Probiotik

Ta tema vsebuje 8 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 6 let, 9 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4935
  Profile photo of hanika
  hanika
  Član

  Na tem področju sem še precej nova, se pa odločam, da bi začela jemati kakšen probiotik. Po bežnem pregledu sem videla, da je tega malo morje…Ali se katera spozna, kateri so res ok? Raje bi jemala kakšne kapsule in podobno, ker v jogurtih je baje tega premalo. In fino bi bilo, če bi bil ustrezen tudi za majhne otročke.

  #117826
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Pri probiotikih je pomembno, da je več različnih sevov (sevi so napisani na embalaži), fajn je kombinacija lactobacilov (naselijo bolj začetne dele črevesa, tanko črevo) in bifidobakterij (bolj naselijo debelo črevo)..pomembno je tudi, da je oblika tablet gastrorezistentna.

  Tukaj je en koristen članek na to temo: http://www.lekarna-velenje.si/farmacevt-svetuje/probiotiki/

  #117827
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kar se tiče teh kombincaij z vitamini in minerali – praktična zadeva, ampak kadar ješ dovolj raznoliko hrano, je bolje, da jemlješ samo s probiotike… Kombinacije bi jaz priporočala kot pomoč pri okrevanju po bolezni, kadar smo pod stresom ipd..v glavnem kadar ocenimo, da res potrebujemo še dodatek vitaminov in mineralov.

  #117828
  Profile photo of Kiwi
  Kiwi
  Udeleženec

  Bi bil tale vredu (FloraZym)?

  EnzyMax oz. fermentirani maltodekstrin (363mg), Lactobacilus Acidophilus DDS-1 v maltodekstrinu (6,15×109 CFU*), Bifidobacterium Bifidum v maltodekstrinu (12,45x109CFU*), moka iz gomoljev laške repice (285 mg), arabski gumi, Lactobacilus Bulgaricus DDS-14 v maltodekstrinu (3×109 CFU*), rastlinski magnezijev stearat.

  ZPS je delal neke analize probiotikov če res vsebujejo to kar piše na embalaži in če v zadostnih kolličinah in sta samo dva ustrezala vsem kriterijem :veryangry: .http://www.zps.si/testi-vip/hrana-in-pijaca/probiotiki-v-obliki-prehranskih-dopolnil.html?Itemid=287

  #117829
  Profile photo of hanika
  hanika
  Član

  Hvala za mnenja.Sem še malo posurfala in naletela še na slo. proizvod od Medexa, bom kar tega nabavila, ker ga bom dajala tudi otrokoma.

  #117830
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Mlajšim raje bolj poredko… Pa mlajši naj ne jemljejo teh kombiniranih pripravkov z vitamini – ampak samo probiotike, če je potrebno.

  Kiwi – zgleda okej :)
  Mogoče pri informacijah o probiotikih je fajn, da upoštevate gastrorezistentnost – to pomeni, da tableta ne razpade v želodcu in tako lahko pride na mesto delovanja (v črevo).

  Drugače pa pri probiotikih ni nevarnosti predoziranja – bakterije, ki se ne porabijo, se izločijo.

  …kar se testov na ZPS tiče – če so dali res testirat kam v tujino ali kakšen laboratorij potem bi jaz vzela info v zakup…če so pa sami kaj pisali, pa bolje da jemlješ z rezervo :P . Jaz jih, odkar sem videla, kakšne neumnosti pišejo o kozmetiki, ne jemljem več za kredibilne.

  #117831
  Profile photo of hanika
  hanika
  Član

  Nina imaš prav. Otročku bom dajala probiotik, ker mora jemat zaščitno dozo antibiotika :( , drugače verjamem, da se da z zdravo prehrano čisto lepo priti skoz.

  #117832
  Profile photo of Marsa
  Marsa
  Član

  Hey
  da dodam še svoje izkušnje…
  lani sem po dveh dozah antibiotikov po 10 dni v roku 3 mesecev in potovanju, ugotovila, da imam same težave v črevesju (napihnjenost, slabost po vsaki hrani, ob sladkarijah sem mislila umreti,…) začela jemati Nutriflor (modra nalepka) in Nutrimax (zelena). Nekak sem preračunala, da bom tako dobila največ vsega na čelu s probiotiki. In se je res izkazalo za zelo učinkovito. V 2 mesecih se je vse porihtalo. Tako, da zdaj vedno po antibotikih začnem kar s kuro probiotikov, da ni bi prišlo še do kakšnega izpada.
  Kupila pa sem si tudi Yogermina, male flaške (10 v kompletu), ampak ker sem začela potem tudi z zgoraj omenjenimi dodatki ne vem kaka je Yogermina vplivala.

  Pa še nekaj: naknadno sem potem nekaj raziskovala o klamatski algi, ki naj bi bila vsestranska in sploh čudovita (Nutrimax) pa sem prišla do nekih zapisov, da najbi bila celo strupena. Zdaj pa žal ne vem kako je na tem. Če ve kdo kaj več bom zelo vesela, ker sem v letošnji kuri tisti Nutrimax rajši spustila. :think:

  #117833
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Zakaj bi bila strupena?…no jaz nisem nič takega zasledila- a je kaj vezano na dozo?

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico