Odpiranje sp-ja in subvencija

Ars Cosmetica Forum OSTALO "KOFETKANJE" Odpiranje sp-ja in subvencija

Ta tema vsebuje 35 odgovorov, ima 10 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Sasa Sasa 5 let, 10 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6033
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Če je slučajno katera pred kratkim odprla sp…in tudi čaka na subvencijo..
  Jaz sem danes malo poklicala okrog – in za tiste, ki so podpisovali pogodbe v prvem tednu oktobra, bodo danes nakazila…za vse ostale pa ni še nobenih datumov znnanih. Vsaj tako so mi rekli.
  čeprav je nam, ki smo podpisali pogodbe konec oktobra bilo rečeno, da najkasneje do konec novembra bomo prejeli. :verymad:

  #148218
  Profile photo of Bella
  Bella
  Član

  Jaz sem sicer nameravala odpret s.p., ampak sem potem se raje vpisala v šolo naprej… Sem pa bila na tistih 3-dnevnih delavnicah, kjer je ena punca rekla, da je menda ena njena prijateljica dobila 3800€ in ne 4500 kot naj bi bila vsota. No zdaj me pa res zanima, koliko bo :)

  #148219
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  manj dobiš izplačano, če imaš normirane stroške :wink1: (če se za tak način odločiš).
  drugače pa dobiš 4500 – pa računovodja ti more to razdelit na 12 delov..da ne plačaš potem naslednje leto preveč prispevkov (ker bi mel potem zarad subvencije previsoke prihodke).

  #148220
  Profile photo of Bella
  Bella
  Član

  A tako je s tem, no sej se mi je zdelo da ne morejo kar neki odbit za brez veze. A si odprla s.p. v svoji branži (kozmetične storitve)? Veliko sreče želim :))

  #148221
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  hvala :flower3:
  ja, je vezano na kozmetiko (vendar ne v praktičnem smislu kozmetičnih storitev) in farmacijo.

  #148222
  Profile photo of elchy
  elchy
  Član

  Jaz imam ravno drug teden seminar. Nisem vedela, da je potrebno tako dolgo čakati. :think: Moja prijateljica ga je odprla pred dvema letoma in je v roku tedna-dva dobila subvencijo. Mene samo malo skrbi, da slučajno ne bo zmanjkalo denarja, ker mi je ta prijateljica rekla, da ji je svetovalka takrat rekla, naj pač čimprej odpre, ker če bo zmanjkal subvencij, ne bo nič dobila, odpreti bo pa morala vseeno. Katera ve kako je kaj s tem?

  #148223
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  moja prjatlca je pred 2 letoma odpirala..in je čakala na subvencijo 5 mesecev.
  nam so rekli, da je letos po odprtju nakazilo najkasneje v 2 mesecih..no js čakam že 2 meseca in pol in zgleda, da bom še kar nekaj časa. dve znanki iz Lj sta odprli letos poleti in dobili v mesecu in pol nakazilo.
  Uradno pa imajo časa 120 dni od odprtja sp-ja…tako da zgleda, da bolje da se kar na to zaneseš kot na njihova druga “zagotovila” :unsure:

  a to misliš delavnice? ..če si prišla na delavnice, potem mislim, da moreš dobit tudi subvencijo. ko zmanjka subvencij, se tudi delavnice ukinejo. vprašanje pa, kdaj boš dobila nakazilo..

  #148224
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ,,prijateljica rekla, da ji je svetovalka takrat rekla, naj pač čimprej odpre, ker če bo zmanjkal subvencij, ne bo nič dobila, odpreti bo pa morala vseeno. Katera ve kako je kaj s tem?

  ..no tole se mi pa zdi zelo kruto :ermm: skoraj ne verjamem. lani oktobra, ko je zmanjkalo subvencij, niso več sprejemali v ta program. tako da če si še prišel na delavnico, potem je šlo vse normalno čez.

  to je preveč mimo, da bi lahk bilo res – ker v bistvu so vse dejavnosti, ki jih ti izvajaš na zavodu povezane ravno s pridobitvijo subvencije. če tega ne rabiš ali nočeš, potem tud na delavnice in poslovne intervjuje ni treba hodit :mistake:

  #148225
  Profile photo of elchy
  elchy
  Član

  Ja, delavnice mislim. :mistake: Začnejo se mi v ponedeljek. Drugače pa tudi jaz mislim, da bi moralo tako biti. Ti greš predvsem v to, zaradi subvencije in če bi jih zmanjkal, pač počakaš z odprtjem. Res bi bilo kruto to in nepravično. Meni svetovalka ni niti omenila kaj o tem, samo rekla mi je, da imam po delavnicah 3 mesece časa, da odprem s.p.
  Ne moreš vedeti, ker slišiš dost stvari. Kak mesec nazaj mi je celo ena delavka na občini rekla, da naj raje počakam do drugega leta z odprtjem, ker bodo večje subvencije. Kasneje mi je pa rekla prijateljica, da so tudi že pred dvema letoma tko govoril in je še vedno isto. Upajmo, da bodo čimprej. :)

  #148226
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ja, mislim da maš 3 mesece čas..ampak šteje pa se ti od odprtja. itak da greš v ta program za to – drugače bi tako lahko jutri šel pa odprl sp..brez datumov in vseh teh kolobocij :lol1:

  res je,da so rekli, da bodo večje že letos – pa večje niso, so pa za krajši čas :wink1: ..kar je veliko bolj ugodno. nikoli ne moreš vedet…lahko da jih sploh ne bo..lahko pa da bodo pogoji še boljši. pač ko želiš it v to, greš..potem ne bi nikamor prišel, če bi skoz kalkuliral in čakal..

  #148227
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Moja hčerka je pogodbo podpisala pred dobrim tednom in so ji rekli, da naj bi bilo nakazilo januarja enkrat, sploh pa ne prej.

  #148228
  Profile photo of KuKi
  KuKi
  Udeleženec

  jaz sem se tudi zanimala za tole.. bom mogla it na Zavod povprašat, če subvencije sploh še so za letos :ermm: katera mogoče ve?
  drugače pa mene tudi skrbi glede zamude z nakazilom.. ker potem moraš iz svojega žepa za ta čas, ko čakaš na denar, plačevati prispevke, ki niso ravno majhni :ermm: kako je s tem, Nina, lahko ti kaj več poveš? :flower2:

  #148229
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  prispevke moraš plačat 280 eurov mesečno + akontacijo dohodnine (to si na začetku sam napoveš..poveš koliko prihodkov in koliko stroškov pričakuješ). ker tega ne moreš vedet, pač večina reče nekaj manjšega..potem se tako poravna konec leta (če si dolžen ali pa si kaj preveč plačal).

  jaz sem si dala pred odprtjem na stran 1000 eurov – za 3 mesece prispevkov in akont. dohodnine, ker prej tako očitno ne moreš računat na to subvencijo.
  je pa pametno da prej premisliš, da boš imel nekaj stroškov (s potnimi stroški npr), ker drugače res hitro padeš v te višje razrede (razen če imaš res tako dejavnost, da imaš stroške od najemnine do nabave izdelkov, surovin ipd.).
  naslednji razred prispevkov je ok 340 eurov, še naslednji ok.510….itn. za orientacijo :)

  #148230
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Denarja očitno še zadosti, tako da res ne vem kaj spet zavlačujejo. KLIK

  #148231
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  joj..da bi jih :angry2:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico