Cepljenje

Ta tema vsebuje 14 odgovorov, ima 7 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Kristina Kristina 4 let, 3 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6667
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  Nekaj zanimivih člankov na temo cepljenja.

  Naj omenim, da naš mali ni cepljen. Kakšen mesec nazaj, smo se morali it zagovarjati na inšpektorat, zakaj smo se tako odločili.
  Naj omenim še to, da je naš mali od vseh otrok kolegic, ki so cepljeni, najbolj zdrav oz. ima na leto najmanj prehladov ali vročin! :)

  http://medicina.finance.si/360369/%281.del%29-Cepiva-za-30-milijard-evrov-iluzij
  http://medicina.finance.si/360497/%282.del%29-Cepiva-za-30-milijard-evrov-iluzij
  http://www.svood.org
  http://www.svood.org/Report_Vaccines%20get%20the%20full%20story_Slovene_translation_may2012.pdf
  http://freeweb.siol.net/dakoren/prof.%20Likar.htm
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov//pubmed/6466264

  #162969
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Timnala kaj ste rekli na inspektoratu?
  Ker jaz isto razmisljam, da ga ne bi dala cepit ampak je potem ful kolobocij okoli tega…
  Pa se moj misli da je cepljenje ok za malega..

  #162970
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  Na svood.org dobiš kup informaciji za take primere. Sama osebno nisem šla zraven, moj se je pa pripravil, prebral še več stvari, se pozanimal pri tistih, ki jih pozna, da nimajo cepljenih otrok in vse to povedal. Sploh pa ni nekih kolobocij, edino zdravnik te pač mora prijaviti, če zavračaš obvezno cepljenje.
  Se pa potem pravno lahko stvari zavlečejo …

  Še celotna knjiga:
  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxpbHV6aWplb2NlcGl2aWh8Z3g6MmNmOGFjNzVhMmRlMWQ2OQ&pli=1

  #162972
  Profile photo of Plain Jane
  Plain Jane
  Član

  Izgleda je vedno več staršev ozaveščenih. :thumbsup:

  Jaz sem v 3. letniku gimnazije kot polnoletna na sistematskem pregledu zavrnila cepljenje proti tetanusu pa me je prijavila. :lol1: Nobenega bav bava, tam so bili ful prijazni (nobenega pridiganja, nesramnosti ipd.), sem samo vse lepo razložila. No, od tega je že več let pa sem šele nekje pol leta nazaj dobila odločbo, da se postopek ustavi oz. razveljavi (nekaj v tem smislu).

  #162973
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Jaz sem se odlocila da bomo odlasali, oz zaprosili za odlog. Mali je alergik in hipertonik in ne rabim se enenskrbi vec.
  Je pa res mi to cisto tezka tema, ker vsak pravi svoje in sem tudi zbolela zaradi sekiranja. Tak da… smo se odlocili.

  Ali katera ve, koliko znasa zagrozena denarna kazen?

  #162971
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  tigica, kakšnih 14 dni nazaj sem bila na predavanju od svooda, kako postopat in ja odlog ti je trenutno najboljša opcija, sploh če je mali alergik, ti ga ne smejo cepiti oz. imaš dovolj dober razlog za odlog. Odlašaj dokler je možno. Denarna kazen se izvaja šele potem, ko je pravnomočno na sodišču, da moraš otroka cepiti. Skratka odlašaj kolikor je možno in vse naredi pisno. Napiši pediatru zakaj odlašaš (ne odklanjaš) cepljenje in da želiš njegov odgovor pisno na ta in ta naslov. Nadalje mu napiši naj ti pove stranske učinke in učinkovine v cepivih, spet pisno itd. Da imaš potem črno na belem, če pride do postopka. Mi tega žal prej nismo vedeli …

  #162974
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Tule lahko podpišete peticijo :yes: .

  #162975
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Timnala hvala!
  A mislis da pediater ne bo nic cudno gledal ce pridem s tem do njega na sistematski?
  A more podpisat, da je prebral?

  #162976
  Profile photo of Divine
  Divine
  Udeleženec

  Jaz osebno zagovarjam cepljenje… in če po pravici povem, bi me bilo strah, da bi ga svojemu otroku odklonila.

  Ne vem zakaj tolikšen strah okrog tega… v moji generaciji so bili vsi otroci cepljeni in danes nikomur nič me manjka in nihče ni utrpel posebne bolezni, ki bi jo povzročilo ravno cepljenje. Mene osebno bi pekla vest, če bi moj otrok kasneje v življenju utrpel kakšno bolezen ali resno obliko virusa, saj bi se ves čas spraševala, če bi bila bolezen preprečena, če bi bil cepljen. Pač tista vprašanja: “kaj če”.

  Da cepiva tako zelo škodijo je za moje pojme malce iz trte izvito. Brez znanstvenih dognanj in brez resnih študij. Zaradi cepiva obstajajo seveda alergične reakcije, ki se nekaterim ljudem pojavijo, vendar je to povsem druga stvar in se jo na zelo enostaven način omili.

  Zavedati se je treba, da se cepiva uporabljajo proti zelo resnim virusom, ki lahko v nasprotnem primeru izzovejo resne bolezni. Kakšen komentar bi imeli starši, ko bi njihov otrok zbolel za paralizo? Bi takrat prav tako zagovarjali necepljenje?

  Črne koze so se izkoreninile prav zaradi obveznega cepljenja. Pa tisto cepivo takrat je bilo baje res slabo.

  Saj verjamem, da se v cepivih uporabljajo snovi, ki so telesu nevarne. Ampak prav tako je nevarno, če otrok zboli za oslovskih kašljem, ošpicami, škrlatinko itd. To so hudo nalezljive bolezni in nekateri otroci tega žal ne prenesejo zaradi prirojene oslabelosti oz. slabega imunskega sistema. V tem primeru bi bilo vsekakor boljše, če bi sprejel tisti “strup” v cepivu – v zameno, da bi pač preživel. Nekatere bolezni so pač zelo nevarne, zato je hitra reakcija na mestu, četudi se zaradi tega ustvari nekoliko panike. Predstavljajte si, da bi se po Sloveniji razširila kaka Ebola?!

  Nekateri virusi so med seboj precej podobni – če si cepljen proti kakim 10 gripam, boš enajsto, ki jo boš staknil, ker zanjo ne boš cepljen, zelo verjetno prebolel dosti lažje kot nekdo, ki se nikoli ne cepi.

  Jaz osebno sem bila cepljena, pa zaradi tega nimam nobenih zdravstvenih izpadov, nisem pohabljena, moji možgani niso napol razviti zaradi zatekanja in tudi umirala nisem za črnimi kozami.

  Treba se je vprašati, kaj je bolj nevarno: to, da bi moj otrok po cepivu utrpel 39′ vročine… ali da bi zaradi necepljenja celo življenje bil dovzet za razne okužbe, viruse itd. Jaz osebno bi se raje odločila za tisto prvo tveganje.

  #162977
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Jaz bom pa takole rekla: nimam svojih otrok in ne vem, kako bi dojemala cepljenje, ko bi morala sama cepiti svoje otroke.

  Dejstvo pa je, da si vsi starši, ki se v današnjem svetu odločijo za necepljenje otrok, to lahko privoščijo zgolj zato, ker so precepljene cele generacije. Bojim se, da bodo posledice necepljenja enkrat, ko širše okolje ne bo več precepljeno, in tudi zaradi globalizacije sveta lahko katastrofalne, sploh ker bo zaradi biomedicinskega in kemičnega inženiringa slabo precepljeno populacijo bistveno lažje in manj opazno zmanipulirati.

  Še enkrat, ne vem, kako se bom ali bi se opredelila do cepljenja svojih otrok, vseeno pa se moramo vsi zavedati, da se necepljeni otroci šlepajo na račun cepljenih. S tega vidika mi je poteza staršev, ki se ne odločijo za cepljenje svojih otrok, totalno sebična.

  Res je tudi, da se večinoma posledic cepljenja niti ne zavedamo, saj se slabe stvari vedno in povsod zelo učinkovito skrivajo :no:

  Big brother že ve, kaj mora gledati in kaj pred nami pridno skrivati :lol1:

  Mislim, da se je na tem področju zelo težko, morda tudi nespametno, opredeliti za črno ali belo, žal nam nekih 50 odtenkov sive vmes ni omogočenih ….

  #162978
  Profile photo of timnala
  timnala
  Udeleženec

  Samo to bom rekla, da te cepivo ne naredi imunega, ampak si kao zaščiten 5 – 10 let … pol pa razmišljajte naprej :wink1:

  #162979
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Punce, saj vas razumem. Dokler nisem imela otroka mi je bilo prav vseeno za to cepljenje. Ampak ko se moras odlociti za svojega otroka, ker jasno sam se ne sprejema odlocitev – vedno gledas da se odlocas v njegovo najboljse glede na vse informacije ki jih imas.

  In v nasi skupini Julijk (zenske, ki smo julija imele PDP) jih je veliko dalo cepiti in nekaj se jih se odloca. In verjemite, da prav nobeni ni lahko. Tudi tiste, ki zagovarjajo cepivo, samo drzijo pesti, da bo z otrokom vse OK in da bo lepo prezivel to cepljenje.

  Jaz se pac v debato kako in zakaj ne bom spuscala, ker nima smisla.

  V koncni fazi se vsak odloca sam in upa, da se bo dobro odlocil.

  #162980
  Profile photo of mademoiselleT
  mademoiselleT
  Udeleženec

  Se popolnoma strinjam, da ima vsak pravico odločati po svoji vesti. In tudi sama ne vem, kako bi se/se bom odločila, ko bom enkrat imela svoje otroke.
  Se pa hkrati tudi popolnoma strinjam s tem, kar je Saša zapisala, še posebej ta stavek:
  @Saša wrote:

  Dejstvo pa je, da si vsi starši, ki se v današnjem svetu odločijo za necepljenje otrok, to lahko privoščijo zgolj zato, ker so precepljene cele generacije.

  To je zagotovo zelo težka odločitev – kakršna koli že je, želim, da bo najboljša za malčke. :chair:

  #162981
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Itak se spuščati v debato o tej temi nima smisla. Nihče od nas ni strokovnjak na tem področju, nihče od nas ne more zagotovo vedeti, da so analize, na katerih sta osnovana tabora ZA in PROTI res resnične in podatki dejanski.

  #162982
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Se povsem strinjam, Saša. prdvsem pa s tistim tvojim delom, ki ga je citirala mademoiselleT.
  In Priznam, da takrat, ko sem imela majhne otroke, sploh nisem o tem razmišljala in verjetno tudi ostali starši ne (res je bilo to pred malo več in malo manj kot 30 leti :wink1: ).
  Zavedati se vseeno moramo tudi tega, da se jee z množičnim precepljenjem generacij (skoraj) izkoreninila marsikatera včasih smrtna bolezen.
  Sicer pa – kako naj bom pametna, če si pa še strokovnjaki niso edini in tudi različne raziskave nasprotujoče druga drugi :confused: .

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico