Lišaj?

Ta tema vsebuje 1 odgovor, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 7 let, 10 mesecev nazaj.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #4119
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Kopiram iz drugih tem, kjer sem se oglašala s svojimi težavami …

  @Saša wrote:

  Danes sem po Gejbinem nasvetu za svojo totalno izsušeno kožo na določenih predelih zmešala svetlinovo olje in jojobino olje in ugotavljam, da se je kombinacija bistveno bolje vpila kot samo jojobino olje na preostalih delih obraza … Samo bojim se kake zamašitve por …

  Je možno, da jojobino olje nekako ni kompatibilno z mojo (z)mešano kožo?

  @Saša wrote:

  Ne, saj meni jojobino olje ne maši por. Bojim se, da bi mi ga morda lahko svetlinovo, Gejba je omenila to možnost.

  Da pa ni kompatibilno jojobino olje z mojo kože sem mislila zato, ker kljub temu, da je mešana, za mojo kože ne naredi “ničesar”, največji vtis, ki ga pusti, je “zategovanje”.

  @nina wrote:

  Če te po jojobinem zateguje oz. se ti zdi, da ti nič ne naredi..potem ti je samo jojobino olje premalo. Poskusi zdaj res s to kombinacijo – svetlinovo bi ti sicer lahko kaj mašilo (nima pa zelo velikega potenciala za komedogeno delovanje)..ampak po moje ti glede na to, da očitno rabiš še nekaj maščobe, ne bo delalo večjih težav.

  Zdaj se pridno mažem s svetlinovim oljem (SO), ki ima malce močnejši vonj kot jojobino, je pa zoprno, ker je to okoli ust in se mi ta okus prenese v usta. :confused:

  Včeraj se mi je zdelo, da je bilo na pogled že boljše, koži se je sicer videlo, da je izsušeno zgubana, ni bilo pa več videti luskic.
  Danes ponoči so se spet pojavile, poleg tega me je pa vse skupaj začelo boleče zategovati (zjutraj pri zehanju) in je zategovalo, dokler se nisem spet namazala s SO.

  Imam feeling, kot da pretiravam, pa sploh ne vem več, kako naj opišem ta čudni občutek.

  Po pogovoru z Gejbo, v katerem mi je namignila, da pa morda nimam samo suhe kože, ampak kar “lišaj”, sem ugotovila, da bi bilo morda fino odpreti novo temo o tem.

  Nimam namreč pojma, kaj je lišaj, kako se prepozna (v primerjavi s suho kožo) in kako se ga sploh znebiti.

  Upam, da nam Nina pove kaj več.

  #73124
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Videla v živo – in če je že lišaj, je to bolj lišajček :wink1:
  Kar naprej še uporabljaj svetlinovo olje, po potrebi BB balzam – ne gre čez noč, čez nekaj dni pa bi se sprememba mogla poznati.

  Za točno določitev stanja (oz. vrsto lišaja) bi bilo potrebno k dermatologu.
  Pri tebi se mi zdi, da res gre za lokalno bolj izsušeno področje in da bi se s SO stanje moralo popraviti.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico