Podpis proti prepovedi prodajanja naravnih zdravil

Ars Cosmetica Forum OSTALO ZDRAVJE IN PREHRANSKA DOPOLNILA Podpis proti prepovedi prodajanja naravnih zdravil

Ta tema vsebuje 1 odgovor, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of S S 5 let, 11 mesecev nazaj.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #4746
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Evropska zakonodaja na zvit način uvaja vedno nove zakone in pravila s katerimi omejuje (v nekaterih primerih celo prepoveduje) uvedbo naravnih zdravil in prehrane. To je zelo neugodno za antropozofska in ayurvedska zdravila, saj morajo le-ta izpolnjevati določene kriterije, ki jih enostavno ne morejo izpolniti.

  Seveda se šušlja, da stvar sploh ni tako resna, toda to ni res: v nekaterih deželah že propadajo podjetja, ki proizvajajo naravne izdelke. Neko podjetje, ki proizvaja naraven šampon le-tega še vedno sme proizvajati, vendar ne več prodajati!? Gre torej zares.

  Nekaj novih uredb:

  – nobenih naravnih vitaminov v hrani za dojenčke in male otroke ( pod pretvezo varovanja zdravja)
  – sestava velikega dela antropozovskih zdravil ( pa tudi drugih naravnih zdravil, kot so npr. ayurvedska) ne zadostujejo novim kriterijem in bodo zato prepovedana (edini razlog so zahtevani kriteriji za registracijo)

  Najbolj čudno pa je to, da skušajo prepovedati najbolj naravna zdravila.

  Le malo političnih strank je pripravljenih stopiti v akcijo proti takšnim ukrepom, kar seveda ni dovolj. Toda, če zberemo 1 milijon podpisov je EU obvezana poslušati. Zato je zelo pomembno, da veliko ljudi s svojomi podpisi podpre Eliant.

  Do sedaj so zbrali cez osemsto tisoc podpisov.

  Eliant je antropozofska iniciativa, ampak stvar za katero si prizadevajo ima veliko širše okvire. Tu ne gre samo za alternativno medicino in naravno prehrano, temveč je v središču vprašanje do katere mere bomo dovoljevali, da oblast (v tem primeru EU) omejuje našo svobodno voljo.”

  Stvar je zelo resna, saj to ni zgolj en osamljen primer, temveč le delček v celi paleti zakonov in drugih omejitev, ki vedno bolj omejujejo svobodno voljo posameznika.

  “Oblasti si zelo prizadevajo prepovedati naravne zdravilne pripravke in hrano. Zato vas prosim, da podprete Eliantovo iniciativo, tako, da podpišete peticijo in pošljete ta e-mail svojim prijateljem:
  http://www.eliant.eu/

  http://www.eliant.eu/new/lang/en

  #111782
  Profile photo of S
  S
  Član

  Uf, tovrstne dejavnosti se ne sme v celoti prepovedati, niti dopustiti čisto svobodno izvajanje. Tukaj je dosti po domače povedano “nategovanja”. Se mi zdi, da bi se morala vseeno vzpostaviti ustrezna pravna ureditev tega področja in temu primerno uvesti stroge omejitve. Vendar nastopi problem. Kako postaviti standarde kvalitetnih naravnih pripravkov oz. zdravil, če učinek obstaja, vendar ni znanstveno dokazane povezave? :think: Placebo efekt je namreč zelo pogosto prisoten, izkoriščevalskih ponudnikov pa ogromno.
  Zato se mi zdi, da bi bila potrebna posebna obravnava tega problema, obe skrajnosti sta po mojem mnenju neprimerni. :yes:

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico