Mačji pesek

Ta tema vsebuje 49 odgovorov, ima 19 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of nihrida nihrida 5 let, 6 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4073
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Lastnice mačkonov, kateri pesek uporabljate?

  Jaz sem do zdaj najrajši DM-ovega, pa ga že nekaj časa ni za dobiti. Sicer bom en dan poslala mail v DM, da povprašam, kdaj ga spet lahko pričakujemo. Mi pa zaloga počasi pohaja, zato sprašujem, katerega priporočate?

  #69069
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  jaz sem slisala naj bi bil dober Eurospinov, meni je pa najbolj vsec Vitakraftov, v taksni roza vrecki je.

  #69068
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Jaz imam Mullerjevega – ne vem kako se mu reče..v zeleni vrečki, sta že skoz navajena na silikonski pesek. Vmes sem nekaj menjala pa ni bilo uredu – ne meni, ne mačkoma..

  #69070
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Pri nas imamo že nekaj časa EverClean z zelenim napisom. Cena sicer ni ravno ugodna, ampak je pa fajn, ker “posrka” vonjave, dela grude. Sem pa pred kratkim kupila DMovega in ugotovila, da je skoraj identičen temu. Ko pa sem ga hotela naslednjič kupiti, ga v nobenem kranjskem DMu ni bilo več. Prodajalaka je rekla, da ga sicr naročajo, ampak ne dobijo, da je “izključen” (karkoli že to pomeni – peska pač ni).

  #69071
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Ja, jaz sem na začetku uporabljala EverClean, pa mi je bila cena ful previsoka, saj me je pesek stal več kot hrana, pa kupujem RC.

  No, potem sem odkrila DM-ovega in ostala na njem do danes, ko mi praktično zaloge že pohajajo. Danes mi je v domžalskem DM povedala, da je zaenkrat “izključen”. Ni vedela povedati, kaj to pomeni :mistake:

  Sem ga pa januarja kupila dve vreči v Celovcu … Očitno bo treba spet v Celovec … Iskanje idealnega mačjega peska mi požre preveč denarja in preveč živcev :lol1:

  #69072
  Profile photo of Biba
  Biba
  Član

  A ne pomeni IZKLJUČEN, da ga enostavno ne bojo več dajali v prodajo? Samo ne vem a v določenih trgovinah, al povsod.

  #69073
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Midva uporabljava pesek PET PLUS, ki se dobi v trgovinah za živali. Stane okrog 9 evrov 7 kg. Dobro se grudi in zlepa ne začne smrdeti. Zaenkrat sva zadovoljna.

  #69074
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Ma, kaj pa vem, kaj to pomeni “izključen”. Morda menjajo embalažo, tako kot to počnejo z Alverde.
  Čudi me namreč, da v Avstriji je naprodaj, pri nas pa ne. V takem pesku ravno ne more biti neke čudne strupene sestavine, ker potem ga ne bi izključili samo pri nas.
  Dejstvo je tudi, da so pri nas pošle zaloge obeh vrst peskov in sta oba izključena, medtem ko pri sosedih prodajajo vse 4 njihove vrste.

  Poleg tega pa je DM pesek kar precej priljubljen, že tkao ga je težko dobiti, ker tudi v času normalne dobave vsaj v LJ povpraševanje pogosto presega dobavo.

  #69075
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Nekje do 3.4. bi naj bil DM-ov presek v večini poslovalnic po Sloveniji. :D:
  Tako, da malo bomo še počakale potem pa bo. :wink1:

  #69076
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  O, odlična novica.
  Sicer sem iz Avstrije pred 10 dnevi pritrogala dva paketa, ampak nič zato, pri dveh mačkih mi hitro gre …

  #69077
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  DM pesek za mačke je bil danes opažen v DM v Hali A ljubljanskega BTC.

  #69078
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Ali je katera že uporabila ta nov DM-ov mačji pesek (slovenski)?

  Meni je grozen :verymad: . Sploh ni primerjave s prejšnim peskom. Sem mislila, da so spremenili samo embalažo, pa so očitno sestavo peska tudi. Porabila sva drugo vrečko in se sploh ne grudi :no: (oz. zelo zelo slabe kepe dela :ermm: ). Takoj se prime na dno wc-ja in potem sploh ne moreš očistit. Posledično začne tudi smrdet hitro :verymad:

  Pa sem že mislila, kako sem našla super pesek (prejšni DM-ov); žal morajo vedno nekaj spreminjat in js moram v lov za novim peskom. Morda bo treba kaj v Avstrijo, da vidimo, če je kaj drugačen :confused:

  Joj, diplomirala bom že s tega mačjega peska… :naughty:

  #69079
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Naslednjič bom kupila BioSand Super Agglomerante Bianca, 8,5 kg (10 l), ok. 8 €. Po opisu sodeč je fajn, pa cenejši od EverCleana.

  #69080
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Ja, ta je dober. Tud midva sva ga že imela. Lahko se kar nekako primerja s starim DM-ovim peskom. Grudi se podobno, raznosi po stanovanju se tud podobno; razlika je edino v ceni (zato sem tudi prešaltala na dein bestes).

  Kateri pesek se najmanj raznosi po stanovanju? Js imam izkušnje, da če je droben se dobro grudi, vendar ga je povsod polno; če so večja zrna se pa slabo grudi in manj raznosi.
  Idealne kombinacije še nisem našla :verymad:
  Najbližje je bil še stari dein bestes (še posebej če malo gledaš na evrčke :wink1: in ne bi rad za pesek zapravil več kot za hrano).

  #69081
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Idealnega po moje ni. Enkrat sem poskusila enega EverClean, ki naj se ne bi tako raznašal. Je debelejši, malo slabše se grudi in slabše vpija vonj. V raznašanju pa nisem opazila bistvene razlike. Naša dva kosmatinca sta itak taka mojstra, da pesek raznosita po celi sobi. (še dobro, da imata svojo :lol1: )

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico