Kozmetične "smešnice", zmote in nevednosti

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SPLOŠNE KOZMETIČNE TEME Kozmetične "smešnice", zmote in nevednosti

Ta tema vsebuje 20 odgovorov, ima 15 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of mademoiselleT mademoiselleT 5 let, 10 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3588
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Vem, da se na splošno ni lepo norčevati in smejati na račun tujih zmot in nevednosti..opravičen je samo posmeh tistim, ki so si nadeli naziv kozmetičnih strokovnjakov in potrošnikom prodajajo buče :police:

  ..ampak recimo da se lahko iz vsega nekaj naučimo.. :naughty:

  #23792
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  ..današnji primer:
  V Hoferju pred kozmetičnimi poličkami stoji gospa, vzame mleko za sončenje in reče možu, če bosta vzela to Hoferjevo mleko za sončenje, ker se bolj splača, ker ima čist iste kancerogene filtre noter kot Lancasterjev, ki je pa petnajstkrat dražji.

  #23793
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  tale primer se je sicer zgodil že nekaj časa nazaj, mi je pa ostal v spominu:
  v Mullerju gospa išče in bere deklaracije gelov za tuširanje, mimo pride prodajalka in gospa jo prosi za pomoč- reče ji, če ji lahko da gel za tuširanje z nevtralnim pH-jem..prodajalka prime prvi gel, bere deklaracijo in ugotovi, da pH-ja ta prvi gel ne vsebuje..nekaj časa še iščeta in bereta, potem skleneta, da je danes res težko najti gel, ki “notri vsebuje” nevtralen pH in da ga mogoče v Mullerju res nimajo.

  #23794
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  @nina wrote:

  …potem skleneta, da je danes res težko najti gel, ki “notri vsebuje” nevtralen pH in da ga mogoče v Mullerju res nimajo.

  :crazyhappy: lol lol lol :D:

  Tržna niša! Podatek za pH vržeš med sestavine! :yes:

  #23795
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  haha, te fore so res dobre ja :mistake:

  js mam 2 takšni…

  ena je iz Lusha
  zanimala sem se za Buffy piling za telo (tiste ki ga poznate, veste, da je strašno masten, tiste ki ga ne – sem vam zdej povedala :)) ). In mi začne prodajalka prodajat bučke, da je pa to strašno fajn zadeva za telo, pa tudi za obraz. predvsem za tiste, ki imajo težave z ogrci in mozolji…tale Buffy spuca vse in pusti za sabo kožo brez ogrcev in mozoljev…jeah right in js budala sem šla še probat to hehe

  in druga iz DM-ja
  kupovala sem sončne kreme in malo čekirala police s sončno kozmetiko, nakar prideta zraven neka gospa in prodajalka. Gospa je prodajalko spraševala, katero kremo za sončenje naj vzame, da bo res dobra. in prodajalka ji odgovori: ‘Lejte gospa, mogoče tole Sundance, al pa Hawaiian tropic…al pa (in našteje vse ostale…)…’ pa jo vpraša gospa, pa v čem je razlika med temi kremami?? pa reče prodajalka: ‘veste gospa, to je vse isto, samo cene so različne :dance1: ….do takrat sem bila še tiho, ko ji je pa porinla v roke nek Sundance mlek z alkoholom na drugem mestu, sem se pa oglasila. češ da ma not alkohol denat in da ji predlagam kaj drugega….in pol je začela prodajalka vsa ogorčena gledat vse embalaže po vrsti, kaj ma kej notr…in ni ji blo jasno KAKŠEN ALKOHOL; ČE PA PIŠE SENSITIV GOR???

  #23796
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  hahaha.
  te prodajalke v drogerijah majo kr cvetke ja. jaz se trenutno ne spomnim nobene jih pa verjetno vem veliko.
  ne vem ali je res težko zaposlit osebo ki ima pravo znanje za prodajanje kozmetike..ena svetovalka v drogeriji bi bla čist dost.

  tale z pH-ajem je pa za crknit, souze so mi pritikle..hehe.xD

  #23797
  Profile photo of gani
  gani
  Član

  Ojla,
  jaz sem bla pa včeri v Mercatorju, pa je bila tam Kahnetova gospa, ker je promovirala svojo kozmetiko Kahne in delila vzorčke huiluronske kisline. Dala mi je vvzorček in rekla, gospa to vse zgine, podbradek, gubice, povešene veke. Vi se kar namažite in zjutraj ko se boste pogledala v ogledalo se ne boste prepoznala :P
  Ne vem kaj si ona predstavlja, da take ven meče. :insane: Pa še jaz nimam niti gubic niti nč, he he,
  sem rekla možu ko sem prišla domov, da mora pazit zjutri če bo slučajno kaka druga ženska v bajti, da sem to jaz :lol7: :lol7: :lol7: :lol7: –

  #23798
  Profile photo of KuKi
  KuKi
  Udeleženec

  haha, kakšne buče :lol1:

  #23799
  Profile photo of Mojcaaa
  Mojcaaa
  Član

  Včasih prodajalke v drogerijah res nimajo pojma o izdelkih, ki jih prodajajo. Naj bi pa bile za to tam, da stranki pomagajo in jim svetujejo, šele na koncu, da izdelek prodajo…

  #23800
  Profile photo of melanie
  melanie
  Udeleženec

  Do solz … tale tema je res super. Oh, te naše cvetke. :lol1: :))

  #23801
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  @mojcaaa wrote:

  Včasih prodajalke v drogerijah res nimajo pojma o izdelkih, ki jih prodajajo. Naj bi pa bile za to tam, da stranki pomagajo in jim svetujejo, šele na koncu, da izdelek prodajo…

  ah to seveda ni res. prodajalka v katerikoli trgovini je tam v prvi vrsti zato, da izdelek proda. Vse ostalo je drugotnega pomena. Prav zato se jaz tem njihovim nebulozam nasmejih in pač skomignem z rameni – one niso plačane zato, da bi preučevale sestavine in pomagale strankam – če bi bil to njihov prvotni cilj in namen bi 90% izdelkov ostajalo na policah, ker jih pač nihče ne bi kupil

  #23802
  Profile photo of Mojcaaa
  Mojcaaa
  Član

  Ja to je že res, ampak v veliko pomoč nam bi bilo, če bi o teh izdelkih kaj vedele…

  #23803
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  Punce jaz imam cvetko vseh cvetk verjemte :lol1:

  Sem šla danes v drogerijo, tam ji bila ženska srednjih let, pomojem kakšna svetovalka, se niti nisem am vzela. Pa me vpraša če mi lahko pomaga, pa ji odgovorim, da iščem nekaj vlažilnega brez parabenov. Hmm pa me začudeno pogleda, sem imela upanje, da se bo pač ubrnila in me pustila..moje sanje ja.. pa začne razlagat kako to da iščem nekaj vlažilnega brez parabenov, če so parabeni glavni vlažilci v kozmetiki. Lahko si predstavljate mojo reakscijo :hairup: resnično sem jo pogledla z takole odprtimi očmi in kljub čopu sem imela vse lase pokonci kakšno sekundo dve, potem pa bruhnila v smeh :lol3: sem ji hotela prijazno razložit, da nima prav pa nisem bila sposobna zaradi smeha.. in sem raje kar odšla iz drogerije. Gospa pa me ima sigurno za noro.
  Ampak kako nahecala bi lahko ostale, ki pač ne vejo da parabeni niso vlažilci in v proizvodu nimajo funkcije vlažilca. Si predstavljate, da poišeč proizvod z največ parabeni in se veselo mažeš, ker je tako vlažilen in oh in sploh :no:

  #23804
  Profile photo of _Dakota_
  _Dakota_
  Član

  jaz sem pa nekaj takega doživela v lj v iliriji. starejša gospa se ni mogla odločit kateri dezodorant bi vzela, pa ji je na pomoč priskočila prijazna prodajalka. nekaj sta se pogovarjali, jaz sem pač gledala svoje, ampak edin staek ki mi je ostal v spominu je bil prodajalkin: veste gospa, ta je daleč najboljši! vsebuje tudi alkohol, saj veste, ko se pobrijete z britvico je treba fajn razkužit! aaa svašta no :roll: :ermm:

  sem šla skozi različne faze, od začudenja, jeze pa do umiranja od smeha … na koncu sem se raje obrnila in šla iz dogerije :mistake:

  #23805
  Profile photo of junija
  junija
  Član

  :lol5:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico