Primeri nevarnih kozmetičnih izdelkov v letu 2009

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SPLOŠNE KOZMETIČNE TEME Primeri nevarnih kozmetičnih izdelkov v letu 2009

Ta tema vsebuje 7 odgovorov, ima 5 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Gejba Gejba 7 let, 1 mesec nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4810
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Odpiram temo za komentarje in vprašanja v zvezi s člankom o nevarnih kozmetičnih izdelkih, ki so bili letos najdeni v EU (realno gledano je tega na poličkah veliko več :P )
  Članek: KLIK

  #115007
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Nina, kdo pa pri nas skrbi za to, da se taki izdelki ne pojavijo na policah oziroma kako se odločijo, katere izdelke, ki so že na voljo, bodo testirali za vsebnost neustreznih sestavin?

  #115008
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Če se kjerkoli v EU najde tak izdelek, se ga mora umakniti iz prodaje v vseh državah EU. Problem glede tega je po moje predvsem spletna prodaja ipd.
  Pri nas je prav tako kot v drugih državah za iskanje takih izdelkov odgovorna inšpekcija – potem pa odvisno kako pogosto se to izvaja oz. koliko se jih spravi to pregledovat.
  Vsako leto se tudi naredi načrt testiranj za kozmetične izdelke (jaz imam doma kopirana 2 taka načrta) in se naključno zbere nekaj izdelkov, ki se jih potem testira v laboratoriju (IVZ). Spet odvisno potem kaj tisti plan zajema in kateri izdelki so naključno zbrani…

  Jaz osebno mislim, da se tega še precej najde…po mojem mnenju bi še najučinkoviteje bilo to, da potrošniki sami prijavijo takšne izdelke (seveda je potrebno dobro poznati INCI in zakonodajo) in pa mogoče v prihodnosti, da se nardi še kakšen laboratorij, ki bi večkrat testiral kozmetične izdelke.

  #115009
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Hvala :) Saj po mojem je tudi kar precej neustreznih izdelkov zunaj…

  #115010
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Sem prebrala članek in me je skoraj kap ko sem videla da so v njem palčke za uho :scared: kdo bi si mislil da vsebujejo škodljive mikroorganizme :no:
  Tisti kompleti, ko je kozmetika za punčke pa sploh nimam besed :hurteye: kako lahko to izdeljujejo če to uporabljajo otroci … mislim :wtf:

  #115011
  Profile photo of bloo
  bloo
  Udeleženec

  :wtf: tkole nekak sem jaz izgledala ko sem brala ta članek

  res svašta. Lyra važn, da je lepe barve :mistake:

  #115012
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  V teh punčkastih MU kovčkih in paletkah velikokrat odkrijejo težke kovine – svinec…
  Žal je tudi v kozmetični industriji na prvem mestu prodaja…vsaka dodatna specifikacija izdelka preden gre v prodajo bi jih zgleda preveč stala :angry4: …žalostno res, da majhni otroci potem pridejo v stik s tem :no: . Starši pa tudi ne morejo vedeti..pa tudi vprašanje koilko ljudi dobi informacijo o takšnih nevarnih proizvodih po tem, ko so izdelek že kupili…

  #115013
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Zelo poučen članek. :thumbsup:
  Na splošno se v sistemu dostikrat pojavijo opozorila o neustreznosti kozmetike, ki prihaja iz Kitajske … kar nekajkrat je že šlo za ličila za punčke. :verymad:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico