Antioksidanti

Ta tema vsebuje 21 odgovorov, ima 11 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of LiiLii LiiLii 4 let, 9 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3597
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Antioksidanti v kozmetiki so zelo priporočljivi, reagirajo s prostimi radikali (ki uničujejo celični material in pripomorejo k staranju kože) in pomembno vplivajo na upočasnitev staranja in zaščito celic pred poškodbami.

  V kozmetičnem izdelku velikokrat najdemo obilico različnih antioksidantov, za katere ne vemo, kako bodo medsebojno delovali- v sami kremi in po alikaciji na kožo.
  V formulacijah kozmetičnih izdelkov določene kombinacije antioksidantov delujejo sinergistično (določene sestavine, ki same niso antioksidanti, prav tako delujejo sinergistično z antioksidanti)- vendar če so koncentracije antioksidantov presežene, če niso v pravem razmerju in niso izbrane prave kombinacije, lahko pride do obratnega prooksidativnega učinka, zmanjša se antioksidantni učinek.

  Ker za ugotavljanje antioksidantnih lastnosti kozmetičnih izdelkov ni enotnih testov, lahko vsako kozmetično podjetje samo izvede sebi najbolj ugoden test.

  Primer neodvisnega in vitro testa, ki je preverjal antioksidativne sposobnosti krem za obraz je pokazal boljše rezultate pri kremah, ki so vsebovale manj različnih antioksidantov.
  Najboljše rezultate so dobili pri kremi, ki je vsebovala vitamina C in E.
  Slabše pa se je odrezala krema, ki je vsebovala vitamina C in E, Q10, ginko bilobo, resveratrol in še nekaj drugih rastlinskih izvlečkov (čeprav so vsak zase učinkoviti antioksidanti).

  #23862
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  Nina, a imaš kak pameten spisek antioksidantov?

  #23863
  Profile photo of Ella
  Ella
  Član

  Najbolj pomembni bi naj bili polifenoli, pa vitamini E, D, C, A, F…

  #23864
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  predvsem me zanima, katere naravne oz. organske sestavine so antioksidanti…

  #23865
  Profile photo of Ella
  Ella
  Član

  Nati, kolikor vem,, so to Vitamini A, C, E, flavonoidi (to je v bistvu iz vsega rdečega sadja in zelenjave), karotenoidi (oranžno, rdeče in zeleno sadje in zelenjava), izoflavoni… Aja, pa koencim Q – 10 tudi…pa saj jih je še več, za te vem, ker jih ima tudi GNLD…jih tudi sama jemljem

  #23861
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Nati – to maš verjetno v mislih spisek rastlinskih izvlečkov, ki imajo antioksidantno delovanje?…

  Recimo ginko biloba, izvlečki grozdja…samo bi INCI imena bolj prav prišla a ne :))
  Pri teh sestavinah bi bilo fajn, da potem tudi napišemo kaj je v teh izvlečkih antioksidant.
  Je pa običajno bolje, da se sestavina, ki ima antioksidantno delovanje, napiše posebej…en primer: lahko se napiše samo izveček grozdja…lahko pa se napiše resveratrol. In če je napisan samo izvleček ne veš, a je ta izvleček dovolj kvaliteten, da res vsebuje kaj teh spojin ali ne – razen če posebej vprašaš proizvajalca, če ti lahko sporoči to informacijo.

  #23866
  Profile photo of Nati
  Nati
  Udeleženec

  @nina wrote:

  Nati – to maš verjetno v mislih spisek rastlinskih izvlečkov, ki imajo antioksidantno delovanje?…

  točno to sem imela v mislih :yes:
  bom še jaz poskusila kaj poiskat – INCI imena bi res prišla najbolj prav :yes:

  #23867
  Profile photo of bigb
  bigb
  Član

  Sporočilo je zbrisano – preberite si pravila foruma. Pri vaših sporočilih je šlo za 2 izdelka iste znamke, ki sta bila posredno oglaševana v dveh sporočilih. Če želite oglaševati, dobite informacije na: ars.cosmetica@gmail.com
  Administrator

  #23868
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Kakšne pa so kaj še druge sestavine tega izdelka?

  #23869
  Profile photo of bigb
  bigb
  Član

  Ker nocem krsiti pravil sedaj ne vem kaksno informacijo lahko podam. Bom pocakal na odgovor Nine.

  Naj samo pohvalim forum, Nina se res spozna na te zadeve.

  #23870
  Profile photo of Lyra
  Lyra
  Član

  Mislim da lahko napišeš popoln seznam sestavin :yes:

  #23871
  Profile photo of rabarbara
  rabarbara
  Udeleženec

  Ne, saj če napišeš sestavine, da se malo pokomentirajo je po moje tudi o.k.
  Malo je bil čuden način priporočanja nečesa – je dišalo po reklami. Tudi me govorimo o znamkah, vendar v smislu, katere uporabljamo in zakaj, kako učinkujejo pri nas določeni izdelki, kateri nam ne ustrezajo, katere si želimo poskusit ipd.

  #23872
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Ja, gre se bolj za način podajanja informacij in pa količine teh info – če gre za info o eni stvari od ene firme/uvoznika, to ni problem…ampak ponavadi se potem ne ustavi tukaj. Je pa to čisto drugače pri članih, ki so neodvisni, ker takšni pišejo in sodelujejo po vseh temah..opazi se, da je namen drugačen.
  Mogoče kdaj zgleda grobo, ker se takšni posti pobrišejo, ampak nek sistem je bilo potrebno vzpostaviti – če nekateri vprašajo za dovoljenje, da se o njihovih izdelkih odpirajo teme in so zato tudi pripravljeni plačat, je tudi do njih fer, da se pravil držimo. Spletna stran je privat last in s pravili foruma bi radi dobro krmarili med nekim poštenim oglaševanjem/sodelovanjem z znamkami in med podajanjem neodvisnih informacij.

  #23873
  Profile photo of bigb
  bigb
  Član

  Pozdrav. To kar jaz uporabljam ni krema ampak prehransko dopolnilo. Priporocala mi ga je kolegica, ker je sportnica, velik hodi v hribe in je rekla da ji da dodatno energijo. Je sicer kar drago ampak pri meni se je kar hiter pokazal ucinek, redna prebava, bolj sem zbran pa se shujsal sem. V tem paketu je zapakirana posebej papaja v prahu, jo das kar v uste pa se raztopi, zraven pa se 20 takih temnih kapsul antioksidantov. Kolk jaz razumem je v eni kapsuli( berem dol iz embalaze) polno polifenolov, lutein, Q10, ekstrakt grozdja, granatnega jabolka tam okrog 10 antioksidantov.
  Sej pravim kr deluje, sam je bolj draga zadeva…..

  #23874
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico