100% Pure

Ta tema vsebuje 35 odgovorov, ima 14 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of nikapika nikapika 5 let nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #3920
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Zadnje čase sem navdušena nad naravno kozmetiko 100% Pure. Uporabljam Kremo za obraz proti staranju z Acai jagodami (organic acai berry antioxidant facial cream), 59 m, cena je 32 €l.
  Sestava:
  Organic White Tea1, Organic Rose Hyrdorol1, Extract of Organic Calendula1, Organic Chamomile1, Organic Blackberry2, Organic Blueberry2, Organic Pomegranate2 and Organic Acai Berry3, Organic Acai Berry Oil, Organic Pomegranate Oil1, Organic Beeswax3, Organic Avocado Butter1, Organic Cacao Butter1, Extracts of Organic Rosemary3, Organic Thyme3, Organic Oregano3, Organic Goldenseal4, Organic Cinnamon3, Organic Lavender3, Cucumber Juice, Vitamin C (ascorbyl palmitate), Vitamin E (a-tocopherol), Citric Acid, Witch Hasel, Japanese Honeysuckle Extract

  1 certified organic by Oregon Tilth Certified Organic
  2 certified organic by Organic Certifiers
  3 certified organic by QAI
  4 ertified organic by Maryland Department of Agriculture

  Krema je dokaj hranilna, vendar se hitro vpije v kožo. Občutek na je prijeten in moji normalni do suhi zreli koži ta krema zelo ustreza. Ne povzroča mašenja por, kar se mi včasih dogaja – po nosu in bradi. Kremo je treba porabiti v 6 mesecih.

  Imela sem tudi vzorček tele kreme, ki pa bo bolj primerna za toplejši čas:
  100% Pure Hranljiva krema iz granatnega jabolka s SPF20 (59 ml), cena 26 €
  Sestava:
  Organic White Tea, Organic Pomegranate Oil, Vitamin E (a-tocopherol), Chamomile and Lavender wax, extracts of Rosemary, Oregano, Thyme,Grapefruit Seed, Golden Seal in Cinnamon ter 12% Titanium Dioxide, 6% Zinc

  Ta je nekoliko lažja, sama jo bom prav gotovo uporabljala spomladi in čez poletje – tudi zaradi UV zaščite.

  Za testiranje imam še tole: 100% Pure Krema proti gubam za oči z Acai jagodami (29 ml), cena 25 €.
  Sestava:
  Organic White Tea, Organic Cucumber Juice, Organic Rose Hydrosol, Extracts of Organic Calendula, Organic Chamomile, Organic Blackberry, Organic Blueberry, Organic Pomegranate and Organic Acai Berry, Vitamin C (ascorbyl palmitate), Vitamin E (a-tocopherol), Organic Acai Berry Oil, Organic Pomegranate Oil, Beeswax, Organic Avocado Butter, Organic Cocoa Butter, Extracts of Rosemary, Thyme, Oregano, Golden Seal, Cinnamon and Lavender

  Nina, prosim za tvoj strokovni komentar. Hvala :flower2: .

  #49153
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Mene moti pomanjkanje konzervansov. Torej nič novega. :lol1:

  Moje vprašanje grem pa postavit v ustrezno temo, da ne zaidem spet OT. :blush1:

  #49154
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kremo za obraz proti staranju z Acai jagodami – sestavinsko je krema uredu, upam, da je vsaj embalaža z majhno odprtino. Potencialno komedogeno je kakavovo maslo in čebelji vosek – vendar kot se je že izkazalo, ni nujno da je v vsaki kremi to problematično, odvisno seveda tudi od posameznika (meni čebelji vosek skoraj povsod maši pore). Izvlečki, ki so našteti na začetku, so glede na opis vodni oz. vsebujejo vsaj nekaj vode. To bi lahko bil razlog, da je nekaj bojazni, če je kremca dovolj mikrobiološko obstojna (v vsakem primeru jo je dobro čimprej porabiti). Izvlečki robide in borovnice imajo dobre antioksidantne lastnosti, kvalitetni izvlečki vsebujejo tudi sestavine, ki ne delujejo samo kot antioksidanti, ampak imajo anti-aging efekt še po drugih mehanizmih delovanja. Tudi acai jagoda je tukaj zaradi antioksidantnih lastnosti. Vsebuje še rastlinska olja, maščobe in čebelji vosek, ki so v takšnih zelo naravnih kremah potrebni za samo podlago. Izvlečki, ki so navedeni na koncu (timijan, rožmarin, cimet..), so v kremi predvsem zato, da delujejo protibakterijsko – kot naravni konzervansi (niso pa ti izvlečki tako dobro stestirani v vlogi konzervansov, da bi lahko z gotovostjo trdili, da je to dovolj – odvisno tudi od proizvajalca oz. kvalitete). Plus za vitamin C (več o tem TUKAJ), vitamin E je za zaščito sestavin pred oksidacijo.

  Kako je potem pri tej kremi glede certificiranja – so certificirane posamezne sestavine ali ima tudi končen izdelek certifikat?

  100% Pure Hranljiva krema iz granatnega jabolka s SPF20 – ta je bolj hranljiva, poleg UV zaščite nima kakšnega drugega posebnega anti-aging delovanja. Je pa s temi filtri tako – v EU (z izjemo Nemčije do l. 2009 (za točen datum ne vem)) je kot mineralni filter dovoljeno uporabljati samo titanov dioksid, cinkov oksid ne več.

  100% Pure Krema proti gubam za oči z Acai jagodami – ta je dost podobna prvi; vlaži, pomirja, ima antioksidantne lastnosti, anti-aging delovanje. Malo me moti, da je tako velika količina kreme za okrog oči – kreme za okrog oči imajo še strožje predpise kar se tiče vsebnosti mikrobov (ampak je pa res, da to velja za evropsko kozmetično direktivo..v ZDA so druga pravila, večinoma bolj ohlapna).

  #49155
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Nina, hvala za tvojo izčrpno razlago :hug: . Krema z acai jagodami je v steklenem lončku, na pumpico z zelo majhno odprtinico. Kolikor sem zasledila na spletni strani OrCe in 100% Pure ter tudi na etiketi kreme, izdelek oz. znamka nima certifikata.

  #49156
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Kul za embalažo :) in hvala za info o certifikatu.

  #49157
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Sem dobila na mejl vprašanje glede sestavin kreme z granatnim jabolkom z zaščitnim faktorjem SPF 20 od 100% Pure..pa bomo kar na forumu še malo bolj natančno predebatirali sestavine:

  SESTAVINE:
  Organic White Tea, Organic Pomegranate Oil, Vitamin E (a-tocopherol), Chamomile and Lavender wax, extracts of Rosemary, Oregano, Thyme,Grapefruit Seed, Golden Seal in Cinnamon ter 12% Titanium Dioxide, 6% Zinc.

  Najprej glede navajanja sestavin – na embalaži morajo biti navedene vse sestavine, ki jih kozmetični izdelek vsebuje (to, da bi pisali samo aktivne učinkovine, ne pride v upoštev). Izdelek je krema – torej vsebuje vodno in oljno fazo. Prva sestavina je potemtakem lahko samo voda z dodatkom čaja (bolje bi bilo, da bi bila voda napisana v imenu sestavine), druga je olje, vitamine E v prosti obliki je dodan za zaščito sestavin pred oksidacijo, kamilični in sivkin vosek predstavljata del oljne faze – določeni voski pa lahko izražajo tudi emulgatorske lastnosti. Izvlečki (Rosemary, Oregano, Thyme, Grapefruit Seed, Golden Seal in Cinnamon) se dodajajo kot nek nadomestek konzervansov..takšni izvlečki so priljubljeni v naravnih kozmetikah, niso pa to klasični konzervansi – so izvlečki ali eterična olja, ki lahko izražajo protimikrobno delovanje. Nekaj polemik je že bilo glede grenivkinih pešk (o tem smo se pogovarjali TUKAJ).
  Kot zaščitni faktor je titanov dioksid, glede cinka pa predvidevam, da je cinkov oksid (sama kovina verjetno ni v kremi..) – kot zaščitni faktor se pri nas ne sme več uporabljati.

  #49159
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Sem dobila informacijo od zastopnikov, da ima izvleček grenivkinih pešk, ki se uporablja v izdelkih 100% Pure, Soli Association certifikat :) – torej ni bojazni, da bi vseboval kakšne druge sestavine oz. naknadno dodane konzervanse..žal se v nekaterih primerih to velikokrat dogaja.
  Vsekakor pomembna informacija glede kvalitete omenjene sestavine (Grapefruit Seed).

  Pa še dodatno pojasnilo glede cinkovega oksida – cinkov oksid ni prepovedano uporabljati v kozmetičnih izdelkih, ni pa več med dovoljenimi UV filtri.

  #49158
  Profile photo of Gejba
  Gejba
  Upravitelj

  Dobra novica. :thumbsup:
  Še vedno me pa zanima, če ta zadevica dejansko konzervira izdelek. :think:

  #49160
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Debato, ki se nanaša na izvlečke grenivkinih pešk in funkcijo konzerviranja nadaljujemo TUKAJ.

  #49161
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  sprobala sem tole kremico z granatnim jabolkom in me ni prepričala. Vpila se je sicer lepo, tudi vonj mi je bil ok, vendar se mi zdi da mi je masila pore+ po parih urah me je zategovalo po obrazu (to se mi res redko naredi)

  Imela sem tudi testercek kokosovega mleka za telo,ki pa meni sploh ne disi po kokosu ampak po malo preveč pečenih piškotih s kokosom (vonj mi je vsekakor premočan in preveč vsiljiv, še dobro da nisem kupila velike pakunge :wink1: )

  Sem pa malo skeptnicna glede teh izdelkov predvsem zato, ker so iz USA in ker se mi zdi da nimajo certifikata (oz.ga imajo samo posamezne sestavine), tako da mislim, da ne bom kupila nič.

  #49162
  Profile photo of Kristina
  Kristina
  Udeleženec

  Po daljši uporabi treh izdelkov 100 % Pure se moje prvotno navdušenje zmanjšuje. Krema z acai jagodami mi maši pore, tako da jo bom do konca porabila za telo.
  Pri toniku z belo vrtnico me vse bolj moti premočan zeliščni vonj in včasih pekoč občutek na koži – zgleda da eterična olja naredijo svoje.
  Pri glosu za ustnice ma pa moti in spravlja ob živce, da na gobici ostane silno malo vsebine, ko jo potegnem iz tulca – ima čisto preozek vrat in večina vsebine se odstrani z gobice, le na koncu malo ostane.

  #49163
  Profile photo of amisa
  amisa
  Član

  zadnje čase slišim vse več pripomb nezadovoljnih uporabnic, tako da sem prav vesela, da nisem zapravljala ob prvem obisku trgovine. Trgovinica je res luskana, prodajalci prijazni, samo ce izdelki niso ok potem nic kaj ne pomaga :no:
  Si bom pa verjetno vseeno privoscila kaksen sadni gel za tusiranje, da vidim ce tudi med tusiranjem tako super disijo

  #49164
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  @amisa wrote:

  Sem pa malo skeptnicna glede teh izdelkov predvsem zato, ker so iz USA in ker se mi zdi da nimajo certifikata (oz.ga imajo samo posamezne sestavine), tako da mislim, da ne bom kupila nič.

  Ja, posamezne sestavine imajo različne certifikate.

  Meni so od izdelkov za obraz sestavinsko..torej v teoriji..všeč (sprobala jih pa še nisem):
  – ananasov piling in maska z algami (oboje v prahu, se zmeša z vodo)
  – sivkina in vrtnična meglica..tonika v bistvu (na sprej v manjši embalaži)
  – intenzivno hranljivo obrazno olje (sestavinsko zelo dobro za suho kožo)
  Čistila za obraz še moram malo bolj natančno pogledati.

  Od krem pa bi tudi meni krema z acai jagodami po vsej verjetnosti mašila pore zaradi kakavovega masla (čeprav so tudi izjeme, ki imajo komedogeno sestavino pa mi ne mašijo por..), kreme za obraz, ki imajo samo mineralni filter mi pa itak na splošno vse mašijo pore.

  #49165
  Profile photo of Nina
  Nina
  Upravitelj

  Novosti :manicure: :
  – čistilna pena s kumaricami KLIK
  – krema z likopenom in paradižnikom KLIK
  – korenčkov piling za obraz KLIK
  – organski balzam za ustnice z mentolom KLIK

  Sem malo pogledala sestavine :cool: – krema s paradižnikom se mi zdi, da bi se lahko zelo dobro obnesla, tudi pena s kumaricamo je mamljiva – bi bilo potrebno sprobati, da vidimo, kakšne so čistilne sestavine, kako odstranijo MU ipd. Mentolov balzam je klasika pri plum efektu..je pa dobro, da takšni izdelki vsebujejo veliko maščob, da ne pride do izsušitve ustnic.

  #49166
  Profile photo of S
  S
  Član

  Mene zelo zelo mika čistilna pena s kumaricami, jo je katera mogoče že preizkusila?

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico