LUNETTE – Menstrualna Skodelica

Ars Cosmetica Forum COSMETOTEST CosmetoTest: Nega telesa Kozmetika za intimno nego LUNETTE – Menstrualna Skodelica

Ta tema vsebuje 4 odgovori, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Dreamer Dreamer 6 let, 3 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #5119
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec


  VIR

  Kako deluje?

  Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuma in nožničnih mišic. Za razliko od tampona, ki ga potisnemo bolj v notranjost nožnice.

  Skodelico povprečno praznimo 2- do 3-krat na dan. Po praznjenju skodelico izperemo z vodo ali obrišemo z dezinfekcijskim robčkom. V ta namen si lahko pomagamo tudi s plastenko navadne vode, s katero splaknemo skodelico kar nad straniščno školjko.

  #119849
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Sama uporabljam Lunette menstrualno skodelico ze dobre pol leta.
  Sama jo imam v 1. velikosti v modri barvi (Selene, samo zato ker sem si zelela modro).

  Sama skodelica je silikonska z nekaksnimi rebri pri koncu. Ravno za ta ‘rebra’ primem skodelico, ko jo spravljam ven. Ima repek, katerega sem odstranila po prvem preizkusanju ker me je zelo motil.

  Prvic sem jo preizkusila v casu, ko nisem imela menstruacije in priznam, da sem se kar posteno ranila (sem vstavljala BREZ lubrikanta ali vsaj navlazeno skodelico! OMG).

  Potem sem imela kar nekaksno fobijo jo uporabiti… Sploh ker je na izgled precej velika (sploh v primerjavi s tamponi). Do prve menstruacije. Sprva sem imela nemalo problemov pri vstavljanju, ampak ko sem jo vstavila se je vedno odprla in lepo usedla.

  V kombinaciji z Lunette sem uporabljala se dnevne vlozke, da sem bila bolj sigurna vanjo. Spomnem se, da prvic ko sem jo spraznila mi je kar slabo naredilo. Pac nisem bila navajena videti menstruacijo v taki obliki (definitivno popolnoma drugacno kakor tamponi ali vlozki). Zelodec se je pomirlil in potem sem se hitro privadila na nenavaden prizor.

  Po treh mesecih sem popolnoma osvojila vstavljanje in odstranjevanje. Repek sem po prvi uporabi odrezala, saj me je bodel! Sprva sem imela tudi probleme s postavitvijo, saj naj bi stala na zacetku vhoda v noznico, nizje kakor tamponi.

  Prve tri mesece se nisem mogla spravit k uporabi lunette, saj se mi je zdel sam postopek dolg. Mesec kasneje sem popolnoma osvojila tehniko ter sedaj jo vstavim brez problemov.

  Na spletu sem odkrila video z razlicnimi prepogibi in ugotovila, da meni najbolj odgovarja Origami Fold.

  Sama spadam med bolj lene sorte, zato mi lunette super odgovarja. V casu mocnega toka jo spraznem 3x, maksimalno 4x na dan, sicer pa 2x na dan.
  Po vsakem praznjenju jo umijem in spet vstavim. Umivam jo s toplo vodo, saj si ne zelim zanasati kakrsnega koli mila v noznico.

  Imela sem tudi krce na zacetku, simim da zato ker sem jo vstavila previsoko (?).
  Obcutek je skozi uporabo minil kakor tudi tisti, da me tisti konstantno lulat.
  Med malo potrebo zleze nekoliko nizje, ampak to se da hitro popraviti. :)
  Naceloma se jo lahko ali ima notri ali ne, med veliko potrebo.

  Sama sem poskusila ze obe varianti (pac detailna ocena :lol1:) in priznam da je druga sprva nenavadna, saj skodelica potiska na steno. Ne bom se spuscala v detajle, toda se hitro privadis.

  Po vsaki menstruaciji skodelico prevrem 2-5 minut v vreli vodi. Tako jo razkuzim.

  Lunette sem imela tudi med plavanjem v morju, kajti nisem si zelela izpustiti dneva jadranja. Nisem je izgubila, niti je nisem cutila, kaj sele da bi puscala!

  Med telovadbo je super, tudi med jogo in poskakovanjem. Ravno zaradi nje nimam vec tezav z vlozki ki prepuscajo (ponoci).

  S samim izdelkom sem ZELO zadovoljna in si tezko predstavljam zivljenje brez nje. Na tampone ne presedlam vec, pa ceprav bi bila kriza, bi jaz nosila mojo lunette s seboj!

  Samo skodelico se dobi skupaj s sinteticno vreckico, v kateri jo hranim v casu ko je ne potrebujem.

  Za mojo sem odstela 32€ preko spletne strani Lunette, saj sem si zelela Selene. V DMjih se dobi navadna (prosojna) v dveh velikostih.

  Cena je zelo ugodna, sploh ker se nakup poplaca v par mesecih ozirma letu. Sama bom definitivno se kupila kaksno menstrualno skodelico, toda trenutno je moja se vedno super.

  5/5 ker bi jo priporocila vsaki (ki ni alergicna na silikon)

  #119850
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  Skodelico uporabljam ze kaksne pol leta in nad njo sem navdusena.

  Sprva se mi je zdela zelo cudna in se skorajda nisem mogla spravit k nakupu, ko pa sem brala toliko pozitivnih ocen, sem se odlocila, da jo preizkusim.

  Imam jo v prozorni barvi, v kompletu sem dobila se modro vrecko, ki je super za prenasanje v torbici.

  Prvic sem imela nekaj problemov z vstavljanjem, vendar sem tehniko hitro osvojila in ze v casu ene menstruacije sem se nanjo popolnoma navadila.

  Ko je vstavljena je ne cutim popolnoma nic, veliko bolj sem cutila tampon, da ne govorimo o smotanek obcutko vlozkov. Samo vstavljanje mi vzame par sekund, praznim jo po potrebi (parkrat na dan), ponoci jo imam brez problema celo noc vstavljeno.

  Vsec mi je, ker popolnoma nic ne pusca, z njo brez problema sportam, plavam, delam karkoli, super je tudi to, da v zadnjih dneh menstruacije ne izsusuje noznice (tako kot to delajo tamponi, ko menst.ni vec tako mocna), prav tako si jo brez problema lahko vstavimo na dan, ko naj bi menstruacijo dobili (skodelico navlazimo vsaj z vodo ali lubrikantom) in menst. nas ne more vec presenetiti (si ne predstavljam, da bi si tampon lahko vstavljala sele pred menst.) in ni neprijetnosti, ce smo ravno takrat kje, kjer ne moremo v miru na wc.

  Prav tako je super prakticno da pri uporabi javnih wcjev (faks, sluzba) ni potrebno iskat kosa in primerne vrecke, kamor lahko zavrzemo tampon/vlozek, saj vsebino skodelice enostavno izlijemo v skoljko in jo ponovno vstavimo.

  Skodelico prekuham pred in po vsaki menst. vcasih pa tudi vmes.

  Vsec mi je tudi to, da ne rabim vec vsak mesec kupovat tamponov (ponavadi jih zmanjka oz. jih nimamo ravno takrat, ko jih potrebujemo), super je tudi za potovanja itd.
  Prav tako je super za nas planet, saj ga ne obremenjujemo dodatno z raznoraznimi uporabljenimi proizvodi, ki se dolgo ne razgradijo.

  Priporocam prav vsem!

  Cena je okoli 30€ v DMu, kar je ugodno, glede na to da naj bi bila zivljenjska doba skodelice vsaj 5 let, jaz zagotovo ne bom nikoli vec uporabila tamponov/vlozkov.

  #119851
  Profile photo of elchy
  elchy
  Član

  Jaz jo uporabljam že skoraj 2 leti. Sem zelo zadovoljna z njo in je ne menjam za nič. Prvo sem bila malo začudena, ko sem jo videla, ker je še kar velika in mi ni bilo jasno, kako je možno, da je popolnoma ne čutiš. Imam taveliko in je popolnoma nič ne čutim. Malo me edino zaboli, ko se naredi vakuum. Spraznjujem jo na vsakih 12h, ker imam zelo šibko menstruacijo in še takrat ni popolnoma polna. Umivam jo z mrzlo vodo, včasih z imtimnim milom, včasih pa brez. Zraven sem si tudi kupila dezinfekcijske robčke, ki jih imam pri sebi, če bi slučajno naneslo tako, da si je ne bi doma menjala. Do sedaj se mi to še ni zgodilo. Kljub temu, da jo imam še kar dolgo vstavljeno, mi še ni niti enkrat puščala. Z njo lahko vse delam, me ne moti pri nobeni aktivnosti. Ni neprijetnega vonja, tudi ne vrvice, kot je pri tamponih. Prekuham jo pred in po uporabi. Skratka, zelo sem zadovoljna in jo vsekakor priporočam naprej. :thumbsup:

  5/5

  #119852
  Profile photo of Dreamer
  Dreamer
  Član

  Skodelico sem si kupila po veliko prebranih pozitivnih izkušnjah. Meni osebno je zelo všeč in sem se nanjo navadila že pri prvi m.. Vstavljanje in izstavljanje mi ne povzroča nobenih težav. Motila me je le toliko časa dokler nisem popolnoma odrezala peclja, ki je meni osebno popolnoma nepotreben. Imam jo v modri različici, ker sem slišala da bi se naj prozorna čez čas obarvala. Vzela sem jo v št.2 ker me je bilo strah da mi 1-ka ne bi dovolj tesnila in sem z nakupom zelo zadovoljna. Cena ni previsoka če preračunaš koliko te pridejo tamponi in vložki v tolikem času kot jo lahko uporabljaš. Ko bo potrebna menjava bom nakup vsekakor ponovila.
  5/5

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico