega vidnega rezultata, zato sem nehala uporabljat.

    #64718
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Ja lahko ga sama dodaš, ampak ga daj po kapljicah..da boš videla do kje se bo še dalo dobro zmešati oz. kakšne količine bodo še topne v odstranjevalcu.

    #64719
    Profile photo of amisa
    amisa
    Član

    super, bom jutri sprobala ker mi ta Cien odstranjevalec res slabo vpliva na nohte

    #64720

    Mene pa zanima za kaj se ga še uporablja v kozmetiki?
    Sem slišala da je dober za lase…Samo raje preverim :blush1:

    #64721
    Profile photo of Nati
    Nati
    Udeleženec

    a ni ricinusovo olje tudi za tisto ‘oljno metodo čisščenja mastne kože?’
    pa za negovanje trepalnic

    #64722

    A kar z oljem si namažeš trepalnice??? :lol1:

    #64723
    Profile photo of Nati
    Nati
    Udeleženec

    aha :yes: naj bi jih to okrepilo

    #64724

    :yes: Res je, ampak tudi nenormalno pečejo oči (vsaj mene so, pa drugače res nimam občutljivih). Ampak trepalnice so se mi zdi, da so se vseeno nekoliko ‘okrepile’ oz. postale vsaj manj lomljive po uporabi ene slabe maskare… zadnje čase enak efekt dosežem z bolj mastnim odstranjevalcem očesnega mu-ja (tudi za to bi bil oljček vrjetno dober) in uporabi kreme za oči :thumbsup: !

    #64725
    Profile photo of S
    S
    Član

    Uporabljam za trepalnice, me nič ne draži, je pa gostejše konsistence in se fajn obdrži na trepkah. Se mi zdi, da je malo učinka, vendar imam že tko kar dolge trepalnice. Men je fajn :thumbsup:

    #64726
    Profile photo of Mojcaaa
    Mojcaaa
    Član

    Sem si nabavila ricinusovo olje… Ga uporabljam za okrepitev obrvi in trepalnic (oči me po uporabi čisto nič ne pečejo).
    Olje bi uporabljala tudi za čiščenje obraza (oljna metoda). Glede na to, da olje pomaga pri rasti obrvi, trepalnic in las, me zanima ali je mogoče, da bi po uporabi te metode, dlačice na obrazu postale močnejše in temnejše? :think:

    #64727
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    to razmišljanje je po moje kar na mestu :think: …če ne nanašaš redno na obraz, mislim, da ne bi bilo razlike..

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico