Re: Re: konkretni primer sončne kreme

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA KOZMETIKA ZA SONČENJE konkretni primer sončne kreme Re: Re: konkretni primer sončne kreme

#166359
Profile photo of Nina
Nina
Upravitelj

@nikim wrote:

Originalne embalaže žal nimam, piše pa na njihovi spletni strani:

Opomba: Mineralna filtra (zinci oxide in Titanium dioxide) nastopata v velikosti nano delcev le kot vhodni surovini. Tokom tehnološkega procesa delci agregirajo (se združujejo) tako, da so v končnem produktu ti delci v velikosti mikro in popolnoma varni za uporabo na koži!

:think:

tale razlaga se mi zdi malo čudna.. če nimajo res kakšnega posebnega tehnološkega postopka (ki ga drugi nimajo), potem so delci nano in je to to. če pa res imajo razvit tak postopek, da delci v izdelku niso več nano, potem bi pa to teoretično bilo ok :science:

@juma wrote:

Še nekaj sem se spomnila vprašati … vezano na lansko leto.
1) lani sem se potem odločila za nakup kreme LRP … in bila zadovoljna z uporabo, sestava pa kot je (upam da vsaj dokaj ok).
Vprašanje: ali jo lahko uporabljam še letos ali kremam res pade učinkovitost?
2) morda poznate tega proizvajalca in njegove izdelke? Ali pa vsaj komentar sestavin? Min.filtri brez nanodelcev, ki ne puščajo sledi?
http://www.lekarnar.com/izdelki/biosolis-otrosko-mleko-za-soncenje-zf50-plus
http://www.lekarnar.com/izdelki/biosolis-mleko-za-soncenje-zf-30
3) kaj pa pri vas lani že omenjena “ambre solaire baby in the shade”?
Hvala za pojasnila.
lp

1. načeloma vsem pade učinkovitost po enem letu, jaz imam nekatere kreme od lani, ki so še dejansko v roku uporabe in niso spremenile vonja ali konsistence, za uporabo na zmernem soncu – recimo za obraz za v službo in nazaj, kreme za telo pa za po rokah/nogah v mestu, ko čas preživet zunaj na soncu ni tako dolg kot je na poletnih počitnicah npr. za večje izpostavljanje pa je bolje kupiti nove kreme.
2. kolikor sem pogledala sestavine, se mi zdijo dobre, ima samo mineralne filtre in piše, da niso v nano obliki. Če so to res vse sestavine, potem je tudi brez alergenih dišav (kar je super za otroke).
3. ambre solare letos nisem še nič gledala, tako da ne vem, če je še vse tako kot lani …

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico