Instrumenti

Ta tema vsebuje 13 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Lyra Lyra 6 let, 2 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3957
  Profile photo of kresnicka
  kresnicka
  Udeleženec

  Vam je kak instrument posebej všeč? Zvokovno, oblikovno :D … Morda sami kaj igrate? Ali pa ste in se vam zdaj nabira prah na instrumentu? Ste hodili v glasbeno šolo? Vam je bilo všeč? Če ne, a ste si kdaj kaj želeli igrat? In kaj bi igrali, če bi imeli možnost? :) A mogoče tudi sami kaj glasbeno ustvarjate?

  Mene pritegne žametni zvok violončela in zveneč zven oboe. No, tudi flavta mi ni napačna, to sama igram (nižja glasbena šola), pa kitaro si znam tolk zabrenkat, da lahko poleg zapojem svoje najljubše komade, če imam glih kje akorde napisane. :notme:

  #53359
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Igram klavir (bolje rečeno sem ga :blush1: ) in obožujem njegov zvok :angel2: .Tako za silo bi znala kakšen akord zaigrati na kitari.
  ..sem bila enkrat postavljena pred odločitev.. če bi nadaljevala v glasbeni ali naravoslovni smeri – odločila za slednje :)) (če se ne bi pa foruma ne bi bilo :naughty: )

  Drugače pa neizmerno uživam v glasbi- sem v bistvu prav vesela, da mi toliko pomeni :guitar:

  #53360
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Sem priučeni kitarista :guitar: To pomeni, da mi je prve akorde pokazal brat, nadaljne pa sem pobiral iz kakih knjižic. Potem so prišli izzivi soliranja, ki pa niso prerasli v posebno virtuoznost ampak bolj ali manj ubrano mučenje ene strune (ala Coldplay solaže :lol1: ).
  Seveda si ob kitari zelo rad zapojem (slab amaterizem :dance3:), pa še ritem me začne hitro [kratica=zezat:219zfjfq]j…[/kratica:219zfjfq]
  Tako, za dušo je dovolj.

  @kresnicka wrote:

  Mene pritegne žametni zvok violončela in zveneč zven oboe…

  Zvok oboe sem oboževal še preden sem zvedel kako sploh zgleda sam inštrument. Pa tudi pri čelu ti morem dati prav. Artikuliran, preudaren, globok, nevsiljiv, nepretenciozen. Če bi bil godalo bi si definitivno želel biti čelo :wink1:

  Ars-muziciranje/orkester/band/mjuzikel? :manicure:
  :lol1:

  #53361
  Profile photo of kresnicka
  kresnicka
  Udeleženec

  Hehe … jaa, Ars bend. Ne bi blo slabo, a ne :) Trije smo že zasedba. :) Smola edino, ker smo tako raztreščeni.

  Uživajte v glasbi, jaz grem danes na božično novoletni koncert, wiiuuuu :dance4:

  #53362
  Profile photo of sarchy28
  sarchy28
  Član

  jst igram harfo zdej osmo leto in sem zdej na srednji glasbeni in zraven delam še gimnazijo, drugač pa se učim solo petje pri nacetu junkarju in verjetno se bom petje začela še učit na srednji glasbeni
  popravek: sem se pred enim mesecom začela učit opernega petja pri alenki gotar :silly: yey

  #53363
  Profile photo of melanie
  melanie
  Udeleženec

  Jaz sem pa kot mala hodila v glasbeno šolo in igrala kitaro. Najprej sem v enem letu naredila dva razreda, potem še tretjega, na kocu pa se mi ni dalo več. Sedaj mi je pa žal. :yes:

  No, še vedno mi je zvok navadne kitare za dol past, drugače pa ne znam niti lestvice več. :no: :mistake:

  #53364
  Profile photo of Morena
  Morena
  Udeleženec

  Ne igram nobenega inštrumenta in sem brez posluha :blush1:

  #53365
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  @morena wrote:

  Ne igram nobenega inštrumenta in sem brez posluha :blush1:

  Podpišem :wink1:

  #53366
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  jaz igram (oz. sem :blush1: ) prečno flavto, klavir in kitaro ampak ze res res dolgo nisem

  #53367
  Profile photo of darksome
  darksome
  Član

  Jaz sem hodila v glasbeno šolo, učila sm se klavir, v tretjem letniku pa se je nekako zalomilo..moja učiteljica se mi je zdela grozna čarovnica :lol1: , zato sem potem to opustila..imam pa še zdaj doma klavir, ampak nanj ne igram več klasike, temveč raje kakšen komad bolj v stilu rocka :devil: ko sem prišla v srednjo, pa me je sedanji fant navdušil nad igranjem kitare..tako da sem potem to bolj ljubiteljsko začela drilat, še zdaj mi zapaše igranje na el. kitaro, vendar v nasprotju s fantom raje izključeno :naughty: , raje bi imela akustično kitaro in že kar nekaj časa razmišljam o nakupu :dance1: je pa meni zvok el. kitare s pravo opremo ali pa dober zvok akustične nekaj najlepšega kar obstaja :cool:

  #53368
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Sem sicer še bol na začetku – ućim se klavir :) Imam ga doma in imam privat ure z učiteljico 2x na teden. 1. ura po programu, 2. ura pa se učima to kar si sama zberem :yes:
  A pozna kara kakšno vredu stran kjer si lahko zastonj note prenesem? Pa da imajo veliko izbiro :silly:

  #53369
  Profile photo of mademoiselleT
  mademoiselleT
  Udeleženec

  Žal ne najdem tistega linka, s katerega sem včasih downloadala (se mi je računalnik sesul pa je vse šlo :unsure: ). Sem pa poguglala in so mi všeč naslednje strani – tudi izbira se mi zdi kar dosti velika: TALE, TALE, TALE in TALE. Nekaj te sicer preusmerja včasih, ampak mene to ne moti. :wink1:
  Drugače pa, če iščem kaj določenega pa kar v google napišem naslov pesmi in avtorja, potem pa še sheets for piano. Ponavadi dodam še free download, pa velikokrat najde. :yes:

  OT: kakšno knjigo pa najdem na 4shared.

  #53370
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  jaz nazadnje ko sem iskala, so bile vse kul skladbe za plačat :pirat:

  kolk fejst na začetku pa si.. lahko js kdaj malo doma pobrskam med notami pa ti kaj poskeniram :wink1:

  #53371
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Zdaj sem recimo za drugi razred :lol1: ampak se lotevam tudi malo težjih stvari, čeprav gre bolj počasi, ampak škodi pa ne :))

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico