Kako prepoznati & izbrati naravne in org. kozmeticne izdelke

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SPLOŠNE KOZMETIČNE TEME Kako prepoznati & izbrati naravne in org. kozmeticne izdelke

Ta tema vsebuje 10 odgovorov, ima 6 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 4 let, 7 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #4701
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Odpiram temo za vsa vprašanja in komentarje, ki se nanašajo na članek na portalu :) :
  KAKO PREPOZNATI IN IZBRATI NARAVNE IN ORGANSKE KOZMETIČNE IZDELKE

  #109515
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Članek sem si že sprintala, da ga bom še bolj natančno prebrala in si nekatere stvari označila. Malce moteče je le to, da je tista tabela s certifikati precej slabo vidna. Sem si jo hotela izrezati in spraviti v denarnico – za “plonkec”. A je možno, da bi bila tabela malo večja oz. bolje vidna?

  #109516
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Kristina – če klineš nanjo, se bi ti morala odpreti večja slika.

  #109517
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Gejba, se odpre in je dobro vidna, ampak ne uspe mi je pa natisniti v tej velikosti oz. mi ne natisne te tabele, ko jo odpre. Najbrž (spet :blush1: ) nečesa ne znam prav narediti.

  #109518
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Pošlji mejl na ars.cosmetica@gmail.com pa ti jo bom poslala :)

  #109519
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Poslano :) . Nina, hvala.

  #109520
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj
  #109521
  Profile photo of Maestra
  Maestra
  Član

  Super!

  #109522

  Krasen članek. Tudi jaz sem si ga natisnila. Take informacije so vedno dobrodošle. Hvala! :)

  #109523
  Profile photo of petravrcko
  petravrcko
  Član

  Ecocert z oznako “natural” zahteva da je najmanj 50% sestavin, ki so rastlinskega izvora, ekoloških. V celotnem izdelku pa mora biti naravnih sestavin in sestavin naravnega izvora 95%. V končnem izdelku mora biti najmanj 5% ekoloških sestavin. Ecocert z oznako “natural and organic” zahteva najmanj 95% ekoloških sestavin od vseh rastlinskih sestavin v izdelku (v končnem izdelku mora biti 95% naravnih sestavin in sestavin naravnega izvora). V končnem izdelku mora biti najmanj 10% ekoloških sestavin.

  Živjo, jaz pa ne razumem, kakšna je razlika med ‘celotnim izdelkom’ in ‘končnim izdelkom’.
  Ali ni za nas potrošnike pomembno le to, koliko naravnih in/oz. organskih sestavin je v končnem izdelku? Če je v certificiranem končnem izdelku predpisanih samo 10% ekoloških sestavin (od vseh rastlinskih sestavin v izdelku, ki predstavljajo po možnosti (le) 50% sestavin v končnem izdelku), ali ni to potem vse skupaj ‘nateg’? :unsure:

  Prosim, če mi pomagate razumeti.
  Lp, Petra

  #109524
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  super vprašanja :) – js delam obsežnejšo nalogo s tega področja in bo dejansko na primeru recepture enega izdelka izračunano po vseh certifikatih in aplicirano na končni izdelek. rezultati bodo verjetno kar zanimivi…je pa s tem veliko dela, ker ima vsak certifikat svoje in včasih precej komplicirane (tudi ne najbolj logične) izračune. :einstein:
  in ja, lahko tudi jaz vnaprej namignem, da kar se % tiče je precej natega. in ne vem koliko je to sploh smiselno še pisat.
  so pa koristi v smislu, da se vsaj nek del sestavin uporabi iz ekološke pridelave itd. ni vse zavajanje, je pa ravno tam, kjer se mi zdi, da lahko potrošnike najbolj “obrnejo”.

  definitivno bodo vsi rezultati tega predstavljeni tudi na Ars Cosmetici (pa mogoče še kje) :wink1:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico