Filmogled

Ta tema vsebuje 257 odgovorov, ima 60 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 1 leto, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3581
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Yo you all!

  Odpiramo novo temo FILMOGLED.

  Pravila igre:

  – če ste si ogledali kak film (magari slovenskega :lol1: ) in bi radi “pokofetkali” o njem, brž na forum in pisat

  – ni nobenih omejitev glede žanra, oblike, piratstva in drugo; ni potrebno niti da ste pismeni :peace: !

  – moderator si pridružuje pravico, da ultimativno odloči o odličnosti oz. bednosti filma :police: (ja, pa kaj še :wink1: )

  #19809
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Film: My Blueberry Nights

  Igralci wannabe: Nora Jona, Žid Love in nepomembneži (aja, pa Natalija Portmož)

  Komentar šerifa:
  Film je za prespat čisto vredu. Nora Jona naj ostane kar glasbenica, ker ji tam redko kdo seže do kolen; kot igralka je na nivoju TVdoberdana in NašeBedneKlinike (no, mogoče tak nizko res ni :wink3: ).

  Žid je spet pravi “all women wanna have sex with me, but I’m to tired…” ampak ga je premalo, da bi film rešil pred dolgočasnim kelnarjenjem po Ameriki.

  Nasvet:
  Če še filma niste gledali vam ga toplo odsvetujem (razen če se mislite iti astro-lizalico v zadnji vrsti kinodvorane), če pa ste si ga že ogledali potem zahtevajte povračilo stroškov.

  (Napisana recenzija odraža mnenje šerifa :police: in na tem forumu ne bo trpela ugovorov.)

  #19810
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kratek povzetek filma My Blueberry Nights

  Mladenka Elizabeth (Norah Jones) se odpravi na dolgo pot po Ameriki, na kateri naj bi se končno našla in si odgovorila na vprašanja o svojih ljubezenskih čustvih, ključe pa pusti pri prijatelju Jeremyju (Jude Law), ki mu občasno s poti pošlje tudi kakšno razglednico. Elizabeth na poti seveda čaka kopica nenavadnih dogodivščin, a nekega dne se bo le morala vrniti v New York.
  vir: http://www.kolosej.si

  #19811
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Film: The Dark Knight aka. Črni šišmiš

  Igralci: Kristjan ‘Bale sena’, ‘Vroči’ Leadger, Aaron ‘Srčnikot’, Michael ‘CoCaine’, Gary ‘Starimož’, ‘Malo Morgen’ Freeman, neka no-name deklina s čudnim priimkom in ostali amaterji.

  Fabula: Superjunak Šišmiš (slo. Netopirčina) rešuje fiktivno mesto pred fiktivnimi zlikovci. Pri tem uporablja ‘state of the art’ tehnologijo, ki jo bognedaj naj ne kopirajo na Bližnjem Vzhodu. Na koncu pobije, kar je “pobiti treba” (no, v bistvu je milostljiv do nepridipravov, ponavadi jih samo spravi za zapahe). Betmen štorija šestič torej.

  Kritika Šerifa: Zaplet je vreden dobre kriminalke, tudi z nemogočnostjo ne pretiravajo. ‘Vroči’ Leadger je vrhunsko prbit zblazneli sociopat – Džoker. Dobro mu parirajo ‘Bale sena’ – The Dark Šišmiš, ‘CoCaine’ – Šišmišova služinčad in ‘Starimož’ – policijski mo-fo. Posebno omembo si zasluži pes Aron – Dvolični okrožni tožilec.
  Za vse dekline in dječake tega foruma je ogled filma obvezen, ker bo naslednjih 99 Houlivudskih filmov za drek v primerjavi s Šišmišom.

  Kaj še bulite!? :confused: Nč čakat, film gledat!!!

  #19812
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Tudi mene je novi Batman izjemno presenetil :thumbsup: ..nisem si mislila, da bom tako navdušena odšla iz kina..Christian B. je odličen :batman: :inlove: , Heath L. fenomenalen joker :flower4: , deklina je tudi okej, ampak se mi ne zdi ravno najboljša izbira za to vlogo :huh:

  #19813
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Film: Sideways
  Režiser: Alexander Payne
  Igralci: Paul Giamatti,Thomas Haden Church in ostali
  Leto: 2004

  Štorija:
  Dva kerlca, Miles in Jack, v krizi srednjih let se odpravita na teden degustiranja vina po vinotočih v Kaliforniji. Miles je artikuliran poznavalec vin (enolog). Jack je glupi, just-wanna-have-fun nizkoproračunski igralec. Potovanje se zgodi en teden pred poroko Jack-a, kot zadnji krik svobode pred zakonskim jarmom.

  Debata:
  Film je lahkotna filozofija življenja povedana na poetičen način skozi figuro vina. Najprej je treba pridelati grozdje, katerega vrsta pogojuje zahtevnost vzgoje le-tega. Potem ga je potrebno tenkočutno pripeljati do njegovega kulturnega bistva, ki je vino – prave barve, vonja, okusa in teksture (kot kozmetika :eyebrow: ).
  V filmu je vrhunski dialog med Miles-om in Mayo (deklina, ki se vplete v dogajanje), ko mora Miles odgovoriti na izziv, zakaj med vini povzdiguje Pinot.
  Lik Miles-a naredi estetsko, književno vrhunsko samorefleksijo skozi prispodobo vina (Pinot). Grozdje dotične vrste opiše kot izjemno občutljivo, s tanko in krhko lupino, katerega je potrebno negovati v ‘rokavicah’, z navdihom, vznesenostjo, predanostjo in ljubeznijo. Spet druge vrste pa zrastejo v vsakršnem dreku, če skrbiš za njih ali pa ne.

  Da skrajšam nakladanje:
  Če hočete pokukati na življenje skozi stilirizirane prispodobe vina je ogled filma nujen. Priporočam ga tudi abstinentkam (-om). :drink2:

  Bonus!
  Ob naslednjem kozarcu vina boste moderjše (-i), sofisticiranejše (-i) in lepše (-i)…

  #19814
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  Mene je ta film, ko sem ga prvič gledala, tako navdušil, da sem se prejšnji teden, ko so ga ponovno vrteli na TV, res razveselila.
  Odličen film, poln modrosti o trti in vinu! Poučno!
  Za osveščanje vseh, ki mislijo, da trta zraste in obrodi kar tako in da je vino pač vino – ali je to Janževec ali Kristančičeva pozna trgatev.

  #19815
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Nejka:
  Za osveščanje vseh, ki mislijo, da trta zraste in obrodi kar tako in da je vino pač vino – ali je to Janževec ali Kristančičeva pozna trgatev.

  Se strinjam :yes:. Je pa res, da jaz spadam med tiste butle, ki pijejo vino na volumen, ker drgač ga res redko pijem. Mi je pa film dal par iztočnic, kako se ne-osmešiti pred ljubiteljskimi poznavalci vin.
  Držim se pravila: “Bodi tiho :shutup: , kimaj :yes: in srkaj po kapljicah :drink2:.”

  #19816
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Sicer vem, da me bosta popljuvala :naughty: ..ampak mene razen zelo dobrega scenarija..ostalo niti ni tako zelo pritegnilo..
  ..nisem ljubiteljica alkoholnih pijač :dontknow:

  #19817
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Ah Nina :eyebrow:, you’ll never be one of us…

  #19818
  Profile photo of nejka
  nejka
  Član

  :lol1:

  #19819
  Profile photo of hudicka
  hudicka
  Član

  Se oglaša velik fan azijske kinematografije, no in filmov nasploh :), predlagam:
  Crouching Tiger, Hidden Dragon
  Hero
  House of the flying daggers…..te ste sicer že sigurno kaj pogledali ;)

  Musa – azijski gladiator :)
  In the mood for love – meni eden najlepših love filmov
  Vengeance trilogija – noro psihološko brutalni filmi (Sympathy for Mr. vengeance, Old boy in Sympathy for lady vengeance)
  Infernal affairs – departed se skrije
  pa lahko bi še cel roman spisala,ampak počasi :))

  #19820
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Internal affairs sem gledala na liffu (predlani?)..meni je bil izjemen :respect2:
  Pa Oldboy mi je bil tudi :thumbsup: (čeprav priznam, da sem vmes malo mežala.. :blush1: )

  #19821
  Profile photo of hudicka
  hudicka
  Član

  Heh, jaz sem ga tudi na liffu gledala, Oldboy je pa tako ali tako klasika :), samo res ni za nežne želodce.

  #19822
  Profile photo of Ezz
  Ezz
  Član

  Ja, Oldboy, pa Internal Affairs sta res dobra filma :thumbsup: Samo se mi zdi, da mam pri filmih bolj povdarjeno babjo stran, tak da sem nekako bolj čustveno doživljal Crouching Tiger, Hidden Dragon in Hero. Pa tudi Pomlad, Poletje, Jesen, Zima… in Pomlad je čudovit (totalno sem poženščen :dontknow: )

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico