Bolečine v mišicah

Ars Cosmetica Forum OSTALO ŠPORT IN REKREACIJA Bolečine v mišicah

Ta tema vsebuje 4 odgovori, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Sasa Sasa 4 let, 6 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6522
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  @okarina wrote:

  Še eno zdravstveno vprašanje – kako ločiti med nategnjeno mišico in navadnim nabiranjem mlečne kisline?
  Nikakor si ne pridem gor, katero sem si pridelala, podforum Šport pa nima ničesar o tem.

  @Saša wrote:

  Nategnjena mišica boli drugače kot musklfiber in predvsem dlje :)

  Ne vem, kako ti opisati, ampak musklfiber je prijetna bolečina, taka utrujena mišica, meni musklfiber ni nikoli odveč bolečina in mi je kul občutek (kar je itak, če vprašaš rekreativce, vsem :)) ), poleg tega se začnejo mišice oglašati vsaj 12 ur po napornem treningu (npr. zvečer treniraš, ponoči spiš, čez dan pa veliko sediš … vsakič, ko naslednji dan vstaneš, te bolj muči musklfiber :)) ), še pogostoje tam do cca 24 ur in ga (musklfiber) npr. z nekim “kontra” športom spucaš (iztek, kolo, …), najkasneje v 36 urah pa izzveni (razen seveda, če je tako hud, da se mišica vname, ampak potem traja cca tri do štiri dni).

  Nategnjena mišica pa boli čisto drugače, poleg tega se začne oglašati takoj, ko se mišica ohladi, če ne že prej. Običajno je tudi bolečina na točki, ko si mišico nategneš (no, morda še bolj, ko si jo natrgaš), zelo izrazita in ekzaktno določljiva. Nategnjena mišica boli, če ne saniraš pravilno, tudi po 3 tedne ali več.-

  Je pa treba ločiti med nategnjeno mišico, natrgano mišico in vnetim narastiščem mišice. Če poveš kaj več, ti kaj lažje morda pomagamo :)

  #160341
  Profile photo of okarina
  okarina
  Član

  Je zadnja stegnska mišica, ki boli samo vsakič, ko na desni nogi prenesem vso težo na nogo pri hoji. Se pravi vedno ob hoji. Leva me ne boli, pripisala bi jo lahko teku v hrib(ček) ali pa nerodni rotaciji pri vaji obešanja perila (počep, kjer se z roko dotakneš tal desno in levo od nog). Se pa ne spomnim, da bi me zabolelo pri vadbi. Po večerni vadbi grem takoj spat, če se ni razbolelo med spanjem, bi rekla, da je zakasnela bolečina.

  Ne vidim pa, če je kakšna oteklina. Danes sem testno naredila nekaj vaj, jutranji tek pa čisto izpustila. Blaga bolečina je bila samo pri hulahopu in teh počepih na desno stran. Sklece, vaje za zadnjico, držanje položaja za sklece, kameleon in vaja za notranji del stegen niso bili boleči.

  Si bom pogledala te tri vrste poškod, najlepša hvala za pomoč. :flower2:

  #160342
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Sicer ne vem, kje točno te boli v stegnu, je mesto bolečine točno določljivo, bolečina izžareva, je sevajoča, …

  Mislim pa, da tole ni musklfiber. Sicer mene tale opis mene malce spomni na “piriformis sindrom”, ki mene spomni na svoj obstoj vsakič, ko po teku v klanec ne raztegnem ritnih mišic. Začne boleti, ko se ohladim in se potem razvije v bolj konkretno bolečino. Ljudje jo dojemamo ful različno. Ene boli samo od riti do stegna, enim seva v meča, enim vse od riti do gležnja, …

  Piriformis je mala mišica v riti in ko je zatečena, pritiska na tisti živec, ki povzroča bolečino pri išijasu. Tudi bolečina je pri številnih podobna, je pa pri meni trajalo kar nekaj časa, da smo pogruntali, kje je problem, ker se je vse skupaj začelo z vnetjem ahilove tetive, se selilo v meča in nato v desno stegno zadaj, se šele čez dolgo časa pokazalo kot sevajoča bolečina iz riti.

  Tukaj si lahko prebereš več (upam, da je povezava dovoljena). Jaz ga raztegujem STOJE, je pa isto vajo možno narediti leže ali sede, mi je pa ta izvedba najbolj priročna ravno zato, ker po teku, ko je mišica še topla, največkrat nimam kam leči. Vaj za raztezanje je sicer na netu ogromno.

  Zdaj sem sicer odgovarjala čisto na pamet, ker ne vem točno, kje te stegenska mišica boli, bo pa mogoče komu drugemu tole prav prišlo :)

  #160343
  Profile photo of okarina
  okarina
  Član

  Hmm,mesto mišice na skice je videti sumljivo na podobnem mestu. Imam slabo prostorsko predstavo :) Bom raje pregledala še sheme z več narisanimi mišicami, da se popolnoma prepričam.
  Se pa konča ta bolečina kakšnih 15 cm dol po stegnih, nikakor ne po celi dolžni, širi pa se skupaj s prenosom teže. Če pritiskam z roko na te dele, pa ne čutim ničesar, samo med hojo.

  Ne boli nič bolj od muskfibra, ampak nekaj se mi ni zdelo prav. Sem šla po logiki, da če se ne jočeš kot dež od bolečin, potem verjetno ni resno. Glede na to, kako dolgo zdržim z zobobolom, stopnja bolečine ni mera, nisem občutljiva.

  Danes sem peljala nožice na jutranji sprehod in lahkoten 5 min tek, med tekom je bolelo isto kot pri hoji.
  Ali je bolje popolnoma prekiniti z vadbo ali še lahko vtaknem počasen tek po ravnem? Me je že kar groza, da ne bi smela ničesar. Sem pred kratkim menjala tekaške copate (na bolj kvalitetne), ampak dvomim, da so kaj krivi.

  #160344
  Profile photo of Sasa
  Sasa
  Udeleženec

  Če je slučajno res piriformis sindrom, malo poglej po netu, če samo sumiš, potem bi jaz na tvoje mestu šla na pregled h kakšnemu fizioterapevtu … ta prav te bo samo pritisnil na tisto točko v riti, pa te bo zabolelo kot hudič. V bistvu je potem potrebno razbiti vozel, potem pa pridno raztegovati.

  Jaz tudi dolgo časa nisem polagala posebne pozornosti tej topi bolečini, sem si pač mislila, da sem utrujena od treninga. Pa je bilo čedalje huje, dokler se mi v bistvu niso zaradi prenosa teže pri stopanju na tla (npr. pri teku) začele druge težave, ki sem jih navedla že zgoraj.

  Lahko pa sploh ni to to …

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico