Obaz si mažem..

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA NEGA OBRAZA Obaz si mažem..

Ta tema vsebuje 10 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 8 let, 5 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3522
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ..trenutno imam za čez dan tri alternative, in sicer Thermafirm (Avon)-kadar sem večinoma v zaprtem prostoru, ker nima zaščite; Immortelle protective lotion (Loccitane) in Optimals day shield spf 30 (Oriflame).

  Ko so na obzorju mozolji :ninja: ..za nočno nego Cleanance K.

  #9522
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Nekaj časa nazaj sem razmišljala o Clinique Superdefense ampak sem bila malo skeptična glede množice antioxidantov, ki jih vsebuje..ni najboljše če je preveč aktivnih sestavin naenkrat.
  V enem BBC-jevem dokumentarcu je bil prikazan test glede učinkovitosti antioxidantov: stestirali so več krem in dobili najboljše rezultate pri kremi, ki je vsebovala kot glavni antiox. vitamin C, v malo manjši količini pa še vit. E. Kreme, ki so vsebovale več različnih (vitamini plus rastlinski izvlečki) pa so imele slabšo antioksidantno delovanje.
  Sicer razloga oz mehanizma niso razložili (je bil bolj poljuden dokumentarec, prikazali pa so spektre)..mogoče po tem, ko zreagirajo z radikalom in se sami pretvorijo v stabilen radikal, lažje zreagirajo med sabo različne molekule antioxidantov in se tako zmanjša učinkovitost oz. razpoložljivost teh molekul za radikale. Bom še poskusla poiskat kakšno razlago na to temo :study:

  #9523
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Na vsak petek 13., ko zberem dovolj moči, da nanesem kremo/cleanser/tonik, ki mi jih je punca iz hudobije ( :devil: & :police: ) nabavila uporabim sledeče zvarke:

  Zjutraj:
  – voda :D:
  – ‘soothing face cream – aloe vera’ od Oriflame-ja

  Zvečer:
  – voda :D: :respect:
  – ‘face replenishing aloe&avocado cleanser&tonik 2in1 krema’
  – ‘nočna krema za obraz – aloja in avokado’ od Avona

  Ponavadi me postopek tako izčrpa, da zaspim ko zaklan.

  P.S. upam da aloe vera ne prinaša kakšnih bolezni v starosti

  #9524
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Za čez dan bi bilo dobro, da uporabiš kakšno kremo z višjo in boljšo zaščito..tako da: Ez, Oriflame soothing face cream aloe pospravi in nabavi dnevno kremo z UVA in UVB filtri :police: ..in je ne uporabljaj samo ob petkih 13. (in morda še kakšnih drugih obrednih datumih).

  Od aloe vere na starost ne boš bolezni staknu :wink1:

  #9525
  Profile photo of hudicka
  hudicka
  Član

  Zjutraj:
  čistilec: Vichy calming cleansing solution
  stabilen vitamin C: La Roche Posay(LRP) redermic norm./comb.
  SPF: menjanje med LRP dermo pediatrics SPF 40 spray, Avene SPF 50 emulsion, LRP hydraphase XL SPF 15 legere, pa še kakšna se najde :)

  Zvečer:
  čistilec: Vichy calming cleansing solution
  nič ali pa retinoid: Avene diacneal

  #9527
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Zjutraj:
  – Bubchen pena;
  – Avene 50+ spray (ki je v zadnjih vzdihljajih, nadomestek pa je masten);
  – Mineral Veil (Sweetscents), da se ne svetim.

  Zvečer:
  – Bubchen pena;
  – Green Tea Overnight Rejuvenation – po domače Lurči (Sweetscents).

  Nujno si bo treba čimprej naresti tonik in lahko kremico.

  #9526
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Hudicka, kako se kaj obnese LRP vitamin C? ..razmišljam o nakupu :thoughtful:

  Gejba, kakšne so sestavine Green Tea Overnight Rejuvenation (še ne poznam :study: )?

  ..se ne mudi, ko bosta imeli čas se priporočam za review..

  #9528
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Green Tea Night Rejuvination power= Green Tea, Cranberry Powder, rice and bamboo silk, kaolin.
  Kam se pa napiše review?

  #9529
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Pod Ocene in komentarji kozmetičnih izdelkov, lahko napišeš karkoli o določenem izdelku, sestavine, mnenje..Odpreš novo temo, ni se ti treba obremenjevat z uvrstitvijo (npr. nega obraza, izdelek za sončenje..), lahko samo ime izdelka, ostalo lahko kasneje dodam.
  Thank U za sestavine :)

  #9530
  Profile photo of hudicka
  hudicka
  Član

  Meni se super obnese, obstaja verzija za suho in verzija za mešano/normalno kožo, sestavinsko sta skoraj identične, za suho nima alkohola pa mislim da ima en ali dva gostilca manj. Drugače vsebuje 5% stabilne L-ascorbic ksl. (kar naj bi bilo že dovolj za delovanje), tocopherol, hyaluronsko ksl. in madecassoside ekstrakt. Stane mislim da nekaj centov pod 25€.
  Jaz jo nanašam pod SPF, da s tem še malo “boostam” učinek faktorja, ker je dokazano da vit. C pod filtri pomaga koži da se še bolje brani pred UV žarki. Imajo pa v lekarnah ponavadi vedno kakšen tester pa najprej prosi zanj :wink2: .

  #9531
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  V moji (skupaj z dvema sošolkama) seminarski na temo metaloproteinaze (encimi, ki cepijo peptide, tudi kolagen, količina njihovih inhibitorjev pa se s starostjo manjša), smo omenile madecassoide, ki je bil izoliran l. 2003 in ga vsebuje vodni izvleček centelle asiatice. V LRP uporabljajo 95% koncentrat vodnega izvlečka, ki učinkovito inhibira delovanje treh vrst metaloproteinaz in hkrati stimulira sintezo kolagena.

  Tako da je ta izdelek (LPR vit. C) zelo uredu tudi za nočno nego, inhibitor metaloproteinaz madecassoide je super za regeneracijo kože in za anti-aging delovanje.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico