Re: Re: Alergije na sonce

Ars Cosmetica Forum NEGA IN ZAŠČITA KOZMETIKA ZA SONČENJE Alergije na sonce Re: Re: Alergije na sonce

#12470
Profile photo of Nina
Nina
Upravitelj

torej, moj problem se je pojavil ko sem se lotila iskat soncno kremo. Nikakor nevem kaksna je najprimernejsa. Ze cez slab mesec se odpravljam v Grcijo za 10 dni, to pomeni da bom vecino dneva izpostavljena soncu.. Imam pa zelo obcutljivo kozo, precej belo, in vcasih se mi pojavljajo kaksne alergije (mazoljcki, cisto majhne rdece pikice, itd) .. Iscem torej kremo ali sprej, z visokim faktorjem in pa seveda brez emulgatorjev, disav in torej vseh skodljivih reci..
Vec kot sem prebirala glede tega manj sm vedla kaj izbrati.. Sundance, Eucerin al kaj jaz vem.. kaj menis ti?
Zelo bi potrebovala tvoj nasvet :unsure: .. v veliki dilemi sem se nasploh znasla ko sem prebrala tole http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=337
… pa se nekaj..kaj se ti pa zdi glede nege las pri izpostavljanju sonca? Ali pa po soncenju kaj je najboljse namazati, kaksnen gel, na telo ali kjer pac te spece?

moje osebno mnenje je, da so članki na tej spletni strani zelo zavajajoči in velikokrat nekredibilni. tudi jaz sem vedno ZA naravo … vendar v teh novicah gredo s populistično naravnimi besedili zelooo daleč stran od realnega strokovnega pogleda. sicer OT: ampak na koncu se blatijo antibiotiki, ki so pravzaprav produkt narave – rečmo temu kar dar narave, da nam pomaga pri infekcijah (za to spletno stran pa verjetno zarota vseh strkovnjakov tega sveta :roll: – če se nekaj blati, je treba bit natančen) .. pa da ne zaidem:

jaz priporočam belo linijo iz dm-a, ker se je že večkrat odlično obnesla na koži nagnjeni k alergijam (linija brez emulgatorjev!!). za telo se mi zdijo res odlični izdelki, za vsak slučaj še preveri, če je res vse brez dišav. izberi pa faktor 50 (mislim da je na voljo tako sprej kot tudi losjon) eucerin me ni navdušil- sem pregledala praktično vse sestavine od vseh izdelkov in ..mnja, kaj naj rečem, ne vem zakaj se ne popravijo.
za obraz ostajam pri avene – njihove lahke emlzije za obraz so se pri mešani koži, vsaj zame, do zdaj vedno najbolje obnesle.

za lase je dobro nabaviti kakšen sprej za zaščito (naj bo čimbolj lahek in z dovolj visoko zaščito). za po sončenju ni nujna uporaba gelov in balzamov – po želji. mislim, da je bolj pomembno, da po dopustu naprej negujemo kožo, da ne pride do izsušitve … med dopustom namreč že s kremami za sončenje kar precej tudi vlažimo in včasih je komu bolje, da se zvečer samo stušira in ne nanaša dodatnih sredstev.
za obraz po sončenju na dopustu je lahko dovolj že kakšen tonik s pomirjujočimi sestavinami ali pa recimo sophyto anti-aging serum, ki je pravzaprav tekočina, ali pa serumi s hialuronsko.
če je kje prišlo do rdečice in je sonce opeklo pa seveda aloe geli, ki naj bodo sestavinsko res dobri.

kar se tiče strašenja, da bo rak od krem za sončenje – zato pa izbiramo kreme, ki bodo sestavinsko čimboljše, da se znebimo večine fototoksičnih sestavin in tako iz njih izvlečemo pluse in ne škodimo koži;) škoda, ki jo naredijo UV žarki je direktna škoda našemu DNA-ju … vemo, da poškodba DNA lahko pelje v rakasta obolenja itd. na prvem mestu pa vedno ostaja izogibanje soncu od 11-16, lahka oblačila, senčka, veliko tekočine, uživanje antioksidantov itd.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico