ESSIE 2.del

Ars Cosmetica Forum DEKORATIVA LAKI ZA NOHTE ESSIE 2.del

Ta tema vsebuje 61 odgovorov, ima 21 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Naima Naima 1 leto, 9 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6775
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  @Plain Jane wrote:

  Je katera že imela Help Me Grow? Sem si tega vzela pa G2G na še en kuponček. :blush1:

  @anncheek wrote:

  @casandra wrote:
  Kupila sem si odtenek Wicked na tele bone in mi sploh ni všeč. enkrat sem ga poskusila in žal na meni tale lak ni zdržal sploh. Zvečer sem si ga namazala, dva tanka sloja, da pride lepa barva, top coat čez in naslednji dan še nisem bila 20 min v službi ko se je začel krušiti stran. Do konca delavnega dne se je lužil dol z nohtov v ogromnih kosih, tako da… groza res. Zanimivo da imajo vsi fajne izkušnje s to firmo sam jaz ne…

  Kaj za en podlak si pa uporabila? Lahko, da se podlak ni primil vredu nohta in potem se tudi z Essiu ni ujeu. Ker meni Essie zdrzi po 5-7 dni z njihovim podlakom. Imajo res dobre, ker tudi ostalim lakom podaljsajo obstojnost. Pa seveda zaklucim vse skupaj u G2G. Ce pa da se kaksne blescice cez, je pa tako zabetonirano:D
  Meni masplosno blescicasti nadlaki podaljsajo obstojnost:)

  #165620
  Profile photo of Casandra
  Casandra
  Član

  ancheek – nisem dala podlaka, ga nikoli sploh ne uporabljam. ne vem kako drugim uspe da imate toliko slojev na nohtih naenkrat, jaz imam probleme že z dvema slojema laka brez česa drugega – ne suši se, ko že misliš da je suho se vseeno zguba, poškoduje etc… pač jaz kadar imam dva sloja laka za enotno barvo in na to še top coat čez imam vedno problem že takoj med sušenjem, navadno v roku pol ure gre že vse k vragu… tokrat mi je pa uspelo, kljub temu da sem si lakirala in sušila vse skupaj 45 min, da je lepo zgledalo.. dokler nisem začela uporabljat roke za kaj drugega kot tipkanje :P pred tem sem imela že dva odtenka – smokin hot in merino cool s katerima sem imela podoben problem, vendar se je v prvih treh urah zlizala stran samo konica nohta, do konca dneva se mi je že malo krušil…

  pri meni so vsi laki tako, essence ali opi ali dior, nič ne zdrži celo več kot kak dan, če imam srečo in čisto nič ne delam. tudi dior lak se mi okruši že takoj po ene 24 urah na nohtih…

  #165621
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Casandra – kateri podlak in nadlak uporabljaš? Si že preizkusila Magnetic lake?

  #165622
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Uf, jaz si pa ne predstavljam manikure brez podlaka in hitrosušečega nadlaka z visokim sijajem. Me prav zanima kakšna bo sedaj obstojnost z vsemi tremi produkti (podlak, lak, nadlak) od Essie.

  #165623
  Profile photo of Casandra
  Casandra
  Član

  Uporabljam samo nadlak od Depend-a, nevem kako je ime izdelka. Podlaka nimam ker mi ne pomaga, sem imela enega ki mi ga je kolegica posodila, njej so laki stali na miru 4 dni +, pri meni je blo isto, še isti dan se je začelo krušit. Ne uporabljam magnetic lakov, v čem je njihova fora? a niso to tisti k si držiš magnet gor da se oblikuje nek vzorec? to sem imela pa se ni nikoli nič zgodilo, magnet ni naredil ničesar in sem podarila naprej…

  #165624
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Moj Essie Belugaria ima ta ozek čopič, ful sem jezna, a niso povsod spremenil čopiča al kaj? Prav tako nima belega napisa in odtenek je napisan spodaj, ne na pokrovčku. :ermm:

  #165625
  Profile photo of purple_rain
  purple_rain
  Udeleženec

  @casandra wrote:

  nisem dala podlaka, ga nikoli sploh ne uporabljam.

  Pa ti nič ne zafarbajo nohtov? No, če praviš, da niti ne zdržijo dovolj dolgo, nimajo sploh prilike zafarbat.. :/

  #165626
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  Casandra podlak je dejansko stvar, ki deluje tako da noht poveže z lakom, da lak zdrži dlje, verjemeni, da smo vse dale čez po 10 podlakov, preden smo odkrile tistega pravega :) In če ti en ni bil všeč, ne pomeni, da so vsi isti.
  Poleg tega je tud odvisno kako masten noht imaš pri nanosu in kako hitro se ti nohti mastijo ;) Torej jaz imam mastno nohtno ploščo že samo po sebi, zato si pred lakiranjem obrišem nohte z alkoholnim zločencem, da res razmasti noht.

  Na tržišču je dosti kitrosušečih nadlakov, ki dejansko delujejo :)
  Dokler ne boš uporabljala prave kombinacije, podlaka, laka in nadlaka, bo zadeva vedno ista.
  Sem imela isti problem, samo z Essie in Orly calcium nekaj jih nimam, zdrži dlje. Prej pa samo po en dan :)

  #165628
  Profile photo of Casandra
  Casandra
  Član

  Nohti mi nikoli ne zafarbajo, razen mogoče pri temno rdečih odtenkih, ampak gre tak al tak doli brez problemov.

  Vem da obstaja veliko podlakov in vem čemu so namenjeni, vendar nočem dati denarja za nekaj kar ni nujno da bo pomagalo.. kako vam uspe da posušite 4 plasti laka na nohtih brez da bi se vam vse spackalo? ker npr z essie, bi bilo zame potrebno dati 1 plat podlaka, 2 plasti laka, 1 plast nadlaka… kadar sem imela tako na debelo namazano se mi je vse spackalo in poškodovalo že med sušenjem… koliko časa pa potem porabite za nohte?

  kateri podlak od essie pa vam je bil najbolj všeč?

  #165629
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Saj ravno to je poanta hitrosušečega nadlaka – vse je tipitopi suho. :D: :lol1:
  Sicer pa pri meni 4 plasti niso nikoli debele – očitno uporabljam precej tanjše lasti kot ti. :think:

  #165630
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Pri meni so 4 plasti čisto običajne, saj redko izpustim podlak. Vse skupaj me zamudi največ 20 minut (skupaj s tem, da nohte tudi običajno razmastim z alkoholom, ki se mora seveda posušiti – izhlapeti), saj mi nadlak zelo hitro posuši vse skupaj. Res lakiranje običajno izvajam zvečer in potem ne delam več kaj dosti. Med posameznimi plastmi tudi ne čakam skoraj nič; nalakiram s podlakom desno roko, grem na levo, nanesem 1. plast laka na desni, potem na levi, mogoče počakam minutko (pa ne vedno), 2. plast na desni itd. Niti pred nananšanjem nadlaka ne čakam. Le po končanem postopku počakam nekaj minutk, preden npr. pospravim vse “lakirne” rekvizite.
  Pa ker je tema Essie: trenutno imam podlak sensitivity base coat, imela sem že fill the gap, oba sta v redu.
  Pa sploh ne gledam na to, da če je lak npr. Essie, morata biti Essie tudi podlak in nadlak.
  Konec mojega romana :lol1: .

  #165631
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Sama se lakiranja lotevam na povsem enak način kot Kristina in tudi nimam nobenih težav s prepočasnim sušenjem nohtov. Uporabljam hitrosušeče nadlake (Essiejev G2G ali Sechev Seche Vite). Si sploh ne predstavljam, da bi imela manj kot štiri plasti na nohtih, če imam nalakirane. Včasih – odvisno od laka – imam celo še kakšno več.

  #165632
  Profile photo of Katja
  Katja
  Član

  Sama pa nikoli ne uporabljam podlaka, pa nimam nobenega problema z obarvanostjo. Vedno je pa zadnji Good to go. To je pa must have. :cheer:

  #165627
  Profile photo of Casandra
  Casandra
  Član

  navadno uporabim tenke plasti laka, ene dve da je enotna barva in potem še nadlak, tega dam včasih mogoče malo več, sploh kadar so kake bleščice vmes, pa mi vseeno vzame ful časa ker čakam vsako plast posebej da se posuši… drugače se mi vse spacka v lisast lak, če ne počakam da je vsaka plast posebej suha… ne vem mogoče imam v osnovi same take lake ki so preslabi, premalo pigmentirani etc…

  imam v mislih nakup nekaj od essie, nisem mislila da mora bit vse od iste firme etc če dam gor essie barvni lak, samo ker ga tako hvalite sem hotla preizkusit..
  raje investiram v hitro sušeči se nadlak kot podlak, tako da me zanima a ima essie kaj takega? ali imate kakšna druga priporočila?

  #165633
  Profile photo of anncheek
  anncheek
  Udeleženec

  Essie good to go je must have! :)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico