Aparati za čiščenje obraza in t.i. HOME FACIAL

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA NEGA OBRAZA Aparati za čiščenje obraza in t.i. HOME FACIAL

Ta tema vsebuje 20 odgovorov, ima 9 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 1 leto, 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #6993
  Profile photo of Beautylea
  Beautylea
  Član

  NOVA oblika čiščenja obraza!?

  Torej, na kratko: namesto da se dogovarjamo za termine pri kozmetičarki in preležimo tam ure in ure, si lahko take in podobne aparate nabavimo kar sami in doma naredimo svojo nego.

  Zakaj pa ne?

  Trenutno sem še v fazi raziskovanja ker te ščetke mislim, da nimamo še v prosti prodaji v naši deželi…pa še finančno ni najbolj poceni.

  Na netu sem pregledala nekaj video nasvetov o uporabi take ščetke. Prosim za mnenja, komentarje…priporočila.

  Navodilo:
  Podobno deluje kot električna ščetka za zobe, nanesemo nekaj gela za čiščenje in krožimo po obrazu dokler senzor ne opozori s piskom. To naj bi trajalo minuto…

  Zelo površno pišem, saj sem še na začetku in me zanima če kdo ve o tem kaj več?

  Na ameriških straneh so punce navdušene nad takimi izdelki, imenujejo kot home facial ali facial at home…pobrskajte.:) seveda, tukaj je potem še cela vrsta mask in čistil in domačih receptov za nego in čiščenje….to vse imenujejo HOME FACIAL.

  Največkrat je v uporabi ščetka znamke: Clairisonic mia1 in 2 in potem še aparat personal microderm aparat za dermabrazijo PMD-aparat-ta je za zapiranje por?, popravite me če sem narobe napisala…

  Torej to naj bi bila tema o vseh aparatih za nego obraza, karkoli uporabljate in če ste imeli opravka s takimi in podobnimi aparati prosim za mnenja…

  In priporočila :yes:

  #168892
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Sem ravno včeraj o tem razmišljala, ko sem gledala neko poceni varianto ščetke v Hoferju. Po pravici povedano nekak ne verjamem v to obliko čiščenja, torej da da neke hudo dobre rezultate v primeru, da redno v negi obraza uporabljaš kisline, saj imajo le-te luščilen efekt. Mogoče se motim in me lahko prepričate v nasprotno. :yes:

  #168893
  Profile photo of Limonca
  Limonca
  Član

  ‘Jaz uporabljam Olaz Regenerist ščetko za obraz,
  lahko si pogledate oceno tukaj:
  http://beautyofalemon.blogspot.com/2014/09/review-olaz-regenerist-face-brush.html

  Sama sem res zadovoljna ! :) Čeprav ni isto ko Clarisonic, ki pulzira..ta navadna ščetka se vrti :)
  Kupljena pa je bila v Müllerju .. v DM je nimajo..cena: 28.95€ ..zaenkrat je še najcenejša izmed teh drogerijskih. Baterije mi pa že 4 mesece držijo in naj bi še dlje…škoda je edino, da se ne polni na elektriko, sam če tak dobro baterije zdržijo me res ne moti :)

  #168894
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Sem ravno danes napisala oceno o Clarisonic Mia 2, tako da se ne bom preveč ponavaljala.
  Mene bi cenejše različice prepričale samo, če bi imela možnost pod mikroskopom pogledat kaj naredijo koži. Philipsova recimo ni sonična, a se mi je zdela kar precej mehka. Največ upov polagam sicer v LUXE krtačko. Če je kaj upanja za super občutljivo kožo glede vsakodnevne uporabe, je to to. Mogoče je prekrvavitev ali pa res nežen piling, ampak izgled kože je pri meni občutno drugačen. :yes:

  #168895
  Profile photo of mademoiselleT
  mademoiselleT
  Udeleženec

  @gejba: a uporabljaš tudi kisline? Me zanima kako deluje kombinacija oz. ali je potem preveč “pilinga”? :think:

  #168896
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Tudi, vendar samo od cirka novembra do februarja.
  Ni isti učinek – pri Clarisonicu je bolj gladka koža, MU veliko lepše sede … Ne morem uporabljat močnejših kislin, lekarniške pa očitno pri meni zmanjšajo luščenje kože in delno očistijo pore, a ne toliko kot Clarisonic.
  Mogoče bi bil primerljiv učinek, če bi imela močnejše kisline, a pri meni ponavadi že druge ostale sestavine začnejo povzročat kaos in sem res imela vsega zadosti. :thoughtful:

  #168897
  Profile photo of Limonca
  Limonca
  Član

  No morem še omenit, da Olaz ščetka mogoče ni dobra za občutljivo kožo…Če imate bolj nezahtevno, mastno kožo pa definitivno priporočam, ker sem tudi sama vidla majhne rezultate in sem pač zadovoljna :) Res pa je, da je vsaka koža malo drugačna in vsaka punca ima malo drugačne izkušnje :)

  #168898
  Profile photo of tigica
  tigica
  Udeleženec

  Ah joj, bom najprej probala z AHA kislinamii in potem če bo kriza pa hopa na clarisonic. Očitno je nekaj na temu, ker ga vsi tako hvalijo.
  Samo je draaaag :(.

  #168899
  Profile photo of purple_rain
  purple_rain
  Udeleženec

  Samo tole bi dodala: v tistih zadnjih DMovih bonih je ena takale ščetka na voljo: Braun Face 831 (nič ne vem o njej; samo to, da pač je :lol1:)

  #168900
  Profile photo of Limonca
  Limonca
  Član

  Tista tudi zgleda mamljiva ja.. Ampak še enkrat, jaz sem s svojo poceni zadovoljna :3
  Sem pa velikorat vidla, da ima mogoče Philips ali Braun v pakiranju, ko kupiš depilator, še zraven majhno ščetko za obraz :)

  #168901
  Profile photo of Beautylea
  Beautylea
  Član

  Punce ste mi dali lušte da si res nabavim eno tako ščetko….po moje bo glih neka pocenska varianta… ampak pomembno je da opravi svojo nalogo: očisti temeljiteje kot prsti!:)

  Še delite izkušnje, dobrodošlo, vse kar veste tudi o PMD-mikrodermabrazija aparatu, naj bi zapirala pore… ampak se treba lotit pravilno drugače lahko pusti brazgotine!

  #168902
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Priznam, da meni tudi. Podatek o čistejših in ožjih porah je vsekakor spodbuden.

  #168903
  Profile photo of mademoiselleT
  mademoiselleT
  Udeleženec

  Hvala za odg. gejba! :flower2:
  Js si predstavljam, da zame verjetno ne bi bila (ali pa se “tolažim” s tem :lol1: ), ker imam kar precej občutljivo kožo in bi mi verjetno vsakodnevna uporaba clarisonica precej razdražila kožo. Tako, da bom ostala kar pri kislinah in občasnem čiščenju/pilingu z cleansing cloth.

  #168904
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Luxe krtača bi znala biti vsakodnegna za nas obcutljivce. Bokm poročala čez nekaj tednov.

  #168905
  Profile photo of Beautylea
  Beautylea
  Član

  No pa sem nabavila svojo 1.krtačko za čiščenje.

  Zaenkrat zadovoljna, obraz še v teku navajanja in vse kaže, da brez krtačke več ne bo šlo. :yes:

  vir: internet

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico