L’OCCITANE – 100% Shea Butter

Ars Cosmetica Forum COSMETOTEST CosmetoTest: Nega telesa Ostalo L’OCCITANE – 100% Shea Butter

Ta tema vsebuje 4 odgovori, ima 5 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of FlowerPower FlowerPower 5 let, 9 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3909
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  100% karite maslo.

  #45832
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  To maslo je ze nekaj let stalnica v moji torbici.

  Embalaza je majhna, aluminijasta? posodica s pokrovckom, doziranje je dokaj nehigienicno (s prsti) vendar glede na konsistenco verjetno edino uporabno.

  Vonj je naraven, skoraj neopazen, pac po shea maslu.
  Maslo je goste konsistence, blede bele barve, mastno, ob stiku s kozo se lepo topi in odlicno razmaze.

  Jaz ga uporabljam kot balzam za ustnice pozimi, ko potrebujem res dobro zascito. Ustnice navlazi, nahrani in zasciti, ne pusca neprijetnega filma kot recimo vazelin, ustnice so res bolj gladke in se ne lupijo. Vsec mi je , ker ga ne rabim nanasati vsake pol ure ampak ga nanesem parkrat na dan.

  Na vrocini se sicer topi, vendar ne tako hitro kot recimo vazelin, tako da ga imam lahko tudi poleti brez problema vedno s sabo (ne pa na direktnem soncu).

  Nekajkrat sem ga uporabila tudi kot nego za obnohtno kozico in tudi v tej funkciji se je dobro obnesel (vsec mi je ker se dokaj hitro vpije).

  Uporablja se lahko tudi povsod drugje, kjer imamo suho, razpokano kozo, tako da gre za multi funkcionalen izdelek.

  Cena je okoli 6€ za majhen loncek, vendar je glede na to, da ima izdelek vec funkcij in vsako imed njih zares dobro opravi, cena po mojem mnenju upravicena in ga bom sigurno se naprej kupovala.

  Priporocam predvsem v zimskem casu!

  #45833
  Profile photo of Dreamer
  Dreamer
  Član

  To maslo sem kupila ker sem ga mislila uporabiti kot balzam za ustnice vendar me je v tej vlogi razočaral. Uporabljam ga za obnohtno kožico in to nalogo super opravi. Ko sem ga kupila se mi je zdela cena visoka, vendar glede na to koliko se ga uporabi ni pretirana. Imam ga približno 8mesecev in kljub redni uporabi ga še vedno imam. Uporabljam ga tudi kadar imam razpokano kožo na rokah. Vonj mi je je prijeten. Nakup bom vsekakor ponovila.
  5/5

  #45834
  Profile photo of Chanel
  Chanel
  Udeleženec

  Tole mi je mami kupila lani, ko sem imela res razpokane in uničene ustnice.
  Posodica je meni zelo simpatična, ni pa praktično z vidika nanašanja.
  Butter je bledo bele barve, se ob stiku s kožo lepo topi. Vonj je tipičen po shea maslu.
  Pri nanašanju na ustnice nisem imela nobenih problemov. Lepo se je razmazalo, ni mi puščalo mastnega filinga na ustih ampak prijetno navlažene ustnice. S tem sem si popravila ustnice, nehale so se mi lupiti in pokati. Kasneje sem nekaj tega masla ponucala tudi za obnohtno kožico in ob res kriznih časih tudi na bradi.
  Meni je super!
  5/5

  #45835

  Uporabno ? …
  Balzam sem dobila za dorilo in sem ga žele uporbaljet kot mazilo za ustnice, ampak se je v tej luči vsaj pri meni izkazal porazno. Ustnice mi je sicer nekako nahranil, ampak po 5 minutah so bile še bolj izsušene kot pred nanosom, v parih dneh uporabe pa se je stanje samo še poslabšalo in sem se lahko mazala tudi na 5minut (seveda brez uččinka, rezultat os bile le pekoče ustnice.
  Naj omenim, da navadno uporabljam naravne balzame in to enega naenkrat, ko ga porabim nabavim drugega. Občasno doživim, takšne ‘šoke’ ob menjavi, preden se ustnice nekako ‘navadijo’ na nove sestavine, ampak pri tem ni bilo izboljšanja…

  Mazilo sem porabila za obnohtno kožico, razne praske in podobno, vendar bolj iz samega dejstva, da ga ne vržem proč kar tako.

  Ocena: 1/5 (za ustnce)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico