Primer-ji (podlaga za make-up)

Ars Cosmetica Forum DEKORATIVA LIČILA Primer-ji (podlaga za make-up)

Ta tema vsebuje 660 odgovorov, ima 62 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Beautylea Beautylea 2 let, 1 mesec nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3653
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  verjetno je smiselno, da najprej omenimo Urban Decay Primer Potion (UDPP)..
  [velikost_slike=175,200:11kkc3bw]http://www.thecosmeticmarket.com/images/P/EyeshadowPotion1L.jpg[/velikost_slike:11kkc3bw]

  #25440
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Pri meni so trenutno v akciji UDPP, Eye-Poxy od CoastalScents ter Monistat gel.

  UDPP sicer obdrži senčko na mestu vendar pa jih je težko blendat. Barve pa tudi niso tako izrazite kot bi lahko bile. Eye-Poxy mi je malo bolj všeč – senčke se mi obdržijo tako dolgo kot z UDPP, barve so malo bolj žive, vendar zna biti blendanje še vedno problematično.

  Jaz rešujem problem z blendanjem, tako da nanesem čez cel veko senčko kožne barve in potem nadaljujem z nanosi.

  Monistat gel je sicer namenjen drgnjenju med bedri za močnejše osebe (za to in preprečevanje žuljev ga tudi uporabljam) lahko se ga pa nanese čez cel obraz kot primer. Jaz ga včasih uporabim kot primer na očeh.

  Za minerale senčke lahko uporabimo kot primer tudi krem jumbo svinčnike – NYX, MAC Shadestich, HiP … Zaenkrat sem sprobala samo NYX svinčnike, ki so mi izredno všeč – barvo in učinek na senčko, ki zablesti. Vendar je potreben pod njim zelo dober primer za vse z mastno kožo, če ne gre hitro v gubu.
  Jaz uporabim UDPP, čez dam MAC PaintPot (Painterly odtenek) in potem NYX svinčnik – vse to fiksiram s senčko. Sliši se veliko dela vendar ni oz. je končni učinek vreden.

  MAC PaintPote lahko tudi samostojno uporabimo kot primer za senčke v prahu.

  Linki:
  Eye-Poxy
  Monistat

  #25441
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Jaz že nekaj časa uporabljam samo in zgolj UDPP. Pred tem sem uporavljala ArtDeco EyeShadow Base, zdaj pa me čaka v kopalnici še CS Poxy, ki mi ga je prijazno odstopila Gejba. Sicer imam tudi Monistat gel, ki ga uporabljam samo za obraz in nikoli za oči.

  Z UDPP sem zelo zelo zadovoljna. Veke imam zelo mastne, zato mi senčka zelo hitro zleze v gubo. Z UDPP dosegam neverjetne rezultate, moj MU ostane na mestu tudi po 12 ali 15 urah, kar lahko potrdi tudi Gejba, saj me je že večkrat videla v večernih urah, jaz pa MU nanašam vedno med 6. in 7. uro zjutraj :)

  Z AD ESB nisem bila tako zelo zadovoljna, ker obstojnost ni bila tako dolga, MU je zdržal razlino dolgo, kar me je motilo, saj nisem nikoli vedela, koliko časa bo.

  Z blendanjem je tako nekako, kot je napisala Gejba, tudi jaz večkrat nanasem kako osnovo (največkrat mešanico šimraste Arizona Sandstone in mat Begonia, oboje SS), je pa blendanje bistveno lažje, če je senčka bolj na debelo nanašena in smo pri nanšanju hitrejši, ker se tudi debelo nanešene senčke sčasoma fiskirajo.

  NYX svinčnike imam, pa mi zeeelo hitro zlezejo v gubo, tako da še tuhtam, kako in kaj.

  Pri UDPP se občasno srečam z oksidiranjem mineralne senčke (nekateri k sredči redki odtenki), pa ne vem čisto dobro, a je to zaradi podlage ali zaradi senčke same.

  #25442
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  @Saša wrote:

  ..Pri UDPP se občasno srečam z oksidiranjem mineralne senčke (nekateri k sredči redki odtenki), pa ne vem čisto dobro, a je to zaradi podlage ali zaradi senčke same.

  ..možno, da zaradi obojega- zaradi sestavin v UDPP, ki zreagirajo z manj stabilnimi pigmenti :think2:

  Jaz pri primerjih nisem tako eksotična kot predhodnici :blush1: ..sprobala sem UDPP, Oriflame in Art Deco podlago- za točno primerjavo ne vem, ker jih nisem imela hkrati..pa malo sem že pozabila- je pa pri vseh bila obstojnost senčk opazno podaljšana :yes:

  #25443
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Meni je senčka z AD zdržala dlje kot brez podlage vendar ne tako dolgo kot z drugimi podlagami. :no:

  #25444
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ..ko bom začela zelo zgodaj vstajat, se bom mogla bolj v te primerje uvest..da bo MU še znosen do večera :P

  #25445
  Profile photo of goga
  goga
  Udeleženec

  Jaz trenutno za podlago uporabljam UDPP, samo pri tej podlagi se mi senčke težko blendajo (v mislih imam mineralne, ker uporabljam samo še te).

  Pred tem sem uporabljala Manhattnovo in AD podlago, sta kar OK in senčke so obstojne, lažje se blendajo.

  Danes sem sprobala Monistat, ki npr. sploh ni namenjen podlagi za senčke(bo Gejba vedla za kaj je točno :think2: ).

  No po 4ih urah je MU še brezhiben. Danes sem prvič sprobala, tako da bom še poročala o tem.

  #25446
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Monistat je namenjen preprečevanju trenja, torej odrgnin – med bedri, na stopalih pred žulji … Ima pa skoraj identično sestavo kot primerji za obraz – torej prevladujejo silikoni (Ingredients: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Trisiloxane, Dimethicone/Vinyldimethicone Crosspolymer, Silica).

  #25447
  Profile photo of goga
  goga
  Udeleženec

  Hvala za info, sem vedela, da je za nekaj takega, samo nisem znala ‘lepo’ napisat :hug: :thumbsup:

  #25448
  Profile photo of Maestra
  Maestra
  Član

  Za podlago uporabljam samo puder in še to ne dosledno. Včasih pa še kakšni krem senčilo.

  Imam očitno to srečo, da nimam preveč mastnih vek, ker MUjo pri meni še kar ostane na mestu tudi brez podlage. Zadnje čase pa uporabljam skoraj samo mineralna senčila.

  #25449
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  @gejba wrote:

  … Ima pa skoraj identično sestavo kot primerji za obraz – torej prevladujejo silikoni..

  Hansaplastov gel za preprečevanje žuljev- sestavine: Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer :lol1:

  #25450
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  Joj Nina, da ne bo kdo to prebral in se mazal po učkah kar z gelom za žulje :lol1:

  #25451
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  :)) .. gelu proti žuljem ni potrebno izpolnjevat mikrobioloških zahtev za področje okrog oči- torej vsaj en razlog proti :devil:

  #25452
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  A pa je to dejansko problem pri silikonih? Jaz ga sicer niti ne uporabljam za obraz (pustimo ob strani eksperimentiranja :devil: ) vendar me vseeno zanima. :P

  #25453
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Jaz mislim, da ni- če izbrskam kakšne točne podatke glede tega, jih napišem.
  Silikoni so nevodotopni in tudi zelo slabo topni v lipofilnih podlagah- glede teh lastnosti so bolj posebni. Kar se tiče topnosti in drugih lastnosti, se jih lahko regulira z različnimi kemijskimi skupinami, ki so pripete na osnovno verigo silikonov (osnovna veriga je iz Si (silicija) in O (kisika)).

  Pri kontroli mikrobiološke kakovosti pač izdelkom, ki niso za okrog oči (nekaj podobnega velja tudi za izdelke za otroke do treh let) ni potrebno izpolnjevati teh strožjih kriterijev (tudi če jih). Mislim pa da gre pri formulacijah izdelkov s silikoni bolj za to, da najdejo najbolj primerno kombinacijo za določeno področje- pač glede na karakteristike kože in lastnosti silikonov, ki so v posameznem izdelku. Možno je tudi, da za kreme za različne dele telesa uporabljajo različno čiste sestavine..

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico