Delavnice za doma pripravljeno kozmetiko

Ars Cosmetica Forum SPLOŠNE TEME O KOZMETIKI SPLOŠNE KOZMETIČNE TEME Delavnice za doma pripravljeno kozmetiko

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of rabarbara rabarbara 2 let, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6830
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kozmetična delavnica:
  Delavnica “Kreme od A do Ž” :potion:

  če se bo kdo udeležil, bomo veseli kakšne fotke :photo:

  #165997
  Profile photo of AnaMaria
  AnaMaria
  Udeleženec

  V sredo, 27.avgusta grem na to delavnico. Upam, da bo zanimivo, bom poročala.

  #165998
  Profile photo of AnaMaria
  AnaMaria
  Udeleženec

  Fotke nimam. Lahko pa povem, da je bila delavnica izredno zanimiva in zelooo poučna. Ravno toliko mi je manjkalo, da si bom upala doma narediti kremo zase (mazilo namreč že znam marediti).
  Naredili smo tri kreme, uporabili naravne sestavine: olja in masla, hidrolate in eterična olja. Kreme seveda ni brez emulgatorja in konzervansa. Dobila sem toliko informacij, da bom z nekaj neobhodno potrebne laboratorijske opreme in seveda sestavin naredila kremo po svojih željah in zahtevah. Delavnica je bila zasnovana tako, da smo jo lahko spremljali in razumeli tudi začetniki. Nina se je izjemno trudila, da je razlagala stvari razumljivo. Čisto me je prevzel svet eteričnih olj in hidrolatov. Pravzaprav sedaj poglobljeno razmišljam, kje vse so sintetične dišave in zakaj nas zaradi njih pogosto boli glava. Tako, osnova je padla. Snovi za študiranje, raziskovanje in brskanje je ogromno. Vsem, ki vas veseli naravna kozmetika, takšno delavnico priporočam.
  Ni pa to prva delavnica, ki sem se jo udeležila. Začela sem z zdravilnimi zelišči, macerati, tinkturami…z doma narejenim mehčalcem in tekočim pralnim praškom, pa z milom po hladnem postopku…ko te stvari zagrabijo, te ne spustijo več. ;)

  #165999
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Sliši se zelo zanimivo :thumbsup: Priznam, da tudi mene mika…

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico