(Pre)poceni kozmetika

Ta tema vsebuje 8 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Ezz Ezz 8 let, 3 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3709
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Pozdravljeni.

  Mene zanima koliko škode mi je povzročila dolgoletna uporaba “low budget” kozmetike ala Fa (“How Fa did I go?”), Palmolive, MerkatorSparTus kozmetika, OldSpice, laboratoriji Garnier, Ilirija, … :dontknow:

  Vglavnem je bila moja nega omejena na gele za tuširanje in šampone za pranje glave. Je možno, da bom pri 30-ih ob lase, mogoče vzgojil nov ud ali pa izgledal kot 85-letni Dalmatinec, keterega edina nega obraza je 10 ur sončnega sevanja na dan? :suntan:

  Saj ne, da se trudim ubežati starosti in njenim zvestim spremljevalcem, sam zanima me, kako naj zastavim plan za naslednjih 10 let življenja, tako da bom upošteval vse degeneracije, ki prežijo name :yes:

  V primeru, da me zloraba najcenejših kozmetičnih izdelkov ugonobi mi še vedno ostane administracija na tem forumu… seveda če me Nina ne skensla :confused:

  P.S.
  Kakih 5 let bo od tega, ko sem nabasal na strog nadzor kozmetike :police: , ki je smem uporabljati. Je bilo to prepozno :wink1: ?

  #37008
  Profile photo of ally
  ally
  Član

  :lol1:

  #37009
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  Ezz, ti nas pa res znaš dodobra nasmejat… :crazyhappy:

  #37010
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Ezz– glede na tvoje dolgoletno zanemarjanje uporabe kvalitetne kozmetike (oz. bolje rečeno kakršnekoli kozmetike sploh) nisi daleč od omenjenega obmorskega prebivalca :alarm:

  S svojo neposlušnostjo in podleganjem reklamnim kampanjam- ´You went very Fa´..nekaj škode pa se še vedno da popraviti (s pravimi sestavinami se da celo spodbuditi obnovo že poškodovanih struktur v dermisu)..skrajni čas je, da začneš :dance1: .

  Z neuporabljanjem zaščitnih sredstev boš gubice staknil prej kot bi jih, če bi se zaščitil- tega ne moreš v celoti spremeniti oz. popraviti. Zato nujno začni z uporabo (nujno pomeni z dejanji in ne ´ja, ja bom že, ko bom imel čas´) zaščitnih sredstev čez dan, antioksidantna nega (vem, da si navdušen nad flip-flop efektom vitamina C in E- daj jima šanso, da se izkažeta :cool: ), blago sredstvo za tuširanje, blag šampon, deodorant, balzam za ustnice in kremo za roke (ta naj bo tudi z zaščitnim faktorjem), kadar cel dan preživiš v akciji- ne pozabi kreme za stopala :devil: .

  Toliko glede teorije-pri nakupu daj prednost kvaliteti in ne ceni (včasih je dražja stvar res boljša, včasih pa tudi ne), res je, da je veliko poceni gelov za tuširanje precej agresivnih in sčasoma naredijo škodo koži, predvsem oslabijo njeno zaščitno sposobnost, zaradi vnosa nekvalitetnih in nečistih sestavin v slabših kozmetičnih izdelki pa si pridelaš tudi razne alergične reakcije.

  Za zdravje in izboljšanje kože, las je dobro poleg zunanje nege poskrbeti tudi od znotraj (recepti s proseno kašo, sadje, prehranski dodatki..). Pomembna sta peroralni vnos in topikalni nanos koristnih sestavin :wink1:

  Če kaj potrebuješ, veš kje vprašat..se pa z veseljem javim za tvojo osebno nakupovalko :P

  #37011
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  Ta lekcija bi prišla prav marsikateremu moškemu…
  Bravo Nina! :clap1:

  #37012
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Hvala Nina.
  S svojimi navodili si zapolnila najmaj polovico mojega življenskega plana za naslednjih 10 let. :hurteye:
  Zdaj morem razmisliti še kaj bom počel drugo polovico časa, ki ne bo namenjen kozmetičnemu negovanju (npr. služba, bivanje, rekreacija, otroci, take, postranske stvari).

  Ma kdo kakšen predlog? :think2:

  #37013
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  Pa saj se ti je Nina ponudila za osebno nakupovalko – veš, nakupovanje vzame ogrooomno časa -, pa svetuje ti tudi lahko sproti…
  Vse, kar moraš storiti je, da takrat, ko ti reče npr. namaži si ustnice :whip:, vzameš balzam za ustnice in se namažeš. To lahko narediš hkrati medtem ko se npr. igraš z otrokom. :yes:

  Mislim, da boš zmogel. Verjamem vate! :)

  #37014
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  @nejka wrote:

  ..To lahko narediš hkrati medtem ko se npr. igraš z otrokom. :yes:..

  :lol7: khm..trenutno bolj ´ko se igraš z mačkom´

  Ezz..načrtovanje ostalega nekozmetičnega časa seveda tudi lahko prepustiš meni :whip: :))

  #37015
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Jawohl, herr General! :propeller:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico