Ameriški slamnik

Ta tema vsebuje 2 odgovora, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of Nina Nina 7 let, 3 mesecev nazaj.

  • Avtor
    Prispevki
  • #4431
    Profile photo of snezka
    snezka
    Član

    Nekaj časa nazaj je osebna zdravnica omenila, da naj bi bil ameriški slamnik dober za kožo. Opazila sem ga že tudi med sestavinami v nekaterih kremicah. Je kaj na tem, bi ga bilo pametno nanašat na kožo obraza? Nina ti je kaj znano?

    #96261
    Profile photo of Morena
    Morena
    Udeleženec

    Jaz sem našla tole:

    Echinacea ali ameriški slamnik (Echinacea purpurea) je po vsem svetu znana rastlina, ki spodbuja imunski sistem, pomaga pa tudi pri celjenju ran in regeneraciji kože.

    vir

    One of the earliest studies of the effects of echinacea on the skin was conducted 20 years ago using E. angustifolia. An extract of the roots displayed sufficient anti-inflammatory activity to warrant inclusion in cosmetic formulations.

    vir

    No ja, pri nas imamo ameriški slamnik na vrtu za okras, čmrlji ga imajo precej radi :lol1:

    #96262
    Profile photo of Nina
    Nina
    Upravitelj

    Ameriški slamnik v kozmetičnih izdelkih deluje predvsem protivnetno, pomaga tudi pri celjenju manjših ranic – uporablja se pri izdelkih za občutljivo kožo, za pomiritev, tudi pri aknah.
    Od kvalitete izvlečka in izdelka je pa potem odvisno, koliko učinka bo od njega..

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico