NFU OH – Nail polish

Ars Cosmetica Forum COSMETOTEST CosmetoTest: Dekorativa Laki za nohte NFU OH – Nail polish

Ta tema vsebuje 10 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of metuljceek metuljceek 4 let, 5 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4669
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  Nfu Oh lak za nohte


  vir

  #107525
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Hmmm.
  Sama imam dva holota v odtenku 65 in 61. Eden je srebrn, drugi pa moder.

  Oba se nanasata bolj bleh kakor ok. Ko naneses prvo plast moras pocakati, da se popolnoma posusi, preden gres popravljati ker sicer se na laku poznajo luknje od copica. Ziv obup! Z eno plastjo pa je zelo zelo tezko dobiti popoln nanos.

  Laki so sicer zelo pigmentirani, ampak so popolnoma neobstojni. Po par urah dobim white tips, drugi dan se mi ze krusi kljub nadlaku. Lak se posusi dokaj hitro, spet ne dovolj hitro da bi lahko nanesel se en sloj laka takoj, ko si dokoncas eno roko.

  Mene so na zalost zelo razocarali in torej zelo redko posezem po njih. Cena tudi ni kar tako, sploh ker je postnina na tisti strani cca 10€.

  Je pa res kolicinsko veliko laka v steklenicki.
  Moram poskusiti se druge lakce, ampak mislim da se to se dolgo ne bo zgodilo, ker sta me ta dva zelo razocarala.

  1/5

  #107526
  Profile photo of kvacka
  kvacka
  Član

  No, pri meni je zgodba očitno malo drugačna, kot pri tigici.

  Imam 7 teh lakcev (vseh 6 holografskih in št. 51) in podlak Aqua Base.
  51 je itak božanski s krpicami, ostalih 6 pa je še bolj čudovitih. To so res holografski lakci v pravem pomenu besede. :)) Je pa res, da je nanos nekoliko bolj težaven, kot pri ostalih lakcih. Zato pa je tu podlak Aqua Base, ki ta nanos neverjetno olajša in jaz sem zelo zadovoljna. Brez njega pa so se mi tudi pojavljale napake, če prejšnja plast ni bila čisto suha.

  Laki niso preveč prekrivni, holoti rabijo najmanj dve plasti, 51 je pa itak opalček in sam po sebi sploh ni prekriven, je pa zato čudovit za plastenje.

  Meni osebno je pri holo lakcih problematična le obstojnost, ampak samo zaradi tega jim ne morem dati slabše ocene, ker so sicer čudoviti. Zame so vredni 5/5.

  EDIT: V anketi zgoraj, da bi ocenila te lakce, ne morem sodelovati. :ermm:

  #107527
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Sem lastnica 2 lakcev iz opal serije (z krpicami), enega holota in enega navadnega zelenkota =)

  Lakci iz opal kolekcije so res nekaj posebnega. Čudovite prelivajoče barve, tudi obstojnost je krasna. Edini minus je odstranjevanje, ki je hudičevo težko :devil: krpice kar nočejo dol in če si pregrob si lahko poškoduješ nohte. Tukaj pride v poštev le odstanje z folijo.

  Z holotom imam enake izkušnje kot tigica. Čeprav zgleda prva plast suha, če nisi pazljiv pri drugi se naredijo kr proge in tam laka ni več :S Zato je pri nanosu treba bit zelo pazljiv, ampak končni rezultat je fantastičen! Holo učinek pri teh lakih je viden tudi pri slabši svetlobi. Obstojnost pa ni tako zelo dobra kot pri tistih z krpicami.

  Zelenko ki ga imam je 125. Zelo lepa barva, maže se lepo. Prekriven je že skoraj z prvim nanosom, ampak za lepši izgled sta potrebna 2.

  Vsi laki so v prekrasnih stekleničkah! Nfu-oh imajo meni najlepše stekleničke. Popolnost!
  Čopič je ok, z nanašanjem ni problemov.

  Ocena:4/5 (le zaradi holota)

  #107528

  Lakca sem kupila od prijazne Arsovke :flower2:
  Imam modrega holota. Nanaša se ok, vendar se brez podlaka Aqua base ne vidi skoraj nič.
  Poudariti je treba tudi, da se ob vsakem nadaljnjem nanosu malo starega kar zbriše, tako da se nekje še vidi noht.

  Lak ni ne presežek, všeč mi je samo še zaradi holo bleščic.

  Ocena: 3/5

  #107529
  Profile photo of windsong
  windsong
  Član

  Imam holo lak št. 61 in sem popolnoma navdušena nad holo učinkom, ter popolnoma razočarana glede laka samega. Barva je res lepa (srebrna + holo), najbolj vidna na direktnem soncu in zvečer pod lučjo, drugače bolj dolgočasno sivkasta.

  Nanaša se ok, je pa res, kar so napisale že druge pred mano- z eno plastjo ni dovolj prekriven, z drugo plastjo pa pobrišeš dol pol prve :confused:
  Obstojnost pa je naravnost obupna! Jaz sem imela že čez slabo uro zdrsane konice, drug dan pa je na dveh nohtih manjkalo že pol laka :hairup: (vmes sem šla samo spat in se tuširat!). Prej mi je še vsak naj-najbolj poceni lak zdržal vsaj dva dni. Ga bom preizkusila še z nadlakom, ampak mislim, da ga bom vseeno imela samo še za kakšen žur.

  Ocena: 2/5

  #107530
  Profile photo of Chanel
  Chanel
  Udeleženec

  Jaz imam 2 laka s krpicami in sem nad njima navdušena.
  Nanašata se lepo, na mojih nohtih je tudi obstojnost dobra. Krpice so mi zelo všeč, tako da kar pogosto posežem po teh lakih.
  Se mi zdi, da sušenje traja malo bolj dolgo, kar je rahko moteče ker vedno nekaj delam :lol1: in se mi potem vse spaca.
  Obup je pa odstranjevanje. Pri tem se res namučim, ker se krpice dobesedno zalimajo na nohte. Ampak mu oprostim, ker so zelo lepe barve.

  5/5

  #107531
  Profile photo of Zoey
  Zoey
  Udeleženec

  Pred kratkim sem kupila nekaj NfuOh lakov-5 lakov s krpicami, 2 holografska in Aquabase. Moram reči,da sem navdušena, laki so v res lepi steklenički, čopič je res odličen-malo trši,nanos z njim je zelo preprost in natančen, laki s krpicami so čudoviti za layering.
  Obstojnost in nanos holo lakov se zelo izboljša z uporabo Aquabase podlaka.
  Na žalost v Sloveniji ni na voljo cream odtenkov, tudi izbira na nekaterih spletnih straneh je slaba, tako da iščem trgovino kjer je na voljo cela paleta.
  Cena je relativno visoka, vendar so njihovi laki tako odlični,da jih bom zagotovo še kupila.
  5/5

  #107532
  Profile photo of luncaa
  luncaa
  Udeleženec

  Imam samo en lak s krpicami, holota pa si raje ne kupim, ker bi potem rabila še aqua base in, če bi imela aqua base, bi kupila še veliko holotov :D Začaran krog.
  Obstojnost je dobra, ampak odstranjevanje je pa prava muka. S folijo gre še najlažje, če drgnem, prej polomim vse nohte.
  Steklenička je najbol lušna, sexy in sveža kar jih imam in že zato hočem še kakšnega Opalčka.
  Cena je malo višja, ampak so dovolj specifični, da jo lahko zahtevajo, malo nerodno je pa tudi, da jih ni v Sloveniji, razen na spletnih trgovinah.
  Najbrž bom kupila še kakšnega.
  4/5 zaradi cene.

  #107533
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Imam 3 Nfu-Oh lakce in vsi so iz serije s krpicami. :lashing: Na WL imam še kakšnega holota, ampak zaenkrat je to le želja.

  Ti lakci s krpicami so res nekaj posebnega in jih je že zaradi tega nujno imeti. Barve so krasne, zelo različne, na voljo je zelo veliko odtenkov. Sigurno vsaka najde enega, dva, tri ali več za svojo zbirko. :lol1:

  Nanos je enostaven in brez večjih problemov. Čopič je normalen (ni širok kot pri OPI-jih), vendar se da z njim zelo lepo namazati nohte.

  Pri enem se mi je zgodilo, da se mi je zelo hitro zgostil in sem mu dodala malo thinnerja, pa ne pomaga preveč. :( Zgleda da krpice naredijo svoje.

  Obstojnost je povprečna; seveda je odvisna tudi od nohtkov posameznice.

  Na voljo so v spletni prodajalani Zapikonai; cena je 10€. V tujini mislim, da so malo bolj poceni, ampak imajo še vedno svojo (vredno) ceno.

  Splošna ocena: 4/5 (eno točko odbijem, ker jih je težko dobiti in so dragi)

  #107534
  Profile photo of metuljceek
  metuljceek
  Član

  Jaz imam trenutno 3 Nfu. Oh lakce: Holo 61 (srebrn), 39 (z mordo-zelenimi krpicami) in Aqua base. Nad holotom sem se zelo navdušila, vendar ko sem ga sprobala, se je izraz na mojem obrazu povesil navzdol…tako kot so punce že pisale: potebuješ dva sloja, nanašati pa moraš zelo hitro, sicer se ti spodnja plast pobriše…ampak, čez pol leta sem si kupila še Aqua base, nisem čist verjela temu kar je zanj pisalo, ampak je res!!! Holoti se fuuuul lepše nanesejo, ni več tistega da bi se ti spodnje plasti zbrisale, tudi obstojnost se podaljša!!! Najbolj pa me je navdušilo to, da se holo učinek v primerjavi od prej, ko Aqua base nisem imela, skoraj da podvoji! Res je super tale Aqua base! Pa tudi sestavinsko mislim da ni tako škodljiv kot ostali laki, ker je na vodni osnovi, tudi smrdi ne tako kot laki. Pomojem da bi bilo zdravo ta podlak uporabiti za vsako manikuro, da preprečiš vstop škodljivim snovem iz lakov v nohte, ali pa vsaj omejiš…:D sploh za tiste, ki si nohte skoz lakiramo, brez prestanka :D
  Pa še nekej: če boste dale nadlak čez holota, se bo del holo učinka izgubil…tko da rajš pustite kar brez, ker drugače, vsaj pomoje, holo nima smisla ;)

  Ocena: 4/5 (ker holoti, tudi z Aqua base, ne zdržijo več kot 3 dni)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico