Cleanance K vs. Diacneal

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA NEGA OBRAZA Cleanance K vs. Diacneal

Ta tema vsebuje 47 odgovorov, ima 17 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of manuela1986 manuela1986 5 let nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3511
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Cleanance K vsebuje 6% glikolne kisline, 2% mlečne kisline in 0.1% salicilne kisline. Navedene aktivne sestavine (AHA in BHA) imajo keratolitični učinek, odstranijo se celice zgornjega sloja povrhnjice, poveča se delitav celic v bazalnem sloju epidermisa (spodbudi se obnova kože), zmanjša se jakost povezav med korneociti, kar tudi prispeva k zmanjšanemu nastanku aken, komedonov.
  Uporablja se pri mastni koži s srednje izraženimi aknami ali pri občasnih izbruhih aken. Priporočam uporabo zvečer.

  Diacneal vsebuje 6% glikolne kisline (AHA) in 0.1% retinalaldehida- ki spada med retinoide (ki so pogosto vključeni v terapijo aken), normalizira zorenje in luščenje keratinocitov, pomaga pri odpravljanju zaprtih in odprtih komedonov, vendar lahko na začetku terapije povzroči večji izbruh aken, kar pogoste pa so tudi kožne iritacije. Priporočam uporabo zvečer pri terapiji srednjih do malo hujših aken.

  #7069
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Po nekajtedenskem sicer nevsakodnevnem mazanju s Cleanance K (še) nisem dobila pričakovanih rezultatov. V primerjavi z Avonovo anew alternative, ki tudi vsebuje glikolno kislino, sem s slednjo prej dobila bolj opazne rezultate v smislu obnove kože in zmanjšanja nepravilnosti.

  Z Diacnealom pa še nimam izkušenj..

  #7070
  Profile photo of Maestra
  Maestra
  Član

  Jaz že skoraj eno leto uporabljam Diacneal, ki mi je v začetku res v zelo hitrem času bistveno izboljšal kožo. Aken je bilo bistveno manj. Tudi v najobčutljivejših delih meseca. Na začetku pa nisem imela nobenih večjih/dodatnih izbruhov aken. Občutek na koži pa je prav tako prijeten. Hitro se vpije v kožo.

  Pred kratkim pa sem kupila še Cleanance K. Hmm… Nad to kremo pa nisem tako zelo navdušena kot nad Diacnealom. Ni sicer nič pretirano narobe. Občutek na koži je nekoliko manj prijeten kot pri Diacnealu. Meni je pri tej bolj silikonski občutek – ne znam drugače opisati. Tudi doziranje je pri tej težje. Diacneal ima izredno ozek vrat in zaradi tega sem jo imela za pol leta. Tale pa ima dokaj veliko (oz. normalno) odprtino in vidim, da je zato več porabim.

  Glede same razlike v učinkih teh dveh krem pa težko pišem, ker je moja koža trenutno v boljšem stanju kot je bila takrat, ko sem začela uporabljati Diacneal. A imam občutek, da mi je boljša Diacneal tudi po učinku.

  Če se ne motim je Diacneal 30ml in Cleanance K 40ml pakiranje. Obe pa staneta približno enako. Okrog 13-14€.

  #7071
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Meni Cleanance K tudi po nekajtedenski uporabi ni kaj bistveno izboljšal predele, kjer se mi pojavljajo mozolji – opazila sem, da imam tam, kjer se mi naredi kakšne mozolj, po nanosu te kreme še bolj vneto – mogoče, da je zame ta koncentracija AHA in BHA previsoka.

  #7072
  Profile photo of sarchy28
  sarchy28
  Član

  jaz uporabljam eno drugo od avene,in je res super :thumbsup:

  #7073
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Jaz tudi uporabljam oboje. Pri meni sta potrebna oba za dober učinek. :think:

  #7074
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Tudi jaz uporabljam Cleanance K in tudi ne morem poročati o bistvenem izboljšanju. Samo ne uporabljam je vsak večer, ker se mi zdi kar močna in moti me lepljiv občutek na povštru (cela se “prilimam” na povšter).

  Zanima me kako je s temi kislinami in UV zaščito. Ali je nujno čez dan uporabiti UV zaščito, če se s kislinami namažem samo zvečer in si zjutraj obraz sperem s Schellerjem in uporabim dnevno kremo (ki je brez UV zaščite).

  Vprašanje še za sarchy28 – katero kremo od Avene pa ti uporabljaš?

  #7075
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Ja, tudi če uporabljaš samo čez noč (kar je sicer najbolj priporočljivo), je potrebno čez dan uporabit kremo z zaščito. AHA in BHA namreč ponoči naredijo kemični piling (odstranijo zgornje sloje celic epidermisa) in s tem je koža bolj občutljiva za zunanje vplive – tudi če jo zjutraj spereš z obraza..efekt je bil čez noč že narejen.
  Če jo uporabljaš zelo redko, še ni tako problematično – je pa seveda bolj priporočljivo.

  #7076
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  Hvala Nina! :flower2:
  Bom upoštevala! :yes:

  Pa še to bi te vprašala – ali je boljši Diacneal ali Cleanance K, če nimam toliko mozoljev, temveč več ogrcev.

  #7077
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Za ogrce je Cleanance K, Diacneal pa je za vnete mozolje in tudi za ogrce.
  Če se boš slučajno odločila za Diacneal in nimaš velikih težav – ga nanašaj samo na posamezne predele z aknami oz. ogrci.

  #7078
  Profile photo of Tassa
  Tassa
  Član

  :yes:
  TNX :flower2:

  #7079
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  Jaz imam doma še polovico Diacneala…sem ga nehala uporabljat takoj ko sem odkrila učinke SS Lurčija. Sicer mi je pomagal, ampak včasih me je pa kar peklo po obrazu…a to pomeni, da imam preočutljivo kožo za kisline? Ker sicer svoje kože ne bi uvrstila med občutljivo..

  #7080
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Verjetno si res na kisline občutljiva, lahko da ti tudi retinalaldehid ne odgovarja.
  Pekoč občutek na kisline se običajno pojavi na začetku uporabe.

  #7081
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  Jaz sem Diacneal uporabljala kake 2, 3 mesece in je bil ta pekoč občutek čedalje bolj moteč…

  #7082
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Potem je bolje, da si prenahala z uporabo..sploh pa če imaš nadomestilo :)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico