Modrostni zobje

Ta tema vsebuje 60 odgovorov, ima 25 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Plain Jane Plain Jane 4 let, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4600
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Meni so v torek zjutraj izpulili modrostni zob in vsi so mi govorili, da ni tako hudo. Ampak jaz sem še danes vsa zatečena po obrazu, ust ne morem odpret več kot kak centimeter, da ne omenjam, kakšna muka je pojest karkoli… :ermm:

  Kakšne so vaše izkušnje s tem?

  #104302
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Jaz nisem imela nikakršnih problemov, je pa prijateljica imela podobne težave kot ti.

  S tem, da sem neprestano hladila predel od zunaj s hladno oblogo in s sladoledom od znotraj. :P

  #104303
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  S sladoledom si tudi sama pomagam :roll:

  #104304
  Profile photo of melanie
  melanie
  Udeleženec

  Aha, meni so dali že 2 ven. Prvič je bilo grozno, pa ne zaradi bolečine (te skoraj ni bilo), ampak zaradi krvavenja. Popoldne so mi ga dali ven, potem je bilo kako uro dve OK. Potem pa sem začela krvaveti in to tako močno, da sem ves čas bljuvala ven kri. Zjutraj sem šla nazaj, da so mi dali nekaj za zaustavitev krvavenja in se mi je zaustavilo.

  Drugič pa nisem imela nikakršnih problemov.

  Ampak saj bo kmalu bolje, boš videla. :hug:

  #104305
  Profile photo of kvacka
  kvacka
  Član

  Pa so ti samo izpulili zob ali so ti še kaj prčkali po čeljusti?
  Moj fant je imel še hujše probleme, samo njemu so še malo pobrusili čeljustno kost, ker je imel težko situacijo. Pa je bil otečen skoraj teden dni, revček… In to 2x! Ampak je vse lepo minilo.
  Meni so pa pulili petice (vse 4), ker sem imela premajhno čeljust. Pa sem bila tudi po 3 dni otečena, ampak je potem tudi minilo.
  Pač če ti izpulijo zob, je to poseg v telo in normalno je, da zateče. Pač nadaljuj s sladoledno terapijo in kmalu bo boljše! :hug:

  #104306
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Hvala, punci, za vzpodbudne besede :flower2:

  Drugače pa so mi odrezali nekaj dlesni, ker sem imela tak žepek preko zoba in pa izpulili zob. Glede na to, da so mi vsi govorili, da sploh ni tako hudo, sem pomislila, da je mogoče kaj narobe. Očitno pa temu ni tako :)

  #104307
  Profile photo of barbie
  barbie
  Član

  a vam je modrostne pulil osebni zobozdravnik al so vam dali napotnico za kirurga? Js bi si jih namrec rada dala odstranit ker se bojim da mi bojo zobje se bolj zaceli rinit iz linije… me pa cudi da mi tega zobozdravnik sam ni predlagal, mu torej lahko js povem svoje bojazni in da mi da vsaj napotnico al pa sam spuli? je pa tako da niso se popolnoma zunaj, bi blo treba verjetno kar rezat celjust da bi prisel cel zob ven :ermm:

  #104308
  Profile photo of Sillyblond
  Sillyblond
  Član

  Jaz sem bla pri specialistu, mi je dala moja osebna zobozdravnica napotnico. Je zrihtal v 10ih minutah, s tem da smo 5 minut čakali da injekcija prime :) Med samim posegom nič nisem čutila, čeprav občutek ni prijeten. Ko pa je injekcija popustila pa sem umirala. Ful me je bolelo dobre 3-4 dni, sem pa cel čas hladila z ledom od zunaj, tako da ni nateklo. Drugače pa me je vse skup še kar bolelo dobra 2 tedna, tako da sem komaj kaj jedla, hladila nonstop in jemala protibolečinske tablete. Moj zobozdravnik je takrat rekel,da je od posameznika do posameznika odvisno kak dolgo se celi in kak dolgo boli. Mene je res precej časa, po tistem pa je blo vse ok. Mam še 2 zunaj, enega mi ne bodo pulili ker je lepo ven zrasel, enega pa bo še treba, če bo bolel. Trenutno nimam težav ker raste proti ven in na stran, tako da ne pritiska na ostale zobe. Spodaj pa sta se mi 2 zoba ukrivila, zaradi tega, kaj so mi ga ven vzeli. Upam,da četrti ne zraste :)

  #104309
  Profile photo of kvacka
  kvacka
  Član

  Hmmm, barbie, nič ne bi bilo narobe, če se o tem pogovoriš s svojim zobozdravnikom. Verjetno ti ni sam nič omenil, ker se mu to zaenkrat ne zdi potrebno. Vseeno pa ga lahko vprašaš o tem, da ne boš v skrbeh.
  Drugače je bil pa moj fant obakrat pri kirurgu, meni je pa vse petice (ok, sicer niso modrostni, so pa vseeno stalni zobje) izpulila kar zobozdravnica. Občutek mi je bil pa poseben – zaradi enekcije nič ne boli, čutila sem pa vse. In to mi je bilo tako smešno! :silly: Ko sem prišla pa domov, je pa hec minil in me je pa bolelo. Ampak vse je šlo mimo in zdaj je ok. :)

  #104310
  Profile photo of ally
  ally
  Član

  Jaz sem bila obakrat pri kirurgu, obakrat popolnoma brez problemov, drugič sem šla že naslednji dan po operaciji delat :lol1:

  #104311
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Tudi meni so poseg opravili na oralni kirurgiji. Me pa čez mesec in pol čaka ponovitev, mi bodo izpulili še enega. Zdaj vsaj vem, kaj me čaka :roll:

  #104313
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Zdaj sem še brez drugega modrostnega in mi ga je sestra zapakirala za domov :lol1:

  #104314
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Bo zobna vila kaj prinesla? :lol1:

  #104315
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  @gejba wrote:

  Jaz nisem imela nikakršnih problemov, je pa prijateljica imela podobne težave kot ti.

  A to mene misliš :lol1:

  #104316
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  @gejba wrote:

  Bo zobna vila kaj prinesla? :lol1:

  Ja, če si bom sama kupila, bo :silly:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico