Re: Re: Test sončnih krem

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA KOZMETIKA ZA SONČENJE Test sončnih krem Re: Re: Test sončnih krem

#12569
Profile photo of Nina
Nina
Upravitelj

pri testih, ki jih objavlja ZPS – bodite pozorni na dejstvo, da pri “njihovi klasifikaciji kvalitete”, sestavine ne igrajo vloge…vsaj ne take kot bi jo morale.
Če izdelek na testu izkazuje malo nižjo zaščito kot piše na embalaži, je po njihovo označen za slabega. Lahko pa je tak izdelek sestavinsko zelo primeren za alergike npr. Še vseeno je za občutljivo kožo poleg višine faktorja potrebno pogledati še ostale sestavine – za alergije na soncu so običajno odgovorne dišave, parfumi, emulgatorji, konzervansi… Torej če en izdelek, ki ima faktor 30 in se na testu izkaže, da ima 25…ima pa kljub temu zelo dobro izbrane ostale sestavine za zmanjšanje možnosti alergij, bi vam jaz še vedno svetovala tak izdelek – samo imejte v glavi, kakšen faktor boste dosegli oz. pogosteje obnovite nanos.

Lahko pa je po drugi strani super ocenjen izdelek poln “slabih” konzervansov, dišav (lahko je pa seveda tudi izdelek v celoti zelo dober)…
V glavnem, ti testi so zelo dobrodošli, ampak treba je gledati izdelek kot celoto – ne samo filtre. Ker na kožo nanašamo vse, kar je v izdelku.

Neodgovorno od njih je, da razglašajo, da so ti testi “edino merilo kakovosti” – nestrokovna izjava, ne prvič seveda. Škoda, ker je takih testov premalo..in na koncu potrošniki lahko dobijo napačen vtis, ker kriteriji kakovosti niso dovolj natančno pojasnjeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico