ELIZABETH ARDEN Mediterranean parfum

0

PRVI VTIS: Izjemno privlačna škatlica iz  modrega hologramskega efekta, ki takoj asociira na morje. Steklenička je preproste in lepe oblike. Prvi vtis vonja spominja na sveže morske vonje, v ozadju pa je čutiti toplejše umirjene note.

ELIZABETH_ARDEN_mediterranean_edp

VONJ IN OBSTOJNOST: Kljub temu, da gre za parfum, njegova obstojnost ni ravno odlična – če ga uporabite zjutraj, se proti poznemu popoldnevu že precej razdiši. Sam vonj ni prodoren, manjka mu iskrivosti, je precej generičen (za nekatere bo preveč umirjen) in bolj primeren za tiste, ki z vonjem ne želijo izstopati. Občutek morske svežine je za moj okus prekratek, s srednjimi notami, ki so mešanica cvetličnih in lesnih not, pa me ni prepričal v ponovitev nakupa. Po nekaj urah mi vonj na koži postane celo malo moteč. Ko sem ga nosila, sem dobila eno pohvalo (z moške strani). Zaradi neizstopajočega vonja je primeren za vse priložnosti – služba, prosti čas, večerni izhodi …. Če bi morala izbrati letni čas, bi ga najprej uvrstila med poletne vonje, je pa primeren tudi za druga obdobja.

CENA VS. UČINEK: Cena za 100 ml je od ok. 23 € dalje, odvisno od prodajnega mesta. Cena je ugodna glede na militražo, zaradi njegove “neposebnosti” pa si pretirano visoke cene niti ne zasluži.

PRIPOROČAMO? Če vam je nota vonja všeč in potrebujete nekaj za vse priložnosti, ga priporočamo (sploh zaradi zelo ugodne cene in čudovite embalaže). V smislu dodelanosti parfumske kompozicije pa ni nič posebnega, hitro se izgubi v povprečju, na koži lahko postane nekaterim celo moteč oz. neprijeten.

INCI: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Buthylphenyl Methylpropional, Alpha-isomethyl ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool