Notranji mačkoni in balkon

Ars Cosmetica Forum OSTALO KOTIČEK ZA ŽIVALI IN RASTLINE Notranji mačkoni in balkon

Ta tema vsebuje 8 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Kristina Kristina 1 leto, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6579
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Punce, kako zdaj poleti usklajujete odprta balkonska vrata in ultra firbčne mačkone?

  Sem v drugem nadstropju, z luštnim balkonom, kjer imam letos spet po dolgem času zasejene dišavnice, par rožic in feferončke, všeč mi je prepih, ki ga lahko ustvarim z odprtimi vrati + ker prihajam iz velike hiše z ogromno teraso, mi balkon nekako nudi “stik z naravo” (zato mi zamrežena vrata ali sam zamrežen balkon sploh ne dišijo in ne pridejo v upoštev). Imam pa tudi dva mačkona, ki sta samo notranja in vsaj en od njiju je ultra firbčen, zato se bojim, da bi poskusil skočiti dol …

  Kakšne imate izkušnje? Dejansko skočijo?

  Maček se na oprsnik ne pusti pripeti (ker sestra ima notranjo maco, ki jo imajo, ko so zunaj na vrtu ali na terasi, na oprsniku in večmetrskem povodcu – maca zagleda oprsnik, pa se vrže na hrbet, da ji ga pripnejo, pa sicer sploh ni tolk firbčna, da bi šla sama od sebe ven), zraven odprtega balkona pa tudi ne morem skos stati :no:

  #161236
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Naš balkon je v 1. nadstropju hiše in priznam, da je vsak od naših mačkonov že padel/skočil dol :blush1: . Pokojni maci se je to tako vtisnilo v spomin, da po tistem nikoli več ni splezala na balkonsko ograjo in smo jo mirno puščali na balkon – s tem, da je bil vedno nekdo v dnevni sobi in malo pogledal nanjo.
  Zdajšnja sta bolj trdobučna. Taj je imel dve slabi izkušnji, pa ga še vedno včasih zanese na ograjo, čeprav ima najstrožje prepovedano. Boni je bolj pridna in po tisti nezgodi praktično ne leze na ograjo – no, s kakšno izjemo.
  Skratka – na balkonu sta večinoma v popoldanskem in večernem času in kolikor se le da, pod nadzorom. Ne bom rekla, da je vseskozi nekdo zraven na balkonu, ampak v dnevni sobi pa vedno in hodimo gledat, kakšno je stanje na balkonu – vsaj jaz ju skušam imeti čim več na očeh, saj imam kar nekakšno preganjavico z odprtimi okni in balkonu (to mi je ostalo še od takrat, ko je bilo treba otroke paziti). Nikoli pa nista sama ob odprtih ali skipanih oknih ali na balkonu. Takrat sta varno pospravljena v njuni sobi.

  #161237
  Profile photo of Chanel
  Chanel
  Udeleženec

  Mačka imamo doma v četrtem nadstropju, striktno samo notri. Na balkonu smo mu dali spodaj mrežo (da ne zleze pod ograjo), na vrhu pa imamo na robu obešeno palico (vodoravno) in na njej prazne vrečke od sadja.
  Naš je skozi na ograjo skakal, padel hvala bogu nikoli. Je pa res, da smo ga tudi vedno gledali in preverjali kaj počne. Odkar imamo vrečke, ne skače več gor, ga moti da šumijo in v vetru plapolajo in ga ovirajo pri skoku.

  #161238
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  mi smo po vrhu ograje pripeli tako nizko mrežo, ki se kupi v bauhausu/baumaxu itd. in se uporablja za vrt, za grede razmejit. drugače sta hotla hodit po ograji in bi hitro kdo padel dol, ne dvomim. zdaj s to mrežo je okej, ne silita več gor, ker se nimata kam opret, pa tudi visoko je dovolj, da ne dobita ideje da bi kar na slepo skočla čez ograjo.
  drugače pa nočeta bit na balkonu, če ni koga zraven (od ljudi :)) )

  #161239
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Haha, Nina – tale zadnji stavek me je res nasmejal. Ker naš mačkon je pa kar živčen, če mu “stojim za ritjo”, gre raje noter. Mačkica pa zelo uživa na balkonu in je nič ne moti naša prisotnost.
  A bi bila možna kakšna slikca te mreže na vrhu ograje?
  Tudi Chanelina ideja z nečim šumečim je zanimiva.

  #161235
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  sem mela na računalniku fotko ograje..sem jo že kazala okrog :naughty:
  ni ne vem kak višek estetike, ampak deluje:

  šumeče vrečke so zelo učinkovite, če ne ubogata (pri raznih pretepih hujše kategorije itd. .. ju razžene vsakega v svojo sobo)

  #161234
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Nina, hvala za tole fotko. Zdaj si predstavjam, kako to rešuješ.
  Ravno včeraj je naš mačkon spet čepel na ograji in ko me je zaslišal (gledal je stran), se je tako ustraši, da je skoraj padel dol. Zadnj hip se je ujel in skočil z ograje na “pravo” stran, na balkon. Sem se tako ustrašila, da sem se tresla še nekaj časa. Pa še kriva bi bila, če bi res padel dol, ker sem ga prestaršila. Se je pa tudi on zelo prestrašil in upam, da si bo za nekaj časa zapomnil!

  #161240
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  moji mački so postali na balkonu pridni :)) ograja je bila potrebna na začetku (v obdobju podivjanosti), zdaj pa nobenega več ne gane, oba sedita na balkonu, spita, se sončita, malo gledata ptiče in to je to. nobenemu se sploh ne da razmišljati, da bi kam skočil.

  #161241
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Naša dva sta se tudi precej umirila. Boni zelo rada poseda na stolu (seveda na blazini, če slučajno ni blazine gor, ne skoči na stol :lol1: ). Taj pa tudi že nekaj časa ni skočil na ograjo (trkam). Najbrž je ugotovil, da zdaj je pa že gospod v letih :lol1: , saj jih ima človeških 60.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico