Bolečine v podplatu

Ars Cosmetica Forum OSTALO ZDRAVJE IN PREHRANSKA DOPOLNILA Bolečine v podplatu

Ta tema vsebuje 2 odgovora, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of rabarbara rabarbara 4 let nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6805
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Zadnji mesec ali dva v desnem podplatu čutim tako “zategujočo” bolečino od prvih dveh prstov, naprej preko blazinice in proti loku podplata. Zdaj sem dobila napotnico za UZ, kjer pa sem lahko na vrsti šele aprila. Zdravnica mi je priporočila počitek, masažo s protibolečinskimi kremami in tablete proti bolečinam. Meni pa je največji problem biti pri miru in ne it v hribe :ermm:

  Zdaj, če bi vedela, da ni nič poškodovano – natrgano ali kaj podobnega, pač sprejmeš bolečino, pa vseeno greš. Ne bi pa si rada kakšnih dodatnih poškodb povzročala.

  Zanima me, če je že katera imela kdaj kaj podobnega… In kaj je bilo v vašem primeru?

  #165848
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Hej, a imaš slučajno tole: KLIK.

  Kakor koli že, meni se sliši kot vnetje nekega tkiva na stopalu in v tem primeru je mirovanje ključnega pomena. Mogoče si zasledila, a v 2011 sem imela kar dvakrat vneto ahilovo tetivo rano zaradi nezmožnosti mirovanja. Posledice čutim še danes :ermm:

  Pri vnetjih je problem to, da bolj ko obremenjujemo vneto zadevo, večja možnost je, da pride to trajnih poškodb, zabrazgotinjenj ipd. Morda ti svetujem obisk tekaškega foruma (če to ni reklama), tam je kar nekaj debat na temo vnetij stopalnih struktur.

  BTW, dober fizioterapevt (po vsej verjetnosti samoplačniški, lahko ti tudi eno svetujem, a je trenutno precej zasedena) ti bo hitro pomagal. Terapija z UZ največkrat ne pomaga oz. je blažev žegen, sploh če ne miruješ, to terapijo ti itak napišejo pri fiziatru, potem ko opraviš diadnostični UZ, na katerega si najbrž napotena aprila.

  Sama sem šla na diagnostični UZ v Stično, k dr. Mojci Van Midden, samoplačniško seveda. Sem bila na vrsti takoj in sem vsaj vedela, pri čem sem. Da bi morala 3 mesece čakati na diagnozo, se mi ravno zmeša. :mistake:

  Oprosti, ker zvenim tako črnogleda, ampak vem, kakšna nočna mora je to, hkrati pa itak vsi mislimo, da saj, če ni poškodba, potem ni nič hudega, če stopalo / nogo še naprej obremenjujemo. Vendar ne smeš pozabiti, da se tudi vnetje tretira kot poškodba.

  #165849
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Saša, hvala za izčrpen odgovor – sem upala, da se boš kaj oglasila :)

  Sem že tudi jaz pomislila na isto – plantarni fasiitis, ko sem brskala po spletu… Bom pa še pobrskala po tekaških forumih.

  Zdaj tudi sama iščem hitrejšo, samoplačniško možnost…

  Huh, bom poskusila kar se da mirovat.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico