Kako nanesti lak za nohte?

Ars Cosmetica Forum DEKORATIVA LAKI ZA NOHTE Kako nanesti lak za nohte?

Ta tema vsebuje 32 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of purple_rain purple_rain 3 let nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6501
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Preiskala sem cel forum in nisem našla teme v katero bi lahko umestila moje vprašanje. :blush1: Tud poimenovanje teme morda ni primerno in ga lahko moderatorke oblikujejo kako drugače… (sem temo zastavila malo bolj široko, da se lahko potem debata razvije tudi malo drugam)… :flower2:

  Imam vprašanje za vse tiste, ki si rade lakirate nohte in ki vam je pomembno kako je lak nanešen. Na blogih sem zasledila opcijo kako očistiti odvečen lak in kako oblikovati linijo laka pri koncu nohtne površine (okrog obnohtne kožice) – s čopičem namočenim v odstranjevalec laka za nohte. Zanima me kateri čopiči so primerni za takšno čiščenje.

  Sama sem kupila in sprobala že kar nekaj čopičev (iz art trgovin, kot tudi kozmetičnih) pa mi z nobenim ne uspe. :blush1: Vedno potem pristanem pri svinčnikih za oblikovanje (Essence, Bipa, S-he), ki pa že po enkratnem nanosu špica izgubi obliko in je preveč obarvana in lakasta (še posebej pri temnih lakih) za naslednjič. :roll:

  #159318
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Meni je čopič začel cveteti in “premehek” mi je postal, sem spet nazaj na korekturnih svinčnikih. :lol1:

  #159319
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  A maš kako fotko? Mi stric google nič ne najde… :roll:

  #159320
  Profile photo of Tatjana
  Tatjana
  Član

  Dobra tema Tassa :thumbsup:
  Tudi jaz imam težave s tem. Uporabljam korekturne svinčnike (S-he in Essence), ki se zelo hitro posušijo in jih je potrebno namakat v aceton, pa kot si omenila izgubi obliko in se obarva.

  Plain Jane kje pa se da dobit LCNov čopič?

  #159321
  Profile photo of junija
  junija
  Član

  Jaz sem si tudi kupila en čopič in sicer Kiko Base nail brush 405. 1x sem sprobala (res na enem nohtu) in me je pustil mehh… raje pazim, ko lakiram.

  #159322
  Profile photo of Tatjana
  Tatjana
  Član

  Jaz tudi pazim ko lakiram, ampak z levo roko gre težje, ker sem desničarka in brez pack okrog žal ne gre :)

  #159323
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Jaz nimam težav z Essence svinčnikom. Ko je aplikator zanič, ga zamenjam, ko je suh, dolijem malo acetona v držalo … Mi je bil pa LCN svinčnik še boljši.
  Čopič + aceton pa naredi totalno štalo moji obnohtni kožici, tako da raje lakiram previdno in malo stran o kožice. Najlažje pa “upravljam” srednje trd čopič s krajšimi ščetinami.

  #159324
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Saj jaz tud ful pazim ko lakiram in tud malo dlje od obnohtne kožice, samo kljub temu se včasih zgodi kakšna packa kje… :roll: Pa potem ko pofotkam se vidi, da ni okrogel rob pri kožici… saj v živo zgleda čisto kul, fotke pa tako poudarijo vsako napako in potem ko gledam perfektne blogerske slike imam kar malo slabo vest in se mi moja linija laka zdi kot skropucalo… :blush1: :roll:

  #159325
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Slika je žal bolj slaba.

  Jaz sem ga kupila pri uvozniku (Google is your friend :yes: ), cene se ne spomnem več, ker ga imam že nekaj let.

  #159326
  Profile photo of Tatjana
  Tatjana
  Član

  Tassa to pa se ne strinjam-do zdaj so mi bile vse tvoje manikure všeč :thumbsup:

  #159327
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Samo za Tasso potrebujemo smeška, ki da eno ljubkovalno okrog ušes. :lol1:
  Jaz v takih primerih posežem po korekturnem svinčniku. Makro fotke so *bip*, ampak po pravici povedano se ne sekiram preveč glede napakic. :lashing:

  #159328
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  Jaz imam Essence za eyeliner. Ampak po večih uporabah začnejo kocine pridno izpadati ;)

  #159329
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Hvala, punce, za vse predloge in za vse morebitne okrog ušes… :lol1: :flower2:

  Saj sem sama že tud probavala z vsemi podobni čopiči kot ste jih omejale in pokazale… pol pač res ta tehnika ni za mene… :roll: ostane korekturni svinčnik in moja skropucala… :naughty: ter naslajanje nad lepimi fotkami drugih blogerk… :manicure: :P

  #159330
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Kakšen odstranjevalec si uporabila? Meni je delovalo samo z ali čistim acetonom ali pa odstranjevalcem z dosti acetona. Ostalo je bilo z mojo tehniko še najbolj podobno klovnski manikuri. :lol1:

  #159331
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Itak, da sem odstranjevala z odstranjevalcem brez acetona… :ninja: je pa ja škoda moje obnohtne kožice za aceton… :police: :lol1: zato je pa pri meni tud bilo zelo podobno klovnski manikuri… :scared: :naughty:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico