Methylisothiazolinone

Ta tema vsebuje 0 odgovorov, ima 1 glas, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 7 let, 9 mesecev nazaj.

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #4206
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kot konzervans v kozmetičnih izdelkih se uporablja sam Methylisothiazolinone ali pa mešanica: Methylisothiazolinone & Methylchloroisothiazolinone.

  Methylisothiazolinone & Methylchloroisothiazolinone
  Najvišja dovoljena konc. v kozmetičnih izdelkih je 0.0015%, v razmerju metilkloroizotiazolinon:metilizotiazolinon = 3:1. Kot stabilizator tega sistema se uporabljata magnezijev klorid in magnezijev nitrat.

  Pri uporabi te mešanice se je pojavilo vprašanje, če bi lahko glede na to, da moderni tehnološki procesi omogočajo stabilnost teh 2 konzervansov tudi brez stabilizatorjev ali s kakšnim drugim stabilizatorjem, omenjena 2 stabilizatorja (magnezijev klorid in magnezijev nitrat) zamenjali s kakšnim drugim.

  Ko je mešanica enkrat dodana v kozmetični izdelek, stabilizatorji nimajo več nobene funkcije.
  V prisotnosti magnezijevega klorida in magnezijevega nitrata lahko namreč še vedno nastajajo nepredvideni oz. neželeni produkti.
  Nestabilnost sistema metilkloroizotiazolinon in metilizotiazolinon je problematična zaradi same lastnosti kemijske strukture in zaradi nečistoč, ki ostanejo prisotne po proizvodnem procesu.

  Pri tem primeru je lepo vidno, kako lahko čistost sestavine pomembno vpliva na kvaliteto kozmetičnega izdelka in njegovo varnost..in da takšnih informacij žal iz spiska sestavin ne moremo vedeti.
  Tukaj je shema, kako so kozmetične firme z leti začele zmanjševati prisotnost teh nečistoč, ki so povzročale neželen razpad omenjenih dveh konzervansov.
  Na sliki so tri nečistoče in prikaz kako se je njihov procent zaradi novejših procesov in postopkov sintez zmanjševal.

  Nekatere firme danes še vedno uporabljajo starejše sintezne postopke, kjer ostajajo te nečistoče, nekatere pa so razvile nove poti sinteze, pri katerih teh nečisotč ni več prisotnih.

  nadaljujem še s povzetkom o lastnostih metilizotiazolinona..

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico