Iščemo muco

Ta tema vsebuje 48 odgovorov, ima 15 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of _martina _martina 6 let, 10 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #5184
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Pri nas doma smo se odločili za novega družinskega člana, muco. Ker je ravno pomlad in veliko mladičkov se na vas obračam s prošnjo. Če boste kjerkoli zasledili mladička (preferiramo samičko) z daljšo dlako, ki bi bil izključno notranja muca in imel na voljo kvalitetno hrano in veterinarsko oskrbo, me prosim obvestite. Muco bi tudi dali sterilizirati/kastrirati in ji nudili topel dom.
  Hvala! :flower2:

  #120575
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Plani Jane ste ze pogledali po zavetiscih? Sem prepricana, da je veliko muck ki si zeli topel dom. :flower2:

  #120576
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Tud na ARS-u se kar nekaj muck oddaja (trenutno Jajami in na njihovi spletni strani jih je še več).
  Mislim, da mucka pa res ni težko najdit, težje se odločit za njega, potem pa samo malo poklikat in kake mačje očke te kar hitro začarajo. :cat: :inlove:

  #120577
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Zavetišča, Mačjo hišo in podobne strani skos čekiram, tudi v Gmajnicah smo že bili (kjer sploh nimajo mladičev!), ampak res hočemo mladička, če so pa še želje po dolžini dlake in barve je pa malo težje. Sicer se nekateri ne strinjajo s tem, da če si že iščeš ljubljenčka, da se ne gleda na barvo dlake itd., hmm… :ermm:

  #120578
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  plain jane zakaj pa ravno mladicka?

  no saj, kakor ste se odlocili, jaz bi sigurno raje vzela kaksno macico iz zavetisca :lashing:

  #120579
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Bolj so luškani. :lol1: Hec, imamo tudi dojenčka in so nam svetovali, da raje vzamemo mladička. Pa tudi zato, ker imam še 4 letnega bratca in bilo tudi njemu lažje z mladičem, ker bi ga rada naučila primernega odnosa do živali (čeprav je že zdej ful potrpežljiv in izredno prijazen do živali, jih ne vleče za rep ipd. :lol1: ), ker so še igrivi in jih lahko na vse navadiš (ne pravim, da starejše muce ne moreš), in jih imaš že od malega. Vseeno je malo težje s starejšo muco, ki je imela morebitne slabe izkušnje z ljudmi, sploh če nimaš veliko izkušenj z mačkami.
  Seveda bi rada rešila kakšnega brezdomčka, če se pa po vezah dobi kakšnega domačega muca pa tud prav. :yes:

  #120580
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  plain jane jaz ti predlagam da stopis v stik s polono iz horjula in skupaj najdete ustreznega macka. Glede tega da so mladicki bolj primerni za otroke pa se ne bi strinjala, najbolj primerne so odrasle muce, ki so na otroke navajene in polona ti/vam bo zagotovo znala odkrito svetovat in vam pomagala najt pravo za vas. Ce seveda niste omejeni z barvo/dlako itd. Poleg tega bos tako dobila testirano macko, cepljeno, razglisteno, razbolhano, kastrirano/sterilizirano, kar verjetno pri mladicku, ki ga bos dobila ˝preko vez˝ ne bo tako oz. v 99% ni (tudi iz tega vidika je bolj ˝varno ˝ za otroke)

  #120581
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  ^^Hvala za nasvet! :thumbsup:

  #120582
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kaj pa tale oranžko: METKA
  Sicer fotka ni ravno super, ampak zgleda pa zelo kjut :lashing: ..Pa tudi mlajša je še, če je jeseni bila mladiček. Meni sta moja dva največji kaos delala prvih 5-8 mesecev…potem pa sta bla vedno boljš. Moj oranžko Lolica je zelo pridna mačka, za razliko od fantka, ki razen mene, kar rad tepe “tuje” ljudi :lol1:

  #120583

  ooo, ta Metka je tko lušna da bi jo še js mela :) sam sem bolj za pse…sploh pa maček ne pride v poštev, ker bi jo moja hrčica pojedla :lol1: :naughty:

  #120584
  Profile photo of Willow
  Willow
  Član

  Pri nama je pa stvar sledeča … oba sva nora na mačke in si grozno želiva imeti enega (ali dva) kosmatinca doma. Če ne bi šla poleti na daljše potovanje, bi že pred meseci imela mačico, tako pa ne želiva begati mačke. Jaz ga/je k svojim ne bi mogla odpeljati, ker imamo že psa in mačko, ki se totalno spenita, če vidita kakšnega muca na dvorišču (psički se sfuzla, mačka piha in renči – pred leti smo rešili enega mačjega mladiča s ceste in ga je napadla). Pri fantu imajo pa zelooo staro mačko, prav tako netolerantno do drugih mačk. Druge opcije imajo pa povečinoma vsi pse doma ali pa bodo odsotni. Sva premišljevala o mačjem hotelu, vendar nisva prepričana, da se tam živali dobro počutijo :ermm:

  V najslabšem primeru bova posvojila nekje proti koncu poletja, ko bi se vrnila s potovanja; samo midva bi že zdaj, ampak ne na račun mačkinega slabega počutja. Meni bi bilo preveč hudo, da bi ga/jo za toliko časa pustila v okolju, ki ga ne pozna :no:

  Komu pa vi zaupate mačke, ko ste zdoma?

  #120586
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Jaz ju pustim doma – dam nekomu ključe, da pride vsak dan (ali na dva dni če ne gre drugače) nasut brikete, zamenjat vodo in počistit wc. Sploh ni nobene panike :cool:
  Tudi zato imam dva mačka… :lashing: in jima res ni še nikoli bilo nič hudega..

  #120585
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  willow macke znajo bit kar problematicne v macjem hotelu, odvisno od macke, ampak jaz je v tuje okolje ne bi dajala zaradi dopusta, najbolje je ce bi tisti cas lahko nekdo bil pri vama in skrbel za muco, saj se najbolje pocutijo v domacem okolju in rabijo kar nekaj casa, da se navadijo na novo okolje, kar je vsekakor prevelik stres. Razen ce se recimo s kaksno prijateljico dogovoris da bo tista dva tedna pri njej in jo ze prej parkrat peljes na obisk, da se bo lazje privadila. Ce pa se vama ne mudi je pa verjetno bolje, da pocakata s posvojitvijo :cool:

  #120587
  Profile photo of Willow
  Willow
  Član

  To, da bi ju kar doma pustila bi bila verjetno res najboljša opcija … ampak bi ključe od stanovanja zaupala samo domačim, ki pa niso iz LJ. Sploh pa poleti vsi nekam potujejo, naju pa kar precej časa ne bo.

  Saj vem, da bi bilo najboljše, da počakava … joj, ko jih pa hodim vsak dan gledat na internet in sem ful vesela, če kdo nov dom dobi – mnogi srčki pa še vedno čakajo, medtem ko imava midva vse pogoje (no, razen tega potovanja), da bi enemu ali dvema omogočila lepo scrkljano mačje življenje.

  #120588
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  Po mojem je tudi boljše, da počakata.
  Mi smo enkrat za 7 dni, dali psa v hotel. Bošček, to je bilo zadnjič. Prej je bil navajen biti z nami v stanovanju, potem pa kar naenkrat sam v boxu, jedel tako nič ni, lajal in jokal po cele dneve. Smrček si je čisto ogulil ko ga je tišal čez špranje v lesu in luknje v ograji.
  Še cel teden potem se je muhal na nas. Od takrat naprej je vedno šel z nami, smo se pa parkrat dopustu tudi odpovedali za njegovo dobro^^.
  Tako, da mislim, da je bolje, da počakata, ker je za žival to res stresno.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico