Re: Re: zdravila na recept – splošno

Ars Cosmetica Forum OSTALO ZDRAVJE IN PREHRANSKA DOPOLNILA zdravila na recept – splošno Re: Re: zdravila na recept – splošno

#163190
Profile photo of Sasa
Sasa
Udeleženec

Joj, kaj se mi je danes zgodilo v naši lekarni :scared: oz. kakšen nasvet sem dobila.

Zaradi dermatitisa in izjemno motečih izbruhov na zgornjih in spodnjih vekah (predvsem v gubah, tam, kjer se koža vek prekriva) že več kot eno leto uporabljam mazilo Elidel, ki se ga dobi zgolj na recept. Vmes sem eno tubo zamenjala, zdaj pa je bil čas, da jo spet zamenjam, sploh ker je kremi potekel tudi rok uporabe.

Kreme porabim reeeeeees malo, ker jo res uporabljam zgolj na vekah, ne vsak dan, včasih tudi po teden ali dva ne, pa res zgolj občasno (predvsem pozimi) tudi na rokah med prsti, kjer mi razpoka koža.

Že to mi je nenavadno, da so mi v lekarni rekli, da lahko kremo uporabljam eno leto (tuba je takega tipa kot pri npr. kremah za roke – avtomatično se dotakneš ustja tube).

Poblem je danes nastal, ker sem bila brez recepta, osebni zdravnik je na dopustu, jaz pa v službi zelo stresno obdobje, kar se mi takoj takoj pozna pri dermatitisu, slab mesec nazaj sem vsa flekasta hodila naokoli. Poleg tega čez slaba dva tedna tudi sama odhajam na dopust in res ne bi šla brez tega mazila na morje … če se mi koža vname, se mi na morju zmeša.

Vem, da mi zdravila, ki se ga izdaja na recept, ne sme izdati brez recepta.

Do vsem vse lepo in prav, spoštujem, da spoštujejo navodila.

Ampak nasvet, ki mi ga je dala :scared: , me je kar malo na rit vrglo, priznam.
Torej, mazilo je odprto že več kot pol leta, potekel mu je rok uporabe in mažem se okoli oči.

Farmacevtka mi je rekla, naj kar nekaj več kreme stisnem ven iz tube (ker v tubi res ni manjkalo veliko kreme), da naj se ne oziram na datum uporabe in odprtje in da se komot mažem še naprej z istim mazilom. Okej.

Sem sicer nato še enkrat rekla, da se mažem okoli oči in da uporabljam leče in da mi ravno ni za afnati se. Da pa razumem, da je to moj problem, saj sem bila brez recepta.

No, kremo sem res imela s sabo in je videla, da jo uporabljam, me je vprašala, če boom sigurno dobila še en recept, pa sem rekla, da ja, saj imam take tudi izvede dermatologa, pa mi je prijazno “prodala” novo mazilo. Sem založila 27 EUR, kolikor mazilo stane, ko dobim recept in jim ga prinesem, pa dobim evrčke nazaj (staro tubo sem pa kar tam pustila, jo bodo vsaj primerno uničili, jaz bi jo itak v koš vrgla).

Se mi zdi, da jo je omehčal argument, da se mažem okoli oči. Sem vesela, da mi je prišla nasproti, čeprav tega ni bila dolžna storiti.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico