Naravne zobne paste

Ta tema vsebuje 32 odgovorov, ima 18 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of DLillyD1 DLillyD1 3 let, 6 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4757
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Že kar dolgo nazaj sem enkrat imela zobno pasto od Welede..ne vem točno katero…zdaj pa že dolgo časa ne. Mislim, da me je takrat motilo predvsem to, da sem imela občutek kot da mi zob ni najbolje očistilo.
  Ker imamo na portalu link za zobno pasto Sarakan, sem zadnje čase malo gledala, kakšna je izbira naravnih zobnih past…zanima me, če imate kakšne izkušnje z njimi :teeth: .
  Jaz svojo Sarakan pasto še čakam…tako da še ne morem poročati…brala sem pa že oceno od KuKi*.
  V bistvu me pri teh pastah še najbolj skrbi funkcija čiščenja…mene dejstvo, da se ne peni (ker naravne se ponavadi pecej manj penijo) ne moti, če le dobro sčisti :))

  #112109
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  Doma ze kar nekaj casa uporabljamo naravne zobne paste. Sprobanih sem imela nekaj od Logone (meto, navadno in sensitive – slednja je super..nekaksna bolj naravna varianta sensodyna), zdaj imamo pa eno homeopatsko zobno pasto Homeodent z limono (bi jo poslikala in napisala sestavine, ampak je grozno grdo stinjena :lol1: – moja krivda pa tudi sestavin na tubi ni, embalaze pa ni vec).

  #112110
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  Kako je pa z Lushevimi pastami? a so sploh naravne? bom poiskala sestavine…

  #112111
  Profile photo of Willow
  Willow
  Član

  Ravno danes sem imela v DMu debato s kolegico o naravnih zobnih pastah. Odločila sem se sprobati nekaj novega, ampak mi naravne paste nekako ne potegnejo, ker imam občutek, da ne bi učinkovito očistile. Prejšnji teden sem pri očetu sporbala Paradontax (vsaj mislim, da je naravna :confused: ) in je bila ogabna :P Aja, L’Angelica je baje zelo priljubljena med naravnimi zobnimi pastami.

  Danes sem si raje kar Sensodyne PRO Schmelz kupila :blush1:

  #112112
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Če vas skrbi da naravne zobne paste ne očistijo dobro, se da to preverit. Nafehtajte pri zobozdravniku, ki ima otroško preventivo za tiste roza tabletke :)) pa lahko pogledate če vam je vredu očistilo :lol1:

  #112113
  Profile photo of kvacka
  kvacka
  Član

  Meni je ravno ta otroška zobozdravnica pred dosti leti rekla, da bi si zobe lahko dovolj očistili popolnoma brez zobne paste, da je pomembno ščetkanje.
  Če je to res, potem po moje naravne paste v redu očistijo, nimam pa izkušenj s tem.

  #112114
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Jaz sem že stestirala zobno pasto Sarakan. :yes: Zaenkrat mi je kar všeč. Malo mi je edino zoprn okus, ki se ga je treba navaditi.
  Da občutek fajn očiščenih zob. Peni se res ne, vendar mene to nič ne moti.

  #112115
  Profile photo of majams
  majams
  Član

  Uh, sarakan ima v primerjavi z okusom parodontaxa fenomenalen okus. Meni je všeč, da mi pusti nevsiljiv svež okus/vonj.
  Je katera poskuila zobne paste Kingfisher? Jaz sem bila z njimi zelo zadovoljna, ampak so kar drage.

  #112116
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  @sara30 wrote:

  Zobno pasto Sarakan sem dobila. Zdaj si z njo dva dni umivam zobe :teeth:
  Zdi se mi prav zanimiva. Res je moteče, ker se nič ne peni in je potem že od malega v nas vcepljen občutek, da se zobje s tem nič ne čistijo.
  A presenetljivo pa je, da so po koncu umivanja zobje čisti, tudi beli in tudi nimam tistega neprijetnega občutka na samih zobeh kot prej pri ostalih poskušnjah zobnih past. Sam okus paste je tudi super, osvežujoč; tu igra vlogo mentol.
  Torej; pasta mi zaenkrat fino ustreza. Le malo sem pač skeptična, če pa ostale sestavine ne škodujejo kaj bolj kot sam Fluor :ermm:

  Hvala še enkrat za zobno pasto!

  Glede ostalih sestavin ni skrbi – ta pasta je res “oropana” vsega kar bi lahko bilo potencialno škodljivo.

  Je pa ravno to, da se ne peni glavna finta te paste – ker ne vsebuje penilcev. Ne vsebuje jih pa zato, ker so druge sestavine dovolj čistilno sposobne (in velikokrat se znajdejo v pastah kakšni sporni in preveč agresivni penilci). Meni zobe super očisti – proti mojim pričakovanjem. Ne maram ultra osvežujočih past in na splošno imam raje bolj blage okuse, tako da sta mi okus in vonj kar malo premočna. Mene nepenjenje ne moti..je pa to pri tej pasti neka taka posebnost na katero se je potrebno ali navaditi in videti, da je učinkovita tudi brez pene ali pa jo pač ne uporabljati – ker so nekateri na peno preveč navajeni.
  Jaz sem prej imela Elmex in Aronal..pa sem bila tudi zadovoljna (okej – z okusom Elmexa ne najbolj :) )…ampak po čistilni sposobnosti se Sarakan lahko kosa s tema dvema pastama.

  #112117

  kje se jih pa dobiiiiiiiiii? :3party:

  #112108
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Sarakan imajo v Sanolaborju (za drugje ne vem)..na forumu pa jo lahko dobiš, če sodeluješ v CT-ju (več o tem KLIK)

  #112118

  niso že vse šle? :D:

  #112119
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Ce se ne motim so se 4.

  #112120
  Profile photo of lana
  lana
  Udeleženec

  Kje vse se dobi Sarakan zobna pasta, ali se dobi samo v Sanolaborju?

  #112121
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Bom vprašala po mejlu pa sporočim…

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico